Zrazy wołowe , znane też jako roladki śląskie, rolady czy też zrazy zawijane to jedno z najbardziej charakterystycznych dań polskiej kuchni regionalnej. Na śląsku podawane kiedyś w
Poezja smakuSkładniki: 20 dkg wołowiny 10 g grzybów mun 100 g pieczarek 1 marchewka 1 mała pietruszka 1 mały por 100 g makaronu ryżowego 2 ząbki czosnku
czarrna od kuchniW internecie możemy znaleźć wiele przepisów na tak zwane "oszukane gołąbki". Przygotowuje się je na bazie mięsa, kapusty i ryżu z przyprawami i smaży panierowane w
Czerwień i błękitTa prosta zapiekanka to prawdziwy comfort food – mielone mięso z jarzynami w gęstym i aromatycznym sosie, zapiekane pod leciutką pierzyną ziemniaczanego purée . Czym się różni shepherd
Karo in the KitchenPotrawa z mięsa wołowego, czerwonej papryki, fasoli i pomidorów z dodatkiem aromatycznych przypraw. Danie jest intensywne w smaku i niesamowicie smaczne, a odgrzane na drugi dzień
Oryginalny smakDzisiejszy przepis „najprawdopodobniej” przywędrował do nas od naszych wschodnich sąsiadów, mianowicie Ukrainy. „Najprawdopodobniej” ponieważ niektóre źródła podają, że jest to kuchnia kaukaska, tatarska a nawet rosyjskiej
PatiGotujeNie mogliśmy dojść w weekend do porozumienia co do obiadu. Ta pizza połączyła nasze dwie smakowe potrzeby – bo to pizza o smaku cheeseburgera. Połączenie dwóch klasyków
Karo in the KitchenDziękujemy za trzymanie kciuków. Kartka się odnalazła 😉 I dzisiaj wylądował na niej nowy przepis, który chwilę później – razem z innymi – znalazł się w komputerze
slodkokwasnaplW kulinarnym świecie Bliskiego Wschodu potrawy irańskie cenione są szczególnie wysoko. Wiele dań tego regionu ma swoje korzenie w długiej historii perskiego królestwa. Tak też jest
zadanie-gotowaniePolędwiczki wieprzowe to bardzo wdzięczne mięso do obróbki. Nie wymaga zbyt wielu nakładów, aby uzyskać z niego pyszne danie. Podajemy je z sosem z delikatnych
Walijskie PichcenieKotlety mielone Magdy Gessler charakteryzują się niewielką ilością składników oraz dodatkiem cebuli którą wcześniej przesmażamy, a nie dodajemy surową jak w większości przepisów. Ponadto kotlety mielone
Słodka StronaDziś przedstawiam coś idealnego na obiad na te chłodne już, jesienne dni. Obłędne i rozgrzewające leczo z pikantnym chorizo, rozpływającą się w ustach wołowiną i warzywami
karmelowySkładniki: 2 plastry wołowiny 20 dkg boczniaków włoszczyzna: 1 marchewka, 1 mała pietruszka, kawałek selera 1 puszka mleka kokosowego 1/2 szalotki 2 łyżeczki zielonego pieprzy z
czarrna od kuchniSkładniki: 500 g mięsa mielonego wołowego 1 cebula 2 łyżki bułki tartej 1 jajko 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej 2 łyżki natki pietruszki sól, pieprz, oregano 1
Moje-pitraszenieBitki wołowe to jeden z klasyków tradycyjnej polskiej kuchni. Mięso po ugotowaniu jest idealnie miękkie, więc poradzi sobie z nim każdy maluch. Danie to polecane jest
Dieta bez mleka