Wątróbka cielęca to dość wdzięczny składnik, który nie musi być trudny, ani czasochłonny w przyrządzeniu. Często podawana jest z wytrawnymi, czy wręcz nieco kwaśnymi dodatkami, smażona lub smażona i duszona łącznie. Tak też proponujemy podejść do tematu w przepisie poniżej. Jego wielką zaletą jest to, że szybko i z udziałem niewyszukanych dodatków możemy przyrządzić bardzo smaczne danie z niejaką nutą wykwintności. W naszej wersji wątróbkę tylko smażymy. Wątróbka cielęca, zakładając, że jest pokrojona w nieprze... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...