Podobnym przepisem rozpoczęłam swoją przygode z blogowaniem ponad 4 lata temu - ależ ten czas leci :) Od tego czasu wiele się zmieniło, a ja powracam z
Malinowo w kuchniRaz na jakiś czas mamy ochotę na konkretnego burgera. Nie walczymy z tą ochotą, lecz dajemy się jej ponieść, z pełną przyjemnością przygotowując je w domu
Smaki Na TalerzuDziś na obiad zapiekanka, ale nietypowa. Tradycyjne bolognese zapiekane pod puree z kalafiora i batata. Proste i obłędne w smaku. porcja na 4 osoby Składniki
Niezły MłynekZaczynali od food trucka, teraz mają swój lokal w centrum Szczecina i zatrudniają kilka osób. Miejsce to zawsze tętni życiem, a klientów nie brakuje. O kim
CityTasteIdealne danie dla osób na diecie bez laktozy, bez glutenu oraz FODMAP ( czym jest dieta FODMAP dowiesz się TUTAJ ). Zapraszam do przygotowań! Składniki na 2 porcje
My Culinary ArtTatar to takie z dań które pierwsze znika ze stołu podczas imprez okolicznościowych. Czy u Was jest tak samo? Aby tatar był najwyższej jakości warto kupić
nietylkopasta.plHalloween już tuż tuż! Uwielbiam to święto, bo jest takie na luzie z dystansem do świata pozaziemskiego. Planujcie przyjęcie w czarno – czerwonym stylu? Polecam ugotować
codojedzeniaMielone z dynią i ciecierzycą to propozycja na ciekawy obiad dla całej rodziny. Sezon dyniowy rozpoczęty, więc należy urozmaicać posiłki o te soczyste i wiecznie pomarańczowe
Magiczny GarnekPonoć z każdego związku można coś wynieść. Jedni wynoszą samochody, domy i zegarki, inni długi, dzieci, kredyty. Ja wyniosłam przeświadczenie, że nikt mnie już nie pokocha
ladykitchenJedną z rzeczy, które najbardziej lubię w kuchni jest sezonowość. To, jak zmieniają się kolory, struktury, a tym samym zawartość naszych misek i talerzy w ciągu
Kuchnia w Słońcu SkąpanaObiad na zakończenie cukiniowego sezonu – prosty, świeży, sycący i pyszny. Makaron z cukinii jest szybki do przygotowania, pełny błonnika, soczysty i lekki. Steki w tym zestawie
Karo in the KitchenSkładniki: polędwica wołowa, po trzycentyetrowej grubości plastrze na osobę sól pieprz oliwa z oliwek masło Mięso posypać grubą solą i grubo mielonym pieprzem, włożyć na rozgrzaną
stajnia gołębie od kuchniNie da się nic ukryć jestem ze słodyczy najbardziej lubię steki:) Cały sekret idealnego stęka polega na tym, żeby idealnym grillowaniu lub usmażeniu, wydobyć najlepszy smak
Kulinarne pyszności MolkiNasza wycieczka po Włoszech trwa. Ostatnio zatrzymaliśmy się w Parmie, gdzie poznaliśmy dwa włoskie, najbardziej znane produkty, które królują na włoskich stołach – Prosciutto di Parma
Ostra na SłodkoInspiracją do tej potrawy był przepis Danusi z bloga Co mi w duszy gra na udka drobiowe duszone z marchewką i fasolką. Pomyślałam, że
Walijskie Pichcenie