wołowina - 6514 przepisów (strona:285/435)

PULLED PORK CZYLI SZARPANA KARKÓWKA 221

Pulled pork to metoda długiego duszenia mięsa wieprzowego w stosunkowo niskiej temperaturze. Idealnym gatunkiem mięsa do pulled pork jest karkówka lub łopatka wieprzowa.  Danie robi

Walijskie Pichcenie
Pręga wołowa z wolnowara 180

Zainspirowani daniem podawanym w Koreatown, postanowiliśmy zjeść kawałek mięciutkiej i „poszarpanej” wołowiny czyli pulled beef. I konkretnie w bardzo koreańskim smaku. Wiadomo – do

slodkokwasnapl
Prosty Domowy Ramen 136

Ramen, ostatnio chyba jedna z najpopularniejszych azjatyckich zup, które pojawiają się na naszych stołach, ale również w różnych restauracjach azjatyckich. Najprostszym określeniem ramenu, jest porównanie go

ChilliJemy
Bogracz . Przepis krok po kroku 193

Bogracz   Nazwa Bogracz (węg. Bogracs) pochodzi od rodzaju kociołka, który służy do przygotowywania potraw na ognisku. W Polsce zaczęto tak

kuron.com.pl
Stek w śmietankowym sosie z grzybami / Creamy steak with mushrooms 207

Są takie dni, w których ostatnie na co mam ochotę to stanie przy garach. Jednak coś ciepłego na ząb miło byłoby wciągnąć więc przygotowuję zazwyczaj coś

karmelowy
Pieczeń wołowa marynowana w winie medium rare 183

Macie ochotę na sztukę pieczonej wołowiny medium rare? Pewnie wielu z Was powie, że nie lubi takiego krwistego mięsa. No cóż pieczeń wołowa nadaje się do

codojedzenia
Chili con carne – prosty przepis na rodzinny obiad 164

Chili con carne (hiszp. chili z mięsem) to wbrew pozorom nie danie meksykańskie, a amerykańskie (kuchnia teksańska, tzw. Tex-Mex), chociaż nie można odmówić nawiązań do

A to pestka
Wołowa karkówka dojrzewająca z liściem laurowym , pyszna domowa wędlina 161

Wołowa karkówka dojrzewająca z liściem laurowym, pyszna domowa wędlina Domowe wędliny to temat który ciągle powraca na moim blogu . Wołowa karkówka to nowość w mojej kuchni

Ogrodnik w podróży
Karkówka z fasolką i puree 172

Karkówka pieczona według tego przepisu jest niezwykle aromatyczna, krucha, soczysta i rozpływa się w ustach. Trzeba ją zamarynować dzień przed pieczeniem, wtedy przejdzie smakiem wszystkich przypraw

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
ZUPA CHEESBURGEROWA (keto, LCHF, bez glutenu) 156

Tym razem coś dla miłośników zup, ale i fast foodów oraz sera, czyli zupa cheesburgerowa. Pyszna i sycąca a do tego szybka i prosta w przygotowaniu

Ola la LCHF
Gulasz wołowy z chorizo z wolnowaru 145

Bardzo smaczny gulasz z nietypowymi dodatkami. Połączenie chorizo i kminku okazało się wyjątkowo udane, chociaż nie do końca byłam pewna czy się sprawdzi. Sprawdziło się! Dałam

Stare Gary
Bigos domowy 215

Ogólnie bigosu nie lubię, a w życiu jadłam może dwa lub trzy co mi smakowały. A to jest przepis na jeden z nich. Przepis dostałam od

Mam apetyt na ...
Harira - aromatyczne rozgrzanie prosto z Maroka 159

Oto i środek sezonu na zimowe wyprawy, wyjazdy i szusowanie po zaśnieżonych stokach. Na śnieżne bitwy, szczypiące od mrozu policzki i wreszcie...na pyszne, sycące i

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Gołąbki z wołowiną i suszonymi grzybami 150

Zapraszam na przepis na gołąbki z wołowiną i suszonymi grzybami. Gołąbki to pyszny i tani obiad. Niestety nie wszyscy w mojej rodzinie przepadają za gołąbkami. Nie

codojedzenia
Bitki wołowe w sosie z suszonych grzybów 174

Bitki wołowe to klasyczne danie kuchni polskiej, smakuje wszystkim miłośnikom tradycyjnych potraw, doskonały pomysł na sycący obiad dla całej rodziny. Bitki przygotowuje się z tylnej części

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!