wołowina - 6415 przepisów (strona:277/428)

Pulpety z mięsa mielonego wołowo-wieprzowego z sosem grzybowym 92

Co potrzeba na pulpety: 500 g mięsa mielonego wołowo-wieprzowego, 1 jajko, 1 czerstwa bułka namoczona i odciśnięta z wody, 1 średnia cebula, 1 płaska łyżeczka

Bułka z Chlebem
Zupa jarzynowa z fasolą i kapustą 72

Co potrzeba: 200 g wołowiny, 4 skrzydełka, 2 duże marchewki, 1 duża pietruszka, 1/2 dużego selera, 1 cebula, 150 g fasoli Jasiek, 1/4 małej białej kapusty

Bułka z Chlebem
Klopsiki wieprzowo-wołowe w sosie cebulowo-porowym ze śmietaną 109

Uwielbiam sosy na bazie słodkiej śmietany i pora, do tego dodałam również cebulę Co potrzeba do przygotowania klopsików: 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego, 1 mała

Bułka z Chlebem
BURGERY (KOTLETY) Z WOŁOWINY 88

Burgery z wołowiny, soczyste i aromatyczne. Kotlety po mojemu – z tartą cebulką i marchewką. Można je przygotować na dwa sposoby: obtoczyć w bułce tartej i

Zasmakuj Kuchni
Taco z chili 117

Dzisiaj będzie kuchnia meksykańska. Lekko na pewno nie będzie, natomiast będzie bardzo aromatycznie i pikantnie. No i oczywiście smacznie. Taco z chili i dodatkami to danie

PatiGotuje
Zapiekane naleśniki gryczane bolognese na bogato 69

Nie ma to jak zapiekane naleśniki! Niby nic takiego, ale zapieczenie naleśników nadaje zwykłym, faszerowanym naleśnikom zupełnie innego wymiaru. Naleśniki są bardziej chrupiące, przechodzą smakiem zamieszczonego

Be Fit Be Strong
Knedle z wołowiną w sosie z czerwonego wina i żurawiny 127

Przedstawiam przepis na knedle z mięsem, czyli w zasadzie na potrawę z ciasta ziemniaczanego z farszem, podaną jednak z niebanalnym, pełnym aromatu i żurawiny sosem. Zrodził

Eat me! Fit me!
Grillowana łata wołowa po azjatycku z marchewkowo-ogórkową surówką i grillowanymi warzywami 92

Pogoda ostatnio znowu sprzyja grillowaniu, więc postanowiłam to wykorzystać 😉 Z racji tego, że bardzo lubię orientalne smaki tym razem postawiłam na grill po azjatycku. Dziś mam

Mostek w kuchni
Czeski gulasz na piwie. Najpyszniejszy z knedlikiem. PRZEPIS 105

Kawałki wołowiny rozpływającej się w ustach, dużo aromatycznego sosu i knedliki, którymi można wytrzeć talerz do sucha. Nasi południowi sąsiedzi robią pyszny gulasz. Mamy dla was

Kulinarna Polska
Strogonow wołowy z boczniakami / Beef and oyster mushroom strogonoff 163

Nadeszły chłodne dni, a razem z nimi w zrósł mój apetyt na sycące dania. Najlepiej jakby były jeszcze pyszne i szybkie w przygotowaniu Przedstawiam więc pyszny

karmelowy
Pieczarki Portobello faszerowane mięsem mielonym 205

Pieczarki Portobello to kuzynki białych pieczarek. Są podobne w smaku, jednak bardziej mięsiste, większe oraz mają brązowy kolor. Do ich faszerowania należy użyć dość ostrych, wyczuwalnych

Kuchnia Bazylii
Grillowane domowe burgery 95

Kto powiedział, że grillować można tylko w te ciepłe i letnie miesiące? Ja bardzo lubię grillować przez cały rok, i jak już nie mogę wyjść na

Kulinarne przygody Gatity
LAHMACUN - TURECKA PIZZA 152

Lahmacun, czyli turecka pizza to cienki, drożdżowy placek z farszem mięso-warzywnym, bez sera. To tradycyjna turecka potrawa, którą bardzo często można spotkać na ulicach, gdyż

Kuchnia MagdaLeny
LAHMACUN - TURECKA PIZZA 152

Lahmacun, czyli turecka pizza to cienki, drożdżowy placek z farszem mięso-warzywnym, bez sera. To tradycyjna turecka potrawa, którą bardzo często można spotkać na ulicach, gdyż

Kuchnia MagdaLeny
Strogonow z grzybami 165

Strogonow z grzybami Strogonow to gęsty gulasz wołowy z dodatkiem papryki i ogórków kiszonych. W klasycznej wersji do jego przygotowania dodaje się także pieczarki, jednak z

Blog z Apetytem