Wołowina z szynkowaru

Wołowina z szynkowaru

Wołowina z szynkowaru

Wołowina gotowana w szynkowarze świetna na ciepło, jak również na zimno. Wędlinę przygotowałam w szynkowarze, urządzeniu do przygotowywania domowych wędlin, dużo lepszych niż sklepowe i na pewno duuużo zdrowszych – bez tłuszczu i smażenia. Porcja na 1,5 kg szynkowar . kawałek wołowiny około 900 g (udźca, pierwszej krzyżowej), 40 g słoniny (u mnie solona w przyprawach), 1 łyżka miodu (u mnie gryczany), 6 jagód jałowca, 6 ziaren ziela angielskiego, 10 ziaren pieprzu, 6 ząbków czosnku, 15 g soli peklowej, 1 łyżecz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.