wołowina - 6415 przepisów (strona:333/428)

Placki kapuściano-ziemniaczane z mięsnym sosem pomidorowym i chorizo 194

Ubiegły tydzień nie należał do najlepszych. Dopadł nad wirus, który skutecznie odciągnął mnie od kuchni. Takie atrakcje w samym środku lata... No cóż, na szczęście mam

Czerwień i błękit
Bób "po bretońsku" 269

Kupiłam woreczek bobu, nie wiedząc jeszcze co przygotuję. Po ugotowaniu część zjadłam jako przekąskę, część zużyłam do sałatki, a większość bobu wykorzystałam do gęstej zupy a

Czerwień i błękit
Paszteciki drożdżowe z mięsem. 233

     Pyszne, mięciutkie, drożdżowe bułeczki, hojnie nadziane mięsem, do tego kubek gorącego barszczyku z młodych buraczków i mój mężczyzna w siódmym niebie. Polecam

Rozpustne gotowanie
Gołąbki z młodej kapusty. 172

     Jak już kiedyś wspominałam uwielbiam kapustę i wszelkie dania z niej przygotowane. Od miesiąca jestem w siódmym niebie, bo często gości na naszym

Rozpustne gotowanie
Pulpeciki duszone w sosie pieczarkowym. 235

     Soczyste, aromatyczne, mięsne kulki, duszone w pysznym, aksamitnym, pieczarkowym sosie... Pycha! Polecam! Składniki na pulpeciki duszone w sosie pieczarkowym 500 g mięsa mielonego

Rozpustne gotowanie
Hamburgery po amerykańsku. 191

     Jeśli znudziły się już Wam kiełbaski, kaszaneczka, czy karkóweczka z grilla, to zapraszam na hamburgery pieczone na grillu. Tym razem po amerykańsku, czyli

Rozpustne gotowanie
Pulpety zapiekane pod beszamelem. 150

     Pyszne, aromatyczne, ale przede wszystkim soczyste pulpety, zapiekane w kremowym, aksamitnym sosie... mmmm... Dodatek ziemniaków do masy mięsnej nadaje im niezwykłej soczystości

Rozpustne gotowanie
Klopsiki w warzywnym sosie. 179

     Kto ma warzywa w przydomowym ogródku, ten wie, że to co gotujemy w sezonie letnim jest uzależnione od tego, co tam akurat dzisiaj

Rozpustne gotowanie
Pasztet wykwintny z morelą. 193

     Dzisiaj kolejna propozycja potrawy na Świąteczny stół. Zapraszam na pasztet wykwintny, przygotowywany u nas zawsze na Boże Narodzenie i Wielkanoc. Polecam! Składniki

Rozpustne gotowanie
Uda z indyka po rzymsku. 143

     Dziś mam dla Was Kochani przepis na pyszne, rozpływające się w ustach mięso. Istotą przygotowania tego dania jest długie duszenie mięsa w passacie

Rozpustne gotowanie
Gołąbki cygańskie 1507

Kotleciki z białą kapustą w aromatycznym sosie pomidorowo- paprykowym. Pyszna alternatywa dla klasycznych gołąbków :) Zapraszam do przygotowań! Składniki dla 4 osób: 500 g białej

My Culinary Art
Wołowe klopsiki z daktylami 105

Jak zapewne zauważyliście klopsiki, pulpeciki są moją ulubioną formą podawania mięsa. Te dzisiejsze to świetna propozycja na ciepło i na zimno, na obiad i na przyjęcie

Szybko Tanio Smacznie
Pulpety duszone w młodej kapuście 183

Sezon na młodą kapustę trwa, więc dziś wersja obiadowa z pulpetami. Ten obiad bardzo nam smakował z dodatkiem młodych ziemniaków. Polecam szczególnie na niedzielny obiad bo

Kuchnia domowa Ani
Szybki strogonow wołowy / Easy beef stroganoff 176

Dziś przedstawiam kolejny przepis dla zabieganych, którzy nie mają czasu na stanie przy garach a lubią zdrowo o smacznie zjeść. Klasyczny strogonow wołowy w szybszej wersji

karmelowy

Proponowane wyszukiwania