wołowina - 6514 przepisów (strona:333/435)

Kanapka Reuben 200

Jak już mamy pastrami , obowiązkową pozycją do przygotowania powinna być kultowa kanapka Reuben. Dziecko patrzyło na mnie zdziwionym wzrokiem jak sięgałam po kapustę kiszoną, nie przepada

Blondynka Gotuje
Pastrami, co to jest i skąd się wzięło? 386

PASTRAMI (pastrama, pastrome, pastrima) Kiedyś oznaczało to sposób przechowywania i konserwowania mięsa, z którego korzystano zanim wynaleziono lodówki. W owych czasach sól była głównym składnikiem zapewniającym

Blondynka Gotuje
Chili con carne, podawane z guacamole 92

¡ H ola amigos! ¡Hoy vamos a México! Dzisiaj zabieram Was w podróż do słonecznego Meksyku. Może nie odkryjemy tam nowych lądów, ale moja wersja słynnego chili

Food Square
Chili con carne 171

Czy jest ktoś, kto nie lubi tej taksańsko-meksykańskiej potrawy?   Pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe.  Bardzo popularne w Ameryce, tu moja wariacja i prosty przepis

Moje Kuchenne Rewelacje
Bográcsgulyás, bograczem zwany 238

Zimno się, ludziska, zrobiło, z chałupy się czterech liter ruszać nie chce. Człek by tera jeno siedział przed piecem, popijając grzańca na bimberku. Że jak grzańca

Dobra zagrycha u Krychy i Zdzicha
Spaghetti z czerwoną papryką 184

Szybkie spaghetti z wołowiną w sosie pomidorowym z podsmażoną papryką (Jedna duża porcja) Dzisiaj na obiad proponuję szybkie spaghetti z wołowiną w sosie pomidorowym z podsmażoną

Moja Micha
Ziołowa wołowina suszona z pończochy. Ligawa pończoszanka 174

Suszone mięso w formie wędliny to już u nas nie nowinka. Od czasu do czasu wieszam schab w pończosze . Kilka dni marynowania w kolejnych dodatkach a

Smaczna Pyza
Ramen drobiowo- wołowy 180

 Pyszna, japońska zupa, którą od długiego czasu planowałam przygotować. Przerażał mnie jednak czas przygotowania. Teraz wiem, że warto poświęcić ten czas bo zupa jest naprawdę

Mango Papaja
Boeuf Bourguignon 153

Jest w moim życiu kulinarnym kilka osób, które wielbię. Jedną z nich jest Julia Child. Kobieta, która nie tylko zmieniła podejście ludzi do gotowania, ale uczyniła

ladykitchen
Rolada z miesa mielonego z kolorowym nadzieniem 391

Pomysł na sylwestrowe menu nie musi być nudne. Zwykłe mięso mielone podane w ciekawej formie może być świetnym elementem sylwestrowej zimnej płyty albo noworocznego obiadu. Dlatego

Bernika - moj kulinarny pamietnik
KROKIETY Z MIĘSEM 187

Od czasu do czasu lubię pobawić się z krokietami.  Bo trochę pracy (czyt. zabawy) niestety z nimi jest. Musimy przygotować naleśniki, farsz no i na

Walijskie Pichcenie
Pasztet bez wątróbki 155

Jeśli jakaś potrawa kojarzy mi się mocno ze świętami, to jest to pasztet. Współcześnie używane przepisy pochodzą z Francji. Francuscy pasztetnicy cieszyli się zasłużoną sławą na

ladykitchen
Zrazy wołowe 321

Zrazy przygotowywane są z różnych postaci i rodzajów mięsa – wołowego, wieprzowego, dziczyzny, tłuczonego czy mielonego. Rozmaite są również ich nadzienia. Jednak zrazy wołowe mające postać rolady

Kulinarna Pokusa
Pulled beef - wyczesana wołowina długo pieczona 259

Przeważnie robię zakupy mając już w planach co przygotuję z konkretnych produktów. Tym razem było inaczej. W moje ręce trafił piękny kawałek rozbratla wołowego i nie

Smaczna Pyza