wołowina - 6415 przepisów (strona:336/428)

Zimowe ragoût z wołowiny 135

„ Sekret wyśmienitego ragoût tkwi w powolnym duszeniu w gęstym sosie mięsa, warzyw i aromatycznych przypraw, aż w rondlu dojdzie do harmonijnej zgody między wszystkimi ingrediencjami. Wymaga

Wiem co jem
Gulasz wołowy z fasolką szparagową i cząbrem 168

Wczoraj jeden z moich gości zwrócił mi uwagę, że nie podaję czasu poszczególnych etapów przygotowania, stosując określenie "chwilę". To prawda, że dla każdego może

Kuchenne zapiski Edyty
Polędwica wołowa i sos z czerwonego wina 231

Polędwica wołowa to rarytas. Najdroższe mięso wymaga specjalnego traktowania i stosownego sosu. Przed przyrządzeniem, polędwicę należy oczyścić z błon, a następnie podzielić na kotlety o grubości

codojedzenia
Roladki z bakłażana 129

Bakłażan to jedno z moich ulubionych, uwaga! Owoców.  Jesteście zaskoczeni?  Otóż jego prawidłowa nazwa to psianka podłużna - ale ma także inne nazwy: gruszka miłosna

Garniec Magalie
Stek ze szparagami 152

Szparagów ciąg dalszy :) Tym razem przedstawiam przepis na danie główne - stek z polędwicy wołowej podany na podsmażanych szparagach w delikatnym sosie. Potrawa inspirowana jest przepisem z

My Culinary Art
Musztardowo-pieprzowy stek 144

Mieszanka musztardy Dijon, czarnego i czerwonego pieprzu z miodem i solą czosnkową pozwoli nam uzyskać lekko słodki a zarazem ostry smak. Czas przygotowanie: 5 minut, czas

naRuszcie
Policzki wołowe duszone z warzywami 213

Przepyszne, mięciutkie policzki wołowe w towarzystwie pieczonych warzyw  i rozmarynu to świetny , aromatyczny, łatwy w wykonaniu obiad. Surowe policzki to mięso bardzo twarde, ale po

Moje Kuchenne Rewelacje
Zupa gulaszowa 295

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Węgierska zupa gulaszowa. Jest pyszna, sycąca i rozgrzewająca. Z mięsem wołowym i dużą ilością warzyw. Post Zupa gulaszowa pojawił

Marta Gotuje
Saltimbocca 239

Salta in bocca znaczy mniej więcej tyle, co wskakuje do ust . Faktycznie, jest tak smaczne, że aż chce się pochłaniać w całości Saltimbocca to z pewnością

Kulinarna Pokusa
Flaczki z żołądków drobiowych 133

Są ludzie, którzy na wszelkiego rodzaju podroby i tym podobne ustrojstwo – żołądki, serca, wątróbki, ozory, nerki, itd – nie mogą nawet za bardzo patrzeć. Są też jednak

Kulinarna Pokusa
Quiche lorraine ze szparagami, czosnkiem niedźwiedzim i wołowiną 130

S łynny placek lotaryński to nic innego jak wytrawna tarta gdzie kruchy spód wypełnia migaine czyli masa śmietanowo-jajeczna i dodatki wg. własnych upodobań. Jakie dodatki

SzczyptaSmaQ
Zapiekanka makaronowa z beszamelem i wołowiną 211

Składniki: 300 g mielonego mięsa wołowego 1 łyżka oleju 2 łyżki koncentratu pomidorowego  łyżeczka suszonej bazylii 200 g makaronu typu 'kolanko' 2 łyżki masła 2

My Culinary Art