wołowina - 6514 przepisów (strona:336/435)

Papryka nadziewana w pomidorach z przepisu Siostry Ewy. Aromatyczny obiad na jesienną chandrę. 186

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style

Kuchnia po mojemu
Podwędzany stek Bavette z bobem i papryką 104

1,5 kg łaty wołowej*, 100 g soli, 1 kg bobu, 2 papryki czerwone, 3 dymki, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, masło klarowane do smażenia, trociny do

królestwo garów
Pulpety w młodej kapuście i pomidorach 173

Moja propozycja na pyszny, rodzinny obiad. Aby zmniejszyć kaloryczność potrawy wybrałam chude mięso wieprzowe, którego nie smażyłam, ale dusiłam razem z warzywami i aromatycznymi przyprawami. Pulpety

Czerwień i błękit
GRILL U BURMISTRZA – czyli „czy Policja robi najlepsze burgery w Niepołomicach” 153

W ostatnią niedzielę wakacji ( 30.08 ) zawitałam do Niepołomic na drugi, coroczny GRILL U BURMISTRZA – imprezę organizowaną w niepołomickim parku, przy samym zamku. Już od parkingu

Ostra na Słodko
Klops faszerowany cukinią i mozzarellą 200

Przepis na pysznego klopsa faszerowanego faszerowaną cukinią ;) Zapraszam do przygotowań! Składniki dla 4 osób: 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 1 jajko 1 łyżka bułki tartej

My Culinary Art
Gulasz węgierski – pörkölt 155

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Najważniejszym zabiegiem podczas gotowania węgierskiego gulaszu jest usmażenie sproszkowanej papryki na smalcu. To połowa sukcesu tego wyśmienitego dania. Drugą połową …

My Blueberry Corner
Steki bavette – z łaty wołowej, z pieczonymi plastrami ziemniaków i karmelizowaną cebulą 309

Upolowaliśmy francuskie bavette. Po naszemu ta część wołowego mięsa nazywana jest łatą i pochodzi z odcinka brzuszno-lędźwiowego. To sprawia, że mięso ma widoczne długie i

Karo in the Kitchen
Najlepsze klopsy na świecie 177

Mielone mięso jest bardzo wszechstronnym produktem. Może posłużyć za bazę mięsnego nadzienia do wielu dań, jest świetnym materiałem na hamburgery czy kotlety. Ten przepis na klopsy

Karo in the Kitchen
Moussaka – prawdziwa grecka zapiekanka 183

Poza tzatziki to chyba najbardziej znana grecka potrawa. Prawdziwy comfort food – przypieczony serowy sos, warzywa, mięso, pomidory i pełnia smaku. Przepis nie jest skomplikowany, wymaga od

Karo in the Kitchen
Stek z polędwicy wołowej w estragonie glazurowany miodem 122

Ostatnio więcej piję soczków, niż jem mięsa, ale nie zmienia to faktu, że czasami mam ochotę na solidny, niewegetariański posiłek. Zdarza się także - skłamałabym pisząc, że

Życie zamknięte w smaku
SCHAB W CEBULI A'LA STEK 241

Często przygotowuję dania ze schabu. To fajny kawałek mięsa do obróbki i fantazjowania w kuchni.  Można go dusić, zwijać, prużyć, zapiekać otrzymując w zamian smaczne

Walijskie Pichcenie
Makaron z klopsikami w sosie włoskim 114

Proste i w miarę szybkie danie, ale dzięki sosowi mniej zwykłe. Jeśli zrezygnujemy z charakterystycznych przypraw, będzie też smakować tradycjonalistom.   Składniki: – makaron – dowolny

Pociąg Do Kuchni
Stek z polędwicy z masłem czosnkowym z dodatkiem grillowanej papryki i cukini 158

Klasyka. Elegancja. Wykwintność. Pełnia smaku. Kulinarne doznanie. Dla mięsożerców po prostu seks na talerzu. Wszelkie słowa są zbędne. Prawdziwy stek z polędwicy z masłem czosnkowym. Składniki

Pociąg Do Kuchni
Bitki wołowe 149

Bitki wołowe każdy z nas nazywa to inaczej, czasem po prostu mięso wołowe lub kotlety wołowe. Nigdy nie zastanawiałam się nad ich nazwą ale ostatnio słowo

Magiczny Garnek
Pierożki francuskie z wołowiną i warzywami 206

Pierożki z ciasta francuskiego, świetnie smakują popijane barszczykiem, bądź maczane w sosie czosnkowym Składniki na około 23 szt: ciasto francuskie (ja miałam wersję xl - 345 g

Moja Galeria Smaku