wołowina - 6415 przepisów (strona:336/428)

Kalarepki nadziewane 80

2 spore kalarepki, 1 cebula, 1 ząbek czosnku, 200 g mięsa wołowego (łopatka), 20 ml bulionu warzywnego, oliwa, sól, cukier, Kalarepki umyć, ściąć wierzchy, delikatnie wydrążyć

królestwo garów
Kofty 184

Uff! Wróciłam. ;) Bardzo, bardzo mi tego brakowało! Was, drodzy Czytelnicy, pisania, fotografowania, a nawet gotowania, bo i na to było niewiele czasu oraz potrzeby - po prostu

Kuchnia Prezydentowej
Wołowina z goździkami 208

                Pewnego razu do mojej Teściowej przyszła sąsiadka. Była to bardzo marudna sąsiadka, która przychodziła głównie po to, żeby

Kuchnia Prezydentowej
Gołąbki w liściach botwinki 102

liście z dwóch pęczków botwinki* 600 g mięsa wołowego (łopatki, karkówki), liście z dwóch pęczków botwinki* 600 g mięsa wołowego (łopatki, karkówki), 300 g ugotowanej komosy

królestwo garów
Moja wiedeńsko - cieszyńska zupa ziemniaczana z borowikami 122

Składniki: ok 1,5 l bulionu wołowego 2-3 kostki bulionu warzywnego 7 plasterków chudego wędzonego boczku biała i czerwona cebula kawałeczek selera 2-3 ząbki

Gaździnka warzy
Gulasz z szynki z sosem sojowym 185

Składniki: 70 dag szynki pokrojonej w dowolną kostkę 2-3 łyżki sosu sojowego 1 cebula kilka suszonych grzybków liść laurowy ziele angielskie gałązka rozmarynu sól pieprz

Kuchnia domowa Ani
Lazania po bolońsku (lasagne bolognese) 195

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Przepis na lazanię dostałam od kolegi męża, który od 25 lat mieszka w Rzymie. I to właśnie u niego, w …

My Blueberry Corner
Polędwica z patelni ze świeżym szpinakiem, chutneyem z szalotki i chipsem z szynki parmeńskiej 159

Dzisiejsza propozycja to pierwsza z potraw przygotowana ze Szromem podczas projektu 40 Jest to: Polędwica z patelni aromatyzowana rozmarynem / świeży szpinak z czosnkiem / chutney z szalotki

Kuchenne Wariacje
Przepisy na dania z wołowiny 139

Zrazy z marchewką i porem Kotleciki z kaszą gryczaną i pieczarkami Zimowe ragout Zobacz także: Przepisy na dania z ryb Przepisy na dania z drobiu Przepisy

Wiem co jem
Kotleciki z kaszą gryczaną i pieczarkami czyli mój pomysł na Papirus i mięso z rosołu 125

„Chociaż w poprzedniej edycji konkursu z Papirusem w roli głównej nie miałam szczęścia, skuszona atrakcyjnymi nagrodami postanowiłam mimo wszystko wziąć ponownie w nim udział. Należy się

Wiem co jem
Zimowe ragoût z wołowiny 125

„ Sekret wyśmienitego ragoût tkwi w powolnym duszeniu w gęstym sosie mięsa, warzyw i aromatycznych przypraw, aż w rondlu dojdzie do harmonijnej zgody między wszystkimi ingrediencjami. Wymaga

Wiem co jem
Gulasz wołowy z fasolką szparagową i cząbrem 159

Wczoraj jeden z moich gości zwrócił mi uwagę, że nie podaję czasu poszczególnych etapów przygotowania, stosując określenie "chwilę". To prawda, że dla każdego może

Kuchenne zapiski Edyty

Proponowane wyszukiwania