wołowina - 6514 przepisów (strona:330/435)

Antrykot grillowany w musztardzie 91

antrykot 2 steaki z antrykotu, oliwa, 4 łyżki musztardy francuskiej, 1 łyżka miodu, sok z 1/2 cytryny, gałązka rozmarynu, 3 ząbki czosnku, sól, pieprz, 4 łyżki

królestwo garów
Kofty wołowo – drobiowe 171

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Kofty to nic innego jak szaszłyki z mięsa mielonego. Ja użyłam mięsa wołowego i kawałek drobiu. Kofty usmażyłam na

Marta Gotuje
Spaghetti z klopsikami wołowymi 212

Różne odmiany „spaghetti z klopsikami” to skądinąd popularne tu czy ówdzie na świecie danie. Dosyć proste do przygotowania nie wymaga wielkich umiejętności kulinarnych i przypada do

Kulinarna Pokusa
BURGER Z PIECZONYM POMIDOREM I GUACAMOLE 220

  CUKROWY DETOKS – PROPOZYCJA Na cukrowym detoksie w kąt poszły bułki, chleby, placki. Nie płaczę i nie narzekam. Burger bez bułki to też smakowitość, bo

Mam To Na Widelcu
Bardzo Męska Kanapka z Pastrami (meczówka) 188

Kilka dni temu pisałam o pastrami. Pokazałam jedną z kanapek jakie jadłam, kanapkę Reuben, która normalnie oczarowała mnie smakiem. Ale pastrami to nie tylko Reuben, to

Blondynka Gotuje
Pieczeń wołowa z rostbefu (wolnopieczona) 259

Moja pierwsza pieczeń wołowa z rostbefu była kompletną klapą. Mięso miało być rarytasem, a niestety rozczarowywało – było wypieczone i „żuwaczne”. Minęło od tamtej

Poezja smaku
Węgierska zupa gulaszowa 165

Uwielbiam Węgry, Węgrów i oczywiście węgierską kuchnię :) Najbardziej znaną potrawą madziarskiej kuchni jest zupa gulaszowa.  Oto moja wariacja na temat gulyásleves, obowiązkowo jak w oryginale

Moje Kuchenne Rewelacje
Flaki tradycyjne 243

Składniki: 1 kg oczyszczonych, krojonych flaków wołowych 0.5 kg wołowiny (szponder) 2 marchewki 2 pietruszki 1 mały seler cebula 2 łyżki masła 2 łyżki mąki pszennej

Qchnia po prostu
Kanapka Reuben 200

Jak już mamy pastrami , obowiązkową pozycją do przygotowania powinna być kultowa kanapka Reuben. Dziecko patrzyło na mnie zdziwionym wzrokiem jak sięgałam po kapustę kiszoną, nie przepada

Blondynka Gotuje
Pastrami, co to jest i skąd się wzięło? 385

PASTRAMI (pastrama, pastrome, pastrima) Kiedyś oznaczało to sposób przechowywania i konserwowania mięsa, z którego korzystano zanim wynaleziono lodówki. W owych czasach sól była głównym składnikiem zapewniającym

Blondynka Gotuje
Chili con carne, podawane z guacamole 91

¡ H ola amigos! ¡Hoy vamos a México! Dzisiaj zabieram Was w podróż do słonecznego Meksyku. Może nie odkryjemy tam nowych lądów, ale moja wersja słynnego chili

Food Square
Chili con carne 171

Czy jest ktoś, kto nie lubi tej taksańsko-meksykańskiej potrawy?   Pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe.  Bardzo popularne w Ameryce, tu moja wariacja i prosty przepis

Moje Kuchenne Rewelacje
Bográcsgulyás, bograczem zwany 238

Zimno się, ludziska, zrobiło, z chałupy się czterech liter ruszać nie chce. Człek by tera jeno siedział przed piecem, popijając grzańca na bimberku. Że jak grzańca

Dobra zagrycha u Krychy i Zdzicha
Spaghetti z czerwoną papryką 184

Szybkie spaghetti z wołowiną w sosie pomidorowym z podsmażoną papryką (Jedna duża porcja) Dzisiaj na obiad proponuję szybkie spaghetti z wołowiną w sosie pomidorowym z podsmażoną

Moja Micha
Ziołowa wołowina suszona z pończochy. Ligawa pończoszanka 174

Suszone mięso w formie wędliny to już u nas nie nowinka. Od czasu do czasu wieszam schab w pończosze . Kilka dni marynowania w kolejnych dodatkach a

Smaczna Pyza