Carpaccio z polędwicy wołowej z parmezanem i suszonymi pomidorami

Carpaccio z polędwicy wołowej z parmezanem i suszonymi pomidorami

Carpaccio z polędwicy wołowej z parmezanem i suszonymi pomidorami

Aby carpaccio było smaczne, potrzebujemy najlepszego kawałka mięsa wołowego. Na dwie porcje nie potrzeba go wiele. Polędwice należy oczyścić z błonek i wsadzić do zamrażarki na około 10-15 min. Po tym czasie, mięso bardzo ostrym nożem pokroić w cieniutkie plastry i ułożyć na talerzach. Słyszałam,że niektórzy je jeszcze wałkują ale nie testowałam tego pomysłu. Jak królewicz naostrzy noże to są ostre jak samurajskie miecze ;) Na mięsko wrzucam garść mieszanki sałat i posypuję całość kruszonym parmezanem. Skła... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Jemy Pijemy

Warto przeczytać

Halloween najlepsze przepisy!

Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.

Czytaj dalej...

Szybkie przekąski na Sylwestra. Szybkie przekąski na imprezę.

Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.

Czytaj dalej...

12 pysznych przekąsek na sylwestra

Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.