Ossobuco, czyli gicz cielęca po włosku

Ossobuco, czyli gicz cielęca po włosku

Ossobuco, czyli gicz cielęca po włosku

Przepis na : obiad

Ossobuco (dosłownie “kość z dziurą”) to potrawa kuchni włoskiej wywodząca się z Lombardii. Najbardziej znana wersja tej potrawy to Ossobuco alla Milanese- przyrządzane z pokrojonej w plastry giczy cielęcej, obsmażonej, a potem duszonej w białym winie w towarzystwie warzyw. Na koniec posypane obficie gremolatą, przygotowaną z pietruszki, czosnku i skórki otartej z cytryny. To danie niezwykle pachnące, wyrafinowane i pyszne. Przepis znajdzie się w e-booku kulinarnym z potrawami z mięsa i będzie dostępny na s... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smakowity Blog Kulinarny

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Autor

IwonaIwona

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, sosy, warzywa, zupa pomidorowa, papryka, polewa, seler, risotto, seler naciowy, wołowina, obiad, sos pomidorowy, mięso duszone, duszona marchew, mięso na obiad, dania bez mięsa

Inne przepisy z Smakowity Blog Kulinarny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.