wisniowa - 554 przepisów (strona:20/37)

Wegański TORT Z KREMEM w kilku wersjach + mały poradnik JAK W OGÓLE ZROBIĆ TORT + tzw. biszkopt Matki Weganki + bezglutenowy TOR 367

galaretka pokrojona w plasterki i lekko powciskana w krem to patent mojej Babci, który szczerze polecam do tortów nie tylko dziecięcych :) 2. Tort "Mon Cheri" - czekoladowe blaty smarowane konfiturą wiśniową razem z wiśniami (tak konkretnie, na jeden blat jeden słoiczek i w tym przypadku nasączanie niepotrzebne) i jeszcze cienką warstwą gorzkiego kremu czekoladowego. Góra wykończona wiśniami i całość oblana czekoladą

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
BARWENA W SOSIE SŁODKO – KWAŚNYM Z POMIDORAMI 229

obiad. Spróbujcie!   SKŁADNIKI: ( 2 porcje ) * filet z barweny ze skórą – 2 szt * mąka kukurydziana – 4 łyżeczki * czosnek – 3 ząbki * cebula – 1 szt * pomidory ( najlepiej wiśniowe ) – 200 g * cukier – 2 łyżki * passata pomidorowa ( ew. przecier ) – 2 łyżki * olej * sok z cytryny * imbir, sól, pieprz SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Filety z barweny oczyszczamy, nacinamy skórę, skrapiamy

Ostra na Słodko
Nalewka wiśniowa ze skórką cytrynową. 151

filmie poniżej znajdziesz przepis na nalewkę wiśniową z dodatkiem skórki cytrynowej. Zapraszam na film.                                                        Życzę dużo zdrowia

Przepisy i porady kulinarne
Kruche babeczki z budyniem i owocami. 233

żółtko BUDYŃ: 500 ml mleka 30 g mąki ziemniaczanej 30 g mąki pszennej 110 g cukru 3 żółtka 1 laska wanilii PRZYBRANIE: czarne i czerwone porzeczki maliny dżem wiśniowy (opcjonalnie-ja akurat smażyłam, wiec dodałam taki świeżutki, przestudzony, jeszcze trochę płynny, wspaniale się komponował ze słodkim budyniem) cukier puder      Przygotowujemy ciasto. W misce łączymy mąkę, sól, proszek

Rozpustne gotowanie
Staroświecki dżem wiśniowy, długo smażony. 172

jaki robiła moja babcia. Jest gęsty, aksamitny, a smak po prostu zniewala. Idealny na kanapki, choć ja pewnie nadzieję nim rogale drożdżowe lub naleśniki. Polecam. Składniki na staroświecki dżem wiśniowy, długo smażony 4 kg wiśni 1 kg cukru      Wiśnie myjemy, drylujemy (ja nie znoszę drylowania, więc gotowałam ja z pestkami), wkładamy do dużego garnka, przykrywamy i zagotowujemy

Rozpustne gotowanie
3x dżem chia bez cukru czereśniowy, jagodowy, truskawkowy 178

łyżeczki miodu do smaku  2. Jagodowy dżem chia    - 2 szklanki jagód  - 2-3 łyżki chia  - 2 łyżeczki miodu  3. Czereśniowy/ wiśniowy dżem chia   - 2 szklanki wiśni lub czereśni  - 3-4 łyżki nasion chia   - 2 łyżeczki miodu  Przygotowanie :  Zblendować lekko owoce, lub rozgnieść widelcem chwilę zagotować

zdrowa vege kuchnia
Torcik czekoladowo-kokosowy z czereśniami 344

masła 60g wiórków kokosowych 4 łyżki domowego cukru waniliowego 2 opakowania budyniu śmietankowego bez cukru (każde po 40g) warstwa owocowa 350ml (450ml) wody 1 opakowanie (1,5 opakowania) galaretki wiśniowej 250g czereśni (po wypestkowaniu) Wykonanie: CIASTO CZEKOLADOWE - jajka należy wyjąć wcześniej z lodówki - do rondelka przełożyć masło, czekoladę, cukier, kakao oraz wodę, wszystko podgrzać do momentu roztopienia się masła

Smakołyki Bereniki
Ciasto owocowo śmietankowe 279

użyłam około kg truskawek, dwa kiwi i dwa banany. Banany jak i gruszki skrop cytryną aby za bardzo nie ściemniały. Na koniec potrzebna Ci będzie galaretka, ja użyłam wiśniowej. Opakowanie rozpuść w 250 g wody i jak zacznie tężeć pędzlem lub łyżką oblej każdy kawałek owocu. Wstaw do lodówki na kilka godzin i SMACZNEGO. CMOK . Ja już boków nie robiłam

Pasje Jolki
Dżem wiśniowy 174

Sezon wiśniowy w kuchni u Aniołów zaczynamy:) Składniki: 1,2 kg wiśni 80 dag cukru 1 żelfix Wykonanie; Wiśnie płuczemy, przebieramy i drylujemy. Wydrylowane wiśnie zasypujemy cukrem mieszamy i pozostawiamy najlepiej na noc aby puściły sok (przykrywamy szczelnie ściereczką). Wiśnie gotujemy na małym ogniu około 5 minut, wsypujemy żelfix i jeszcze gotujemy na małym ogniu około 3-4 minuty mieszając

Anioły w kuchni
Galaretkowy deser z truskawkami, jagodami i czereśniami z bitą śmietaną 205

smakowy :) Składniki: 2 galaretki truskawkowe  szklanka świeżych truskawek pół szklanki jagód pół szklanki czereśni łyżka suszonej żurawiny łyżka rodzynek łyżka orzechów ziemnych 3 łyżki soku (ja dałam domowy wiśniowy) bita śmietana  Przygotowanie: Galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wrzątku, energicznie mieszając. Dodajemy do nich sok i łaczymy. Owoce myjemy . Truskawki obieramy z szypułek i kroimy na pół. Czereśnie drylujemy

ChilliJemy
Przetwory z wiśni: Domowy Dżem Wiśniowy. Prosty i szybki przepis na dżem. Jak pasteryzować sloiki i nakrętki? 238

PAMIĘTAJ! Zostaw 1,5-2 cm wolnej przestrzeni od góry słoja!     Przetworów owocowych z cukrem nie trzeba już pasteryzować.   Przyklejam etykiety z napisem " domowy dżem wiśniowy " wraz z datą przygotowania.     Jeśli chcesz cieszyć się smakiem domowych przetworów a nie masz czasu albo ochoty na stanie przy garach , zajrzyj do mojego sklepiku , część ze swoich przetworów

IzaGotuje
Chłodnik owocowy, z czarnej porzeczki 131

Doprawić do smaku cukrem waniliowym i cukrem. Zagotować. Śmietanę wymieszać z żółtkiem, dodać do przetartych porzeczek, zagotować. Odstawić do ostudzenia. Można podawać z grzankami, biszkoptami... . Ja podałam z sorbetem wiśniowym.   szkło

królestwo garów
Ulubiony tort Marcello 840

łyżek kakao 75 gram spirytusu Ponadto 10 dag migdałów 10 dag rodzynek 1 czekolada pokrojona drobno 10 dag orzechów 1 słoiczek wiśni drylowanych zalanych syropem ze spirytusem lub dżem wiśniowy Poncz 1 szklanka wody 4 łyżki cukru sok z 1 cytryny Wykonanie: Jaja oddzielamy od żółtek.Białka ubijamy na sztywną pianę następnie dodajemy cukier dalej ubijając aż cukier się rozpuści

kgwjanczewo
Dojrzewająca polędwiczka /domowe wędliny 251

pończochy lub podkolanówki i wiesza w przewiewnym miejscu, aby mięso dojrzało i nabrało niepowtarzalnego smaku. Jeśli tak jak ja lubicie suszone, dojrzewające wędliny - szynkę parmeńską, czy schab wiśniowy to z pewnością będziecie zachwyceni :) Taką wędlinę przygotowuje się bardzo prosto w zasadzie to robi się sama, jedyne czego potrzeba to cierpliwości, bo proces dojrzewania razem z marynowaniem trwa

DefinicjaSmaku
Biszkopt z galaretką, pomarańczami i musem czekoladowym 332

może nie smakować? :) Połączenie czekolady i pomarańczy jest tak ponadczasowe, że sprawdzi się idealnie niemal na każdą okazję :) Dodam, że ciasto świetnie będzie smakowało również w wersji wiśniowej i malinowej, można też pokombinować z musem i zrobić go na bazie białej czekolady, a środek wykonać np. na bazie borówek. Możliwości jest bez liku :)  SKŁADNIKI (tortownica o średnicy

DefinicjaSmaku

Proponowane wyszukiwania