kokosowych 300 g ryżu około 800 ml mleka sojowego 150 g cukru dodatkowo: 500 g malin 50 g karobu lub kakao 150-200 g dżemu (najlepiej malinowego, ja użyłam wiśniowego, bo Nina wyjadła zapasy) 2 tabliczki 70% czekolady Przygotowanie kremu: ugotuj ryż na mleku, a wręcz go rozgotuj z dodatkiem mleka. Wiórki namocz w gorącej wodzie, po czym odsącz
greenscarfminut w lodówce. Schłodzone ciasto cienko rozwałkuj i wylep nim spód oraz boki tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Schowaj do lodówki na czas przygotowania masy. MASA SEROWO-JABŁKOWO-WIŚNIOWA 5 jajek (osobno żółtka i białko + białko z ciasta) 2 łyżki cukru pudru (1 do żółtek, 1 do białek) 400 g serka homogenizowanego waniliowego 2,5 kg jabłek, 1 kg wiśni
Kulinarna (nie)codziennośćcukier waniliowy 1 czubata łyżka kakao 1 duży lub 2 średnie słoiki dżemu z czarnej porzeczki (u mnie porzeczka i jagoda) cukier puder sól (do piany) 1 galaretka wiśniowa (lub inna czerwona) * 1,5 szklanki orzechów lub migdałów ** * - jeśli chcesz zrobić pleśniak z trzech kolorów. :) ** - opcjonalnie, możesz dodać, nie musisz. :) Wykonanie: Oddziel żółtka od białek. Białka
Garniec MagalieBiedronki jest wegańskie) 400 ml mleka sojowego 200 g gęstego mleka kokosowego z puszki 60 g cukru 20 g cukru lawendowego opcjonalnie 100 g (3 czubate łyżki) dżemu wiśniowego lub po prostu zmiksuj odsączone 100 g wiśni na gładki mus 200 g wydrylowanych wiśni 200 g czarnych porzeczek opakowanie budyniu lub 40 g mąki ziemniaczanej (aby zabarwić ciasto na różowo
greenscarfsera i są o wiele słodsze. Idealnie sprawdzą się jako posiłek dla dzieci - chyba wszystkie maluchy uwielbiają słodkie placuszki. Do racuchów serowych doskonale pasują dżemy - mi wyjątkowo posmakowały z wiśniowym i pomarańczowym. Fajnie też smakują z syropem klonowym. Jednak przy każdym z wymienionych dodatków nie posypujcie już racuchów cukrem pudrem gdyż mogą okazać się za słodkie. Teraz - w sezonie truskawkowym
sierotka maRysia w kuchnilitr mleka 3,2% 100 g cukru 5 żółtek 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej 200 g masła 2 łyżki cukru pudru 1 puszka (380g) frużeliny wiśniowej 2 łyżki kremu czekoladowego Przygotowanie: Do garnka wlej 750 ml mleka, dodaj cukier i zagotuj. Osobno zmiksuj resztę mleka z żółtkami oraz obiema mąkami. Mieszankę wlej do gorącego mleka i energicznie
Kulinarna (nie)codziennośćjest por. Turcja słynie na całym świecie z cacików, które mogą być zarówno chłodnikiem, jak i przepysznym czosnkowym dipem. Z kolei najpopularniejszym, owocowym chłodnikiem jest meggyleves, czyli węgierska zupa wiśniowa. W kuchni polskiej latem niezmiennie króluje chłodnik litewski. Występuje w wersji białej i różowej (z botwiną). Przygotowuje się go z drobno poszatkowanych ogórków, rzodkiewki, dużej ilości kopru oraz szczypioru
Moja smaczna kuchniajeżeli ktoś lubi słodsze ciasto, może dodać więcej) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 szklanki mąki 80 ml oleju 2 czubate łyżki śmietany 18% 2 łyżeczki cukru waniliowego kisiel wiśniowy z kawałkami owoców (błyskawiczny) 500 g truskawek dodatkowo cukier puder do posypania Sposób przygotowania ciasta truskawkowego: Piekarnik rozgrzewamy do 180 st. C. Jajka ubijamy na najwyższych obrotach razem z cukrem
Słodkie Przyjemnościtowaru możesz dołączyć do alfa grupy na Facebooku :) Produkty, które znalazły się w mojej alfa-paczce : ~surowe batoniki LIFEBAR : morelowy , fi gowy , wiśniowy , kokosowy , czekoladowy ~kolejny surowy batonik - RAW ENERGY kokosowo-kakaowy ~mini "batoniki" również surowe BURI BERI wiśnia oraz malina ~ pasta z jagody czarnej
breakfast of dreamswody 600 g wiśni ( o tej porze roku mrożonych) 400 ml śmietany 36 procent 4 łyżki cukru pudru 4-5 ziaren kakaowca, lub dwa paski gorzkiej czekolady dodatkowo do wiśniowej galaretki 2 łyżki żelatyny 1.5 szklanki wody 3 łyżki cukru oraz tortownica o średnicy 28 cm pergamin sposób przygotowania Rozbijamy jaja oddzielając białka od żółtek. Do misy przekładamy żółtka
Miód i pieprzkokosowy Składniki: CIASTO 160g mąki pszennej 20g mąki ziemniaczanej 120g masła 50g cukru pudru 1 żółtko MASA KOKOSOWA 160ml śmietanki 30% 80g białej czekolady 60g wiórków kokosowych 200g konfitury wiśniowej (najlepiej niskosłodzonej) około 10 sztuk wiśni kandyzowanych do dekoracji Wykonanie: CIASTO - masło i żółtko do ciasta powinny być zimne - mąkę pszenną i ziemniaczaną oraz cukier puder przesiać, dodać kawałki zimnego
Smakołyki Berenikiskładniki: 1 płat ciasta francuskiego 1/2 małego słoiczka konfitur wiśniowych 1 jajko 1 łyża mleka opcjonalnie: cukier puder do oprószenia wykonanie: Ciasto francuskie rozwijamy. Wykrawamy (w moim przypadku) 10 dużych serduszek, w 5 z nich, na środku wykrawamy mniejsze serduszka. Pełne serduszka przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i smarujemy je roztrzepanym z mlekiem jajkiem. Następnie przyklejamy serca
Domowy Smak Jedzeniałyżki cukru pudru (ilość według uznania) 1 małe opakowanie cukru wanilinowego (8 g) 2,5 łyżki żelatyny 5 łyżek gorącej wody 1 opakowanie czerwonej galaretki (malinowej, truskawkowej lub wiśniowej) 0,3 l gorącej wody WYKONANIE: Żelatynę rozpuść w 4 łyżkach gorącej wody i pozostaw do lekkiego napęcznienia. Kremówkę podgrzej lekko w garnuszku wraz z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym
Słodko-Słony Świat Ilonyteż praca. Moim planem było odpocząć i owinąć się świąteczną atmosferą najbardziej jak to możliwe. I udało się- z pomocą świątecznej muzyki, filmów, zimnych ogni i odpowiednich dawek nalewki wiśniowej:-) Do laptopa nie zbliżałam się ani na krok, bo czekały na nim zaległości pracowe. Wiedziałam, że jak tylko go uruchomię, skończy się w najlepszym przypadku na wyrzutach sumienia. Taki klasyczny
les mirabelles