nich znaleźć naprawdę ciekawe i jak się okazuje ( przetestowa łam na sobie) bardzo smaczne pomysły. Moje dotychczasowe domowe przygody z kuchnią azjatycką ograniczały się głównie do drobiu, rzadko do wieprzowiny, dlatego przepis na wołowinę z ryżem tak mnie zaciekawił. Danie w stu procentach trafione w moje smaki. RYŻ JAŚMINOWY z MIELONĄ WOŁOWINĄ Składniki: (2 porcje) 100 g ryżu jaśminowego
Bon appetit mon amiestopni z termoobiegiem do zrumienienia. Farsz: Jeśli nie mamy upieczonych lub gotowanych mięs. Proponuję ugotować w wywarze z włoszczyzną i przyprawami co najmniej dwa gatunki mięsa np. kurczak i wieprzowina ( łopatka ). Po ugotowaniu ostudzić. Na patelni rozgrzewam odrobinę oleju, dodaję pokrojone w plasterki pieczarki i pokrojona w kostkę cebulę, chwilę smażę aż do odparowania nadmiaru wody. Ostudzone pieczarki wraz
Kuchnia z widokiem na ogródJeżeli szukacie przepisu na dobrze doprawiony i pyszny żurek-to dobrze trafiliście. Nie od dziś wiadomo,że żurek to najbardziej tłusta zupa,wśród polskich zup. Nie
Kopystką po garachBoczek surowy. Mięso wieprzowe. Boczek wędzony. Kiełbasa. Wszystko odbywa się na tej samej patelni. Oczywiście nakładając następny gatunek mięsa do podsmażenia dokładamy i rozgrzewamy także następną partię smalcu. Wołowinę, wieprzowinę oraz żeberka lekko solimy i pieprzymy, gdy już będą dobrze zrumienione. Na koniec podsmażamy jeszcze cebulę. Gdy i ta wyląduje w garnku, na patelnię wlewamy wino, które zbierze z niej
Pichceniomaniasię Wielkanoc zróbmy sobie przyjemność i podajmy na stół coś troszkę innego. Zaskoczmy bliskich i samych siebie . Cieszmy się czasem który spędzimy z bliskimi ;-) Składniki: 1kg. sarniny 750 dag wieprzowiny najlepiej boczek Cebula×3 Marchew ×2 Pietrucha korzeń x2 Pietruszka natka 1 pęczek Czosnek cała główka Przyprawa do dziczyzny najlepiej dwie Sól i pieprz do smaku liść laurowy
Viola cooks with passionjednym zamachem przygotować pasztety z podwójnej porcji składników, a potem tylko wyjmować gotowy z zamrażalnika ! Ten, który chcę Wam dziś zaproponować upiekłam z różnych rodzajów mięs: wołowiny, wieprzowiny i drobiu. Uważam, że taki mieszany pasztet jest najsmaczniejszy. Aby go nieco urozmaicić dodałam do niego suszoną żurawinę. Z dodatkiem domowego chrzanu będzie pyszny. Smacznego 😍. Pasztet mięsny ze śliwkami
Kulinarne przygody GatityPostawmy na dobrej jakości kiełbasę. Polecam kiełbasę wiejską tradycyjną - nowość od firmy Hańderek . Cechuje ją wysoka mięsność, wyraźny bukiet przypraw, jest świetna dla osób lubiących wędzone tradycyjnie wędliny z wieprzowiny. Żurek: 300-400ml zakwasu 2 marchewki marchewki 2 cebule 3 łodygi selera naciowego 1 pietruszka 1 por 3 ziemniaki 3 łyżeczki chrzanu 5 jajek sól, pieprz, papryka słodka
Szefowa kuchniPolecam przepis, krok po kroku,na moje goł ąbki z białej kapusty - mam nadzieję, że Wam się spodoba :) SKŁADNIKI: 1 duża główka białej, luźnej kapusty 300g ryżu długoziarnistego 250g wieprzowiny mielonej 1 puszka dobrej mielonki konserwowej 1 duża cebula 3 kapelusze suszonych, wcześniej obgotowanych, grzybów 2 kopiaste łyżki bułki tartej 1/2 szklanki + 1 szklanka esencjonalnego rosołu (może być z koncentratu
Moja Książka Kucharskamąki pszennej (w zależności od wilgotności masy ziemniaczanej) sól i pieprz do smaku kilka kropel soku z cytryny (możecie dodać, aby ziemniaki nie ściemniały) farsz mięsny: 500g wołowiny lub wieprzowiny bez kości (albo po trochę obu rodzajów mięsa) 1 cebula 1 marchew, kawałek korzenia pietruszki po kilka ziarenek ziela i pieprzu, kilka listków laurowych 1 jajko sól, pieprz czarny
Moja Książka Kucharskaczosnku 3 łyżki tłuszczu do smażenia 2 łyżki mąki pszennej sól do smaku Przygotowanie: Cebulę i czosnek obieramy. Kroimy na plasterki. Na tłuszczu podsmażamy plastry mięsa oprószone przyprawą do wieprzowiny z każdej strony, razem z czosnkiem i cebulą. Zalewamy wodą. Dusimy pod przykryciem. Co jakiś czas podlewamy wodą. Gdy mięso będzie już miękkie, przekładamy na talerz. Przygotowujemy sos. Do kubeczka
Moja smaczna kuchniazdrowotnych, a chcesz schudnąć to popatrz na mięso wieprzowe przez pryzmat hormonów tucznych, które na pewno nie ułatwi ci odchudzania, więc szybko rozejrzyj się w sklepie za alternatywą dla wieprzowiny, zarówno mięsa na obiad jak i w obszarze wędlin
Dieta Rozdzielna i Zdrowiemomencie z pomocą przychodzi dieta rozdzielna, która wspomaga naturalne procesy trawienne, minimalizując ilość procesów gnilnych... Warto pamiętać, że najszybciej gnijącymi białkami w jelitach to mięsa; wieprzowina i wołowina, nawet sama w sobie. By takiej sytuacji uniknąć trzeba pamiętać o 3 czynnikach wspomagających: stosować dietę rozdzielną, dobrze i długo gryźć, minimalizować ilości spożywanego mięsa. Kiedy już zaczniemy dbać
Dieta Rozdzielna i ZdrowiePostawmy na dobrej jakości kiełbasę. Polecam kiełbasę wiejską tradycyjną - nowość od firmy Hańderek . Cechuje ją wysoka mięsność, wyraźny bukiet przypraw, jest świetna dla osób lubiących wędzone tradycyjnie wędliny z wieprzowiny. 6 jajek L 150g kiełbasy, u mnie wiejska tradycyjna od Hańderek 4 ogórki kiszone lub konserwowe garść kiełków rzodkiewki 2 łyżki majonezu sól, pieprz 1. Jajka gotujemy na twardo
Szefowa kuchniróżnorodny szczep dobrze sprawdzi się jako aperitif, czyli lekki drink przed posiłkiem. Będzie też dobrze współgrać z owocami morza, białym mięsem, drobiem, a w niektórych wypadkach także i wieprzowiną. Przykłady win: PIO DEL RAMO Betola Blanco, połączenie szczepów Chardonnay i Muscat, wina od Marka Konrada dla Frisco. Opinie o tym winie: pasuje do wszelkich dań z owoców morza. Frontera Chardonnay
Tradycyjna KuchniaIdzie wiosna - jemy lżej:). Przedstawiam przepis na zdrowy, niskokaloryczny obiad z kurczakiem w roli głównej. To taka podróbka gulaszu z wieprzowiny - zdrowsza, lżejsza a niektórzy sądzą nawet, że smaczniejsza:). 500g filetów z kurczaka 1 duża cukinia 2 papryki czerwone 2 cebule 2 ząbki czosnku 2 marchewki 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka papryki słodkiej, 1 łyżeczka papryki ostrej
Szefowa kuchni