Krem daktylowy chodził za mną od dawna, więc wydrukowany przepis Olgi Smile od dawna leżał na półce. Nie miałam cierpliwości na namaczanie daktyli i czekanie, zaryzykowałam
Blondynka GotujeJa to chyba muszę przestać zaglądać na tablicę facebook`a. Kiedy zobaczyłam udostępniony post przez Vegabanda nie mogłam przestać myśleć o tym jaglanym bounty i
Blondynka GotujeFasolka w pomidorach to w żaden sposób nie jest nowy temat. Moja fasolka to śródziemnomorska wariacja – zielona szparagowa fasolka, najlepsza w szczycie sezonu, rumiane czerwone papryki
Karo in the KitchenNadziewane patisony to alternatywa dla faszerowanej cukinii. W smaku są mniej wodniste niż cukinia, bardziej kremowe i delikatne. Z racji małego gniazda nasiennego nie mieszczą tyle
KucharzycaLekkie, letnie, zielone i pyszne! Jedna porcja to około 400 kalorii – ta potrawa świetnie się sprawdzi gdy przycinacie w swojej diecie węglowodany. Klasyczny pszenny makaron z
Karo in the KitchenBURACZANY HUMMUS / HUMMUS WITH BEETS Kolejna wersja hummusu z dodatkiem buraków, uwielbiam buraki, jako dodatek do hummusu też. Dzięki nim hummus ma idealną konsystencję bez konieczności
Martyna CooksMyśląc o weekendowym obiedzie zajrzałam do jednej z nowych książek jakie mam. "Ekonomia gastronomia" Allegry McEvedy i Paula Merretta to książka bogata w pomysły. Planowanie
Dzieje kuchennej WiewióryBAZYLIOWY HUMMUS / BASIL PESTO HUMMUS Uwielbiam hummusy, wszelkiego rodzaju, klasyczne, z suszonymi pomidorami, z papryką… Dzisiaj wersja z bazyliowym pesto. Wszystko domowej roboty w związku
Martyna CooksCześć ! Połączenie bobu, kurek i boczku, chodziło mi po głowie już od dawna. Już sama myśl o tym połączeniu, wywołuje ślinotok. Do tego młode pieczone ziemniaki
Moja pasja smakuFakt, że musimy dbać o odpowiednie nawodnienie, gdyż nasz organizm w głównej mierze składa się z wody nie jest dla nikogo nowością. Powinniśmy spożywać ok. 1
KucharzycaLedwo wróciliśmy wczoraj do domu. Upał zwalił z nóg nie tylko mnie ale i dzieciaki. I jak tu gotować w takich warunkach!?! wpadłam na pomysł, że
Dzieje kuchennej WiewióryProszę państwa, jaki TO jest smak! Dawno nic mnie tak kulinarnie nie strzeliło w twarz i nie kazało popatrzeć na składniki/produkty od nowa, inaczej, z
Karo in the KitchenPieczywo wypiekam niemalże codziennie. Ostatnimi były to chleby, wczoraj miałam jednak ochotę upiec bułeczki. Proste, typu graham, ze słonecznikiem i niezbyt trudne w przygotowaniu. Zależało mi
Dzieje kuchennej Wiewióry