Chłodnik na upalne dni! Najlepszy jest w lato, kiedy mamy botwinkę, młody koperek, rzodkiewkę prosto z ogrodu, młody szczypiorek… Najlepiej smakuje na drugi dzień, kiedy
Apetyt na ZieloneParę dni temu jeden ze znajomych umieścił na Facebooku artykuł zatytułowany „10 rzeczy, które Polacy muszą tłumaczyć obcokrajowcom”. Przejrzałam z ciekawości i okazało się, że
Gotuj z Blue RavenŻYTNIA TARTA ZE SZPARAGAMI / RYE ASPARAGUS TART Raz na jakiś czas mam ochotę na tartę albo quiche i ten dzień ostatnio nastąpił. Tak jak wszystko w
Martyna CooksNie będę ściemniać, ale ze śniadaniami to jestem trochę na bakier. Początek dnia zaczynam kawą, mało zdrowe, ale bez kawy średnio funkcjonuję. Śniadania, hmmm zwykle przypominam
Blondynka GotujeCiąg dalszy ziemniaczanej fascynacji :) Póki są młode i malutkie korzystam, a przy okazji cały czas pożeram szparagi :) Sałatka jest pyszna sama w sobie ale
Dzieje kuchennej WiewióryCześć ! Wiele razy powtarzałam, że w prostocie siła i tak jest właśnie z tym daniem. Cebula to wspaniałe warzywo, często jednak niedoceniane. Zawsze gdzieś na drugim
Moja pasja smakuMiska pełna smaku i zdrowia. Sezonowe warzywa – na surowo, na parze, na maśle, na oleju, gotowane, grillowane. Ryż lub kasza. Mięso ryba lub zamiennik – tofu, tempeh
Karo in the KitchenNastał już ten najcudowniejszy czas w roku, kiedy jest słonecznie i ciepło, kiedy to z wytęsknieniem sięgamy po te wszystkie wspaniałości matki natury! Wy pewnie tak
Plate of JoyLubię mielić nie tylko mięsiwo. W ubiegły piątek mimo późnej pory powrotu postanowiłam ugotować pierwsza w tym roku fasolkę szparagową i usmażyć kotleciki z kalafiora.
Dzieje kuchennej WiewióryDla tych wszystkich, którzy namiętnie grillują lub szykują przekąski na mecz ciekawa propozycja sosowa. Połączenie pomidorów, rabarbaru i przypraw sprawia, że z takim sosem
Dzieje kuchennej WiewióryFaza sałatkowa trwa! Najbardziej lubię wrócić z pracy do domu i zamiast obiadu pożreć miskę sałatki! Ostatnio kolega z pracy przyniósł na śniadanie sałatkę
Dzieje kuchennej WiewióryOryginalnego tofu z soi nie lubię i nie trawię (dosłownie) a w mojej kuchni i spiżarni nie ma niczego, co ma jakąkolwiek zawartość tego najczęściej genetycznie
Karo in the KitchenMoja n iedzielna m odyfikacja jednego z przepisów z czerwcowej KUCHNI. Trochę dodałam, sporo zmieniłam... Ekstra szybkie, mięciutkie bułeczki pełne smaku. Są świeże
Dzieje kuchennej WiewiórySWIEŻA SAŁATA Z WINOGRONAMI I BAKŁAŻANEM / FRESH SALAD WITH GRAPES & EGGPLANT W gorące dni nie ma się ochoty na ciężkie obiady czy kolacje, za to
Martyna CooksJeżeli bywacie na targowiskach, to zauważyliście zapewne, że pojawiły się młode marchewki. Takie ładne, drobne, soczyste i słodkie (jak miód!). Oczywiście marchewki takie najlepiej
Gotuj z Blue Raven