Wiosna czyni stragany skarbnicą pysznych warzyw. Korzeń selera kojarzy mi się z jesienią, a seler naciowy z importem. Tym bardziej ucieszyłam się na młodego selera. Jeden
KucharzycaCześć. Kocham leniwe śniadania, w dni wolne je celebruję. Sprawia mi to ogromną radość. Czy Wam się to zdarzyło ? Zasiąść do stołu, zjeść bez pośpiechu, ciesząc
Moja pasja smakuStuprocentowo wiosenny comfort food – zielone risotto. Mocno szparagowe, pikantno-słodkie od sera, kremowe i wciągające. Eleganckie i delikatnie chrupiące szparagowe główki, wesołe zielone plasterki i zielone
Karo in the KitchenJeśli jak ja nie lubicie wyrzucać jedzenia, to jest to przepis idealny dla Was. Pasta z liści rzodkiewki dobrze sprawdza się jako pesto do makaronu, a
KucharzycaJarmuż to odmiana kapusty. Jest skarbnicą beta-karotenu, białka, błonnika, witamin – zwłaszcza C i K, soli mineralnych – zwłaszcza wapnia i potasu, oraz sulforafanu – silnego
mojewypiekiinietylkoGdybyście mnie zapytali czy lubię eksperymentować w kuchni, to zupełnie szczerze powiedziałabym, że nie. Że jestem raczej tradycjonalistką, lubię sprawdzone smaki, mam przepisy, do których
Gotuj z Blue RavenKolejny przepis z cyklu zagubionych. Się zagubił, ale już się znalazł :) To pyszne drożdżowe ciasto nie należy do szybkich, jednak jego przygotowanie, choć długie, to pozostaje
KucharzycaNajczęściej jemy je na surowo – pochrupując same, na kanapce, w sałatce, drobno pokrojone w twarogu. Tymczasem po obróbce cieplnej zaskakują nowym smakiem – delikatnieją, stają się mniej
Karo in the KitchenDzisiaj przedstawiam Wam banalny przepis na wspaniałą sałatkę! Wystarczy kilka składników, aby uzyskać pyszny dodatek do obiadu :) Składniki: 100 g szpinaku 50 g jarmużu 100 g
Emcia PichciZnów zastanawiacie się Co na obiad? Kotlety z warzywami i ryżu to świetna alternatywa dla dań mięsnych. Dzisiaj zapraszam Was na wegetariański obiad, czyli kotlety z
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię„Stary niedźwiedź mocno śpi, (…) jak się zbudzi, to nas zje…” To oczywiście słowa bardzo popularnej dziecięcej piosenki – zabawy. Starogermańska legenda głosi, że czosnek niedźwiedzi był pierwszym
mojewypiekiinietylkoByły kulki przyjemności , były kulki szczęścia i kulki radości . W końcu trafiły się i kulki mocy. Moc z orzechów nerkowca i daktyli. Orzechy nerkowca są miękkie
KucharzycaSezon szparagowy w pełni –a że nie trwa nie wiadomo jak długo – trzeba go wykorzystać! Szparagi zgrillowane na patelni z kilkoma dodatkami, które podbijają i podkręcają
Karo in the Kitchen