Chrupkie, soczyste i maksymalnie skondensowane w smaku szparagi, wypieczony bekon, płynne żółtko, ciągnący ser… Bułka maczana na przemian w czosnkowym maśle i żółtku. Pyszne i proste
Karo in the KitchenSałatka to pyszna wielce. Zainspirowała mnie ta, na którą przepis zobaczyłam w "Mamuszce". Lekka, pożywna, chrupiąca i te nęcące kolory! Polecam Wam moją bordową kombinację
Dzieje kuchennej WiewióryTo, że jestem jakaś inna, to wiecie wszyscy. Dokoła wszyscy pieką ciasta, świętują dni czekolady czy naleśnika, a ja jem surówki. A właściwie przerabiam marchewki
Gotuj z Blue RavenSZPINAKOWA SHAKSHOUKA / SPINACH SHAKSHOUKA Jajka uwielbiam pod każdą postacią, tak jak już pisałam przy okazji przepisu na omlet . Dzisiaj przyszła pora na wariację na temat klasycznego
Martyna CooksZaniedbałam ostatnimi czasy bloga. Z jednej strony to normalne, bo bardzo intensywnie spędzam czas poza kuchnią, ale z drugiej, mam mnóstwo fajnych rzeczy, którymi chciałam
Gotuj z Blue RavenMało czasu na przygotowanie obiadu? Wystarczy makaron, dojrzałe awokado, bazylia i czosnek. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Awokado kroimy na pół, wyrzucamy pestkę, miąższ
KucharzycaWiosna na talerzu. Przepyszne i łatwe w przygotowaniu brokułowe placuszki. Do tego bez mąki. Pyszne zarówno na ciepło jak i na zimno, jako przystawka. Składniki (na
CookYourselfMiałam ostatnio wielka ochotę na lekką sałatkę o orzeźwiającym smaku. Przeglądając "What Katie Ate. Weekend" znalazłam te kombinację. Nie zawiodłam się! zestawienie składników jest wspaniałe. Chrupiące
Dzieje kuchennej WiewióryDziś rozpoczynamy z przyjaciółmi sezon grillowy. :) Przy tej okazji mam dla Was interesującą propozycję kolejnej przekąski, a właściwie bardziej startera na zimno. Pomysłowe, niezwykle efektowne
Garniec MagalieGdy czytam skład placków tortilla odnoszę wrażenie, że ich domowa produkcja jest niemożliwa. Tłuszcze utwardzone mniej lub bardziej, stabilizatory, spulchniacze, konserwanty – w kupnych plackach idą
KucharzycaSzybki, prosty i zdrowy przepis na coś pysznego. Ba! Przepysznego! Kulki mocy, to kulki ala trufle orzechowe, które dają niezłego powera i do tego zaspokajają słodyczowy
CookYourselfMłode ziemniaki , młody czosnek, świeży, soczyście zielony pachnący koperek. Ta potrawa to szybka i lekka wersja francuskich gratin dauphinois – bardzo, bardzo wiosenna, bo zrobiona z pierwszych
Karo in the KitchenKremowa, aromatyczna i prosta w przygotowaniu zupa do ugotowania w kilkanaście minut. Cała nasza rodzina się nią zajada niezależnie od pory roku ;) Czas przygotowania: 25
SzczyptaSmaQMamy w końcu wiosnę! I choć sobotę spędziłam w łóżku kichając i kaszląc, to już dziś żwawo mykam po kuchni. Wiosna oznacza, że więcej surowizny
Gotuj z Blue RavenZupa dyniową gotuję bardzo rzadko, wszystko przez to, że w domu lubię ją tylko ja, a gotować tylko dla siebie to już mi się tak nie
Blondynka Gotuje