Teraz jest idealny czas na wykorzystanie jabłek do wszelakich dań i deserów :) Forma 25 cm x 30 cm. Składniki na ciasto: 1 szklanka mąki pszennej 1
Emcia PichciWitajcie po dłuższej przerwie :) Tak się złożyło, że jestem na diecie, a jak to z dietą bywa, o fajne przepisy niełatwo, za to są efekty, więc
Kulinarne zapędy KokosaDawno nie było żadnego pieczywa na blogu. Może dlatego, że ja chleb rzadko jem i rzadko piekę, bo bochenek starcza nam na kilka dni. Ale jak
Gotuj z Blue RavenNiedawno byłam na proszonym obiedzie u koleżanki. Obiad był bardzo dobry i oryginalny ale najbardziej zaskoczył mnie deser. Były to figi zapiekane w piekarniku, polane sokiem
Pyza i SurówkaROSZPONKA Z GRUSZKĄ / CORN SALAD WITH PEAR Korzystając z sezonu na gruszki wykorzystałam ten pyszny owoc z przyjemnością! Nie ma lepszego połączenia niż gruszka i ser
Martyna CooksPIECZARKOWE RISOTTO / MUSHROOM RISOTTO Wegetariańskie, proste, niekoniecznie szybkie, ale pyszne! Może być serwowane solo albo jako dodatek do mięsa. Kolejne wydanie potrawy z ogromnej kopalni pomysłów
Martyna CooksKopytka, gnocchi czy też kluseczki dyniowe. Przypadną do gustu każdemu ! Można je podać prosto z wody lub też odsmażyć. Moje ulubione – z dodatkiem masła szałwiowego
Moja pasja smakuZiemniaki do potęgi trzeciej. Ugotowane, surowe i te w postaci skrobi ziemniaczanej. Tylko tyle potrzeba żeby zrobić prawdziwe, polskie kluski z ziemniaków zwane pyzami. Uwierzcie mi
Karo in the KitchenZepsułam komputer. A dokładniej – zalałam kawą. Dwa dni suszenia i czyszczenia, klawiatura nie do uratowania, ale komputer działa. Wszechmocny naprawdę się spisał. Dziękuję! Teraz czeka mnie
Gotuj z Blue RavenSernik z dodatkiem pasty tahini i fantastyczną polewą czekoladową - sprawdzi się idealnie na każdą okazję :) Składniki na tortownicę o średnicy 22 cm. Składniki na masę serową
Emcia PichciTo na pewno najbardziej znany wegański fast food. Falafele. Chrupiące i przypieczone z wierzchu. Miękkie i zielone w środku. Kotlety z ciecierzycy to pyszna opcja lunchowa
Karo in the KitchenPiekielnie sycące i diablo kaloryczne. Mięciutkie, ciągnące się i chrupiące jednocześnie. Delikatnie mleczne i zdecydowanie serowe. Moje francuskie tosty z przypieczonym żółtym serem. Złote tosty – moje
Karo in the KitchenWiesz, że jesteś blogerem kulinarnym, gdy… na widok fioletowego kalafiora, jedyne co myślisz, to „o bogowie, jak on będzie genialnie na zdjęciach wyglądał!”. Żartuję trochę
Gotuj z Blue RavenPrzed porą obiadową rzuciłam pytanie –„Zjadłbyś racuchy?” Odpowiedź padła dokładnie taka, jakiej mogłabym się spodziewać – „Ale takie prawdziwe, drożdżowe, jak babcia robiła na tłuszczu smażone? Z
Karo in the Kitchen