Trio idealne! Melon i Chia Fresca jest smaczne, ale Kochani mus jak świetnie podkreślił te smaki, to jestem pod wrażeniem aż do dzisiaj. Niby takie nic
Blondynka GotujeAmelia uwielbiała tłuc cukrowe skorupki na crème caramel. Ja uwielbiam przebijać białko w jajku poszetowym tak, żeby dostać się do lśniącego, płynnego, bogatego żółtka. Kolejny sposób
Karo in the KitchenF ocaccia to rodzaj włoskiego pieczywa, które w każdym regionie Włoch może wygląda inaczej, różny może też być czas przygotowania i wyrastania ciasta. Smaczny starter przed
SzczyptaSmaQKolorowy obiad bez mięsa? Jeśli mam wybór – wybieram bakłażana. Żeby był zdrowszy niż ten w wersji smażonej, który ‘pije’ dużą ilość tłuszczu, wystarczy go tylko posmarować
Karo in the KitchenChia Fresca, co to? Coś jakby meksykańska lemoniada. Dzięki nasionom Chia mocno nawadnia, poprawia perystaltykę jelit, przyspiesza metabolizm, odżywia iiii taaaak daaallleeej. O Chia to raczej
Blondynka GotujeWitajcie ! Dziś mam coś pysznego dla wszystkich fanów pasty – makaron penne zapiekany z cukinią i mozzarellą w domowym sosie pomidorowym. Danie szybkie w wykonaniu i
Moja pasja smakuZarówno w centrach handlowych jak i w kuchni bywa tak, że widzisz coś i nie możesz przestać o tym myśleć. Musisz to mieć koniecznie, jak najszybciej
Blondynka GotujeZa czasów mojego dzieciństwa słonecznik był niczym smartfon obecnie... Każde dziecko miało i dłubało, to były fajne lata. Pamiętam jak moja koleżanka ze szkolnej ławki w
upichconaJeśli zaglądacie na FB (tutaj), to widzieliście wczorajszą zapowiedź posta. Piękne zdjęcie z buraczkami Tonda di Chioggia, burakiem liściastym i zwykłą, nieprażoną kaszą gryczaną. Wszystko to
Gotuj z Blue RavenDzień dobry, Aromatyczne, pełne korzennych przypraw, pachnące kuchnią marokańską bakłażany faszerowane kuskusem, ciecierzycą i migdałami. Ach.... tego właśnie było mi trzeba, gdy wieczory zaczęły robić się
Chilli Czosnek i OliwaKurcze, mam mały dylemat.. W książce autorka ten przepis określiła mianem "ciasto", a ja nazwałabym go raczej "zapiekaną kaszą jaglaną z cukinią". Ciasto kojarzy mi
Blondynka GotujeJak każdy, mam smaki, które przywodzą mi namyśl dzieciństwo. Jedne kojarzą mi się z domem rodzinnym i mamą, inne z babciami, niektóre z wyjazdami do chaty
Dzieje kuchennej WiewióryDzisiaj mam w końcu czas dla siebie. Taki prawie cały dzień, kiedy nic nie muszę. Spokojnie poszłam do sklepu, przez park i zaskoczyła mnie cisza. Jak
Gotuj z Blue RavenHummus, libańska pasta z ciecierzycy, szturmem podbił serca i podniebienia wegan i wegetarian przez zdrowotne wartości ciecierzycy. Sposobów jego przyrządzenia i przyprawienia jest mnóstwo. Dzisiaj pokażę
Karo in the KitchenZaczęło się od pomysłu. Postanowiłam zrobić tartę jeżynową na obiad. Na kruchym, orkiszowym spodzie. Z owczym serem doprawionym świeżym oregano i zielonym pieprzem. Z jeżynami, oczywiście
Gotuj z Blue Raven