wege - 7821 przepisów (strona:373/522)

Grillowany bakłażan z sosem jogurtowym 203

To taki szybki posiłek, kiedy nie mam ochoty na długie pichcenie albo jestem sama w domu i nie muszę się zbytnio wysilać z gotowaniem. Tak podany

Karo in the Kitchen
Młody bób – gotowany na parze 209

Amatorów bobu w moim domu jest dwóch. To ja i kot. Kot potrafi siedzieć w kuchni i pilnować garnka z gotującym się bobem do czasu, aż

Karo in the Kitchen
Marillenknödel – knedle ziemniaczane z morelami 247

Tradycyjne, ziemniaczane knedle nie są ani trudne do zrobienia, ani zbyt czasochłonne. Jeśli ugotujecie ziemniaki dzień wcześniej, spokojnie zmieścicie się z robieniem knedli na obiad w

Karo in the Kitchen
Kawa na mleku z nerkowców – wegańska kawa bez rafinowanego cukru 252

Zmiennik mleka krowiego – mleko z orzechów nerkowca. Pyszne, delikatne, kremowe i lekko słodkie. Do tego mocne espresso. I daktyle zamiast rafinowanego cukru. Bardzo zdrowa opcja dla

Karo in the Kitchen
Lody truskawkowo-pomarańczowe z kropelką Malibu 177

Domowych lodów nie przebije nic. A wiecie, że dysponując takimi foremkami, możecie sobie zrobić drinki na patyku? A przynajmniej zaprawione alkoholem lody. Takie jak te. Sprawdźcie

Karo in the Kitchen
Wegeburgery z zielonej soczewicy 223

Żadna krowa nie ucierpiała podczas szykowania tych burgerów. A niejeden mięsożerca dał się nabrać. Są lekko czasochłonne, ale warto poświęcić im dłuższą chwilę. Naszykujcie sobie najpierw

Karo in the Kitchen
Letnia sałatka ziemniaczana 188

Wiejska sałatka w duchu niemieckiej Kartoffelsalat. Odchudzona – nie ma w niej grama majonezu. Jest pysznie kwaśna i odświeżająca. Delikatnie pikantna. Po schłodzeniu idealna do grillowanych mięs

Karo in the Kitchen
Strawberry &Habanero – słodko pikantny dżem z truskawek i papryki habanero 205

Słodko-pikantne wspomnienie lata. Ten dżem z truskawek jest przyjemnie słodki i nieoczekiwanie… rozgrzewa! Nie bójcie się takich połączeń, dajcie się zaskoczyć. Będzie dobry i

Karo in the Kitchen
Placki ziemniaczane bez tarcia – z blendera 558

Nikomu z nas nie chce się trzeć ziemniaków na placki. Nikt się nie rwie do tej ciężkiej pracy, ale wszyscy chętnie by pochrupali. Przyznajcie się – nie

Karo in the Kitchen
Ogórki kiszone – przepis niezawodny 166

Zawsze są w domu. Niezależnie od tego, czy akurat na obiad są klopsy, czy ogórek kiszony jest potrzebny do kanapki, a może na ogórkową zupę. Zawsze

Karo in the Kitchen
Naleśniki z ciasta parzonego – na maślance 287

Ciasto parzone to ciasto wcześniej przed pieczeniem ogrzewane – używa się go np. do robienia ptysi, karpatki czy eklerków (ich podstawą jest mąka zagotowana w mieszance wody

Karo in the Kitchen
Czekoladowy pudding chia – na gładko! 162

Power food – zdrowy deser z nasion chia, tym razem w wersji blendowanego, czekoladowego puddingu. Jeśli jeszcze nie jedliście tych małych, czarnych nasionek w takiej postaci, spróbujcie

Karo in the Kitchen
Pasta alla Norma – pozdrowienia ze słonecznej Sycylii! 237

Kuchnia włoska jest lekka, łatwa i przyjemna. Bogactwo prostych przepisów i głębokich smaków. Norma to makaron rodem ze słonecznej Sycylii. Wegetariański i syty. Okrutnie syty! Dojrzałe

Karo in the Kitchen
Pasta z sardynkami i chrupiącą posypką 207

Makaron z sardynkami to wariacja na temat kuchni Sycylijskiej. Nie znając przepisu, zaczęłam wyjmować rzeczy z lodówki i spiżarni, dobierając jednocześnie na sos coś z warzyw

Karo in the Kitchen
Risotto z kurkami i karmelizowaną cebulką 180

Gdy tylko w sklepie pojawią się pierwsze kurki – co roku wiadomo co z nich zrobię. Na pierwszy ogień zawsze idzie risotto z kurkami. Lśniące i aromatyczne

Karo in the Kitchen