To taki szybki posiłek, kiedy nie mam ochoty na długie pichcenie albo jestem sama w domu i nie muszę się zbytnio wysilać z gotowaniem. Tak podany
Karo in the KitchenAmatorów bobu w moim domu jest dwóch. To ja i kot. Kot potrafi siedzieć w kuchni i pilnować garnka z gotującym się bobem do czasu, aż
Karo in the KitchenTradycyjne, ziemniaczane knedle nie są ani trudne do zrobienia, ani zbyt czasochłonne. Jeśli ugotujecie ziemniaki dzień wcześniej, spokojnie zmieścicie się z robieniem knedli na obiad w
Karo in the KitchenZmiennik mleka krowiego – mleko z orzechów nerkowca. Pyszne, delikatne, kremowe i lekko słodkie. Do tego mocne espresso. I daktyle zamiast rafinowanego cukru. Bardzo zdrowa opcja dla
Karo in the KitchenDomowych lodów nie przebije nic. A wiecie, że dysponując takimi foremkami, możecie sobie zrobić drinki na patyku? A przynajmniej zaprawione alkoholem lody. Takie jak te. Sprawdźcie
Karo in the KitchenŻadna krowa nie ucierpiała podczas szykowania tych burgerów. A niejeden mięsożerca dał się nabrać. Są lekko czasochłonne, ale warto poświęcić im dłuższą chwilę. Naszykujcie sobie najpierw
Karo in the KitchenWiejska sałatka w duchu niemieckiej Kartoffelsalat. Odchudzona – nie ma w niej grama majonezu. Jest pysznie kwaśna i odświeżająca. Delikatnie pikantna. Po schłodzeniu idealna do grillowanych mięs
Karo in the KitchenSłodko-pikantne wspomnienie lata. Ten dżem z truskawek jest przyjemnie słodki i nieoczekiwanie… rozgrzewa! Nie bójcie się takich połączeń, dajcie się zaskoczyć. Będzie dobry i
Karo in the KitchenNikomu z nas nie chce się trzeć ziemniaków na placki. Nikt się nie rwie do tej ciężkiej pracy, ale wszyscy chętnie by pochrupali. Przyznajcie się – nie
Karo in the KitchenZawsze są w domu. Niezależnie od tego, czy akurat na obiad są klopsy, czy ogórek kiszony jest potrzebny do kanapki, a może na ogórkową zupę. Zawsze
Karo in the KitchenCiasto parzone to ciasto wcześniej przed pieczeniem ogrzewane – używa się go np. do robienia ptysi, karpatki czy eklerków (ich podstawą jest mąka zagotowana w mieszance wody
Karo in the KitchenPower food – zdrowy deser z nasion chia, tym razem w wersji blendowanego, czekoladowego puddingu. Jeśli jeszcze nie jedliście tych małych, czarnych nasionek w takiej postaci, spróbujcie
Karo in the KitchenKuchnia włoska jest lekka, łatwa i przyjemna. Bogactwo prostych przepisów i głębokich smaków. Norma to makaron rodem ze słonecznej Sycylii. Wegetariański i syty. Okrutnie syty! Dojrzałe
Karo in the KitchenMakaron z sardynkami to wariacja na temat kuchni Sycylijskiej. Nie znając przepisu, zaczęłam wyjmować rzeczy z lodówki i spiżarni, dobierając jednocześnie na sos coś z warzyw
Karo in the KitchenGdy tylko w sklepie pojawią się pierwsze kurki – co roku wiadomo co z nich zrobię. Na pierwszy ogień zawsze idzie risotto z kurkami. Lśniące i aromatyczne
Karo in the Kitchen