Przepis na : deser
Domowych lodów nie przebije nic. A wiecie, że dysponując takimi foremkami, możecie sobie zrobić drinki na patyku? A przynajmniej zaprawione alkoholem lody. Takie jak te. Sprawdźcie pojemność swoich foremek do lodów. U mnie jeden lód ma około 60ml . Pomnóżcie tą pojemność przez ilość sztuk – wyjdzie, ile dokładnie mililitrów płynu i blendowanych owoców potrzebujemy. Do tej sumy dodajcie ‘awaryjne’ 50ml – lepiej zrobić za dużo, bo od razu można tą masę na lody zjeść, niż potem dorabiać składniki na pojedyncz... czytaj dalej...
Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.
Czytaj dalej...Szybki koktajl odchudzający z pomarańczy i grejpfrutów.
Czytaj dalej...Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.
Czytaj dalej...Szamotam się w kuchni już od 15 lat. Gotuję bo lubię- odkrywanie ciągle nowych smaków i możliwości sprawia mi ogromną przyjemność. Troszczę się przez gotowanie- karmiąc tych, których kocham.
Bloguję, bo moi znajomi mieli serdecznie dość bezradnego patrzenia na zdjęcia kolejnych posiłków. Teraz i oni, i Wy, nieznani mi Czytelnicy, mając na podkładkę moje kuchenne sukcesy i niewypały, macie szansę się wykazać i trochę pomieszać we własnych garach.
Chodźcie, dajcie się poprowadzić za rękę po kuchni a pokażę Wam, że diabeł jak zawsze tkwi w szczegółach.
Życie kucharki to ciągła walka między mieszczeniem się w rozmiar 36, a dokładką. To co, jeszcze po kawałeczku?
Jestem też na Facebooku, na stronie Karo In The Kitchen.
Znajdziecie tu relacje ‚od kuchni’ i zapowiedzi nadchodzących postów. Zapraszam!