naleśniki - 13886 przepisów (strona:366/926)

Kompot ze śliwek węgierek 40

poza kompotem wykorzystać śliwki ze słoika? Na pewno sprawdzą się do ciasta. Wystarczy że po otwarciu słoika przełożysz je na sito aby spłynął syrop. Z takimi śliwkami możesz przygotować naleśniki oraz inne desery. Z innych przetworów polecamy: śliwki w occie znakomite na przekąskę jak i dodatek do sałatek, dżem z jabłek oraz powidła śliwkowe . Smacznego Śliwki to zaraz

Kuchnia Na Wypasie
Jak smażyć jabłka? 40

cukrem brązowym, cynamonem i szczyptą soli. Delikatnie wymieszaj. Smażaj jabłka, od czasu do czasu mieszając, aż będą miękkie i karmelizowane. Gotowe jabłka podawaj na ciepło jako dodatek do deserów, naleśników, gofrów lub jogurtu. Smażone Jabłka z Miodem i Orzechami Składniki: 3 jabłka, pokrojone na plasterki lub kostkę 2 łyżki masła 2 łyżki miodu 1/4 szklanki posiekanych orzechów (np. włoskich

Podstawy Gotowania
Jak zachować smak lata? 8 sposobów na wykorzystanie darów Matki Natury 42

przyrządzić purée z cukinii, a w późniejszym czasie: dyni. Przygotowane w ten sposób warzywa zamroź. Zimą wykorzystasz je na wiele sposobów: do przyrządzenia pysznego warzywnego makaronu, zdrowych gofrów lub naleśników. Purée możesz dodać też do zup, sosów oraz pasztetów. Niektóre warzywa (zwłaszcza aromatyczne pomidory) warto też wysuszyć i stosować jako dodatek do sosów czy zup. Możesz wreszcie przygotować

Kuchnia MagdaLeny
Jak zachować smak lata? 8 sposobów na wykorzystanie darów Matki Natury 42

przyrządzić purée z cukinii, a w późniejszym czasie: dyni. Przygotowane w ten sposób warzywa zamroź. Zimą wykorzystasz je na wiele sposobów: do przyrządzenia pysznego warzywnego makaronu, zdrowych gofrów lub naleśników. Purée możesz dodać też do zup, sosów oraz pasztetów. Niektóre warzywa (zwłaszcza aromatyczne pomidory) warto też wysuszyć i stosować jako dodatek do sosów czy zup. Możesz wreszcie przygotować

Kuchnia MagdaLeny
Racuchy drożdżowe z jagodami 33

Łuki kupił ponad 2 litry jagód. Jak tylko wsiadł do auta, zaczęłam kminić nad tym, co z nimi zrobię. Myślałam też dziś zaraz po przebudzeniu. Pierogi, jagodzianki, naleśniki, koktajl, makaron, ryż. Pudding, kluski takie i śmakie. Ostatecznie na pierwszy strzał poleciały babcine racuchy. Według przepisu z książki kucharskiej z lat 70. Więc jest w nich masło, mleko, jajka, świeże

Kardamonovy
Migawki maja 33

piekłam, a później robiłam zdjęcia. Piękna wiosenna pogoda sprzyjała temu, żeby posiedzieć na świeżym powietrzu. Posiedzieć, poczytać, pomyśleć, napić się kawy czy coś zjeść.     Były też naleśniki i pyszny omlet z dużą ilością warzyw.     Upiekłam dla koleżanki trochę ciasteczek.     Od koleżanki z pracy dostałam książkę. Było to bardzo miłe, zwłaszcza, że wiedziała

Izabelawkuchni
Dlaczego warto jeść kalafiory 39

deserów. Oto kilka pomysłów na potrawy z kalafiora: Kalafior na parze z sosem czosnkowym Kalafiorowe puree z ziemniakami Zupa kalafiorowa Kalafiorowe curry z kurczakiem Kalafiorowe placki Kalafiorowe pizza Kalafiorowe naleśniki Kalafior to pyszne i zdrowe warzywo, które warto włączyć do swojej diety. Kalafior i jego prozdrowotne właściwości Kusi wspaniałym smakiem, a przepisy na dania z jego udziałem zaskakują

ProstePesto.pl
Szarpane boczniaki 52

pewno polecam wypróbować przepis! Szarpane boczniaki mogą być daniem obiadowym podane z ziemniakami czy ryżem lub makaron. Świetnie sprawdzają się też na kanapki, do burgerów, wrapów, tortilli czy naleśników Jeśli lubicie boczniaki to wypróbujcie też przepis na schabowe czy smażone jak kotlety . PRZEPIS SZARPANE BOCZNIAKI Składniki: 500g boczniaków 3 cebule czerwone 6 łyżek oliwy sól pieprz chili 1 łyżeczka

Dorota Smakuje
Ciasto z tegorocznymi jabłkami 44

moich domowych wypiekach. Poza tym jabłka są bardzo wdzięcznym owocem, który pasuje zarówno na ciasto ucierane , kruche , czy drożdżowe . Jabłka dodaję również do potraw obiadowych i przyrządzam z nimi naleśniki . Ciasto z jabłkami i orzechami 12 porcji Składniki: 2 papierówki pokrojone w kostkę 3 jajka 150 g roztopionego masła 150 g cukru 100 g cukru trzcinowego + 2 łyżki cukru

codojedzenia
Mąka migdałowa – produkt niezastąpiony w Twojej kuchni 35

produktów uniwersalnych , mających wszechstronne zastosowanie. Z powodzeniem możesz przygotowywać z jej wykorzystaniem: makarony – zarówno klasyczne postacie, jak i popularne w Polsce lane kluski; dania mączne – pierogi, kluski śląskie, kopytka, naleśniki; pieczywo – chleby, bułki; wypieki cukiernicze – ciasta, ciastka; zasmażki do mięs i warzyw; różnego rodzaju panierki; zagęszczacze do zup i sosów. W praktyce możesz na niej wykonać każde danie wymagające

ProstePesto.pl
Kwiaty dyni faszerowane fetą, dynią i jalapeño 35

Każdy z nich nadziewamy farszem i delikatnie zlepiamy górę, by ten nie wypłynął podczas smażenia. Jajko mieszamy z mąką, mlekiem i wodą gazowaną, tak by miało konsystencję ciasta na naleśniki. Każdy kwiat obtaczamy w cieście i smażymy na oleju z obu stron, do zrumienienia. Podajemy z cząstkami cytryny, posypane startą skórką. Zdecydowanie najlepiej smakują na ciepło. Smacznego :) Artykuł Kwiaty

Mienta blog
Krem orzechowy Bueno 53

Zdrowsza wersja kremu jak z Kinder Bueno. Bez cukru. Można go wykorzystać jako smarowidło na kanapki czy tosty. Lub jako nadzienie do naleśników. Sprawdzi się również w diecie okrojonej z węglowodanów zarówno low carb jak i keto (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Krem – składniki 100g zmielonych orzechów laskowych 70g oleju MCT 50g białej czekolady bez cukru opcjonalnie słodzidło (erytrytol, ksylitol

Do Garów!
Pobudka catering – zamawiaj kiedy chcesz bez ograniczeń 34

bardzo szeroki wybór zup, od klasyków, smaków sezonowych, po smaki z całego świata, np. zupa frutti di mare, żurek, szczawiowa czy tom yum. Desery – tutaj w ofercie można znaleźć naleśniki, desery w słoiczkach, a nawet ciasta.  Przekąski – to idealne propozycje na mniejszy głód – poke bowle, spring rollsy czy quesadille.  Na stronie pobudka.waw.pl wybierając dany dzień dostawy

Kuchnia Bazylii
Makaron z kurczakiem i suszonymi pomidorami 29

współpracy reklamowej/ Suszone pomidory to jedna z tych rzeczy, którą mam zawsze w domu i wykorzystuję do tak wielu dań! Są idealne do przeróżnych sosów makaronowych, jako nadzienie do naleśników czy dodatek do zupy pomidorowej. Kocham z nich robić także czerwone pesto do makaronu, bo w kilka chwil mogę mieć najlepszą jakość domowego pesto. Wiecie, jakie są moje ulubione

nietylkopasta.pl
Dżem z malin 71

prosty i pyszny dżem z malin , to jeden z lepszych sposobów na zamknięcie lata w słoikach. Zobacz mój przepis na błyskawiczny dżem malinowy o uniwersalnym zastosowaniu. - najlepszy do placków, naleśników, ciast - dwie wersje przepisu do wyboru - bez poddawania pasteryzacji

AniaGotuje.pl