naleśniki - 13886 przepisów (strona:365/926)

Placuszki jogurtowe z owocami 36

miękkie masło, jajko, mąkę pszenną, proszek do pieczenia, cukier waniliowy i odrobinkę soli. Wszystko zmiksuj mikserem do uzyskania gładkiej konsystencji. Rozgrzej patelnię z nieprzywierającą powłoką (najlepiej dedykowaną do smażenia naleśników). Patelnie przesmaruj kropelką masła. Na rozgrzaną patelnię wylewaj niewielkie porcje ciasta i smaż z obu stron do delikatnego zarumienienia. Gotowe placuszki jogurtowe udekoruj świeżymi malinami, cząstkami arbuza, możesz także

ProstePesto.pl
Puszyste pancakes z jagodami 43

duet smaków. Soczystość owoców doskonale współgra z puszystością placuszków. Miękkie serki typu cream cheese : delikatność i kremowość serków świetnie komponuje się z intensywnością jagód. Pancakes Pancakes , znane również jako naleśniki amerykańskie, to specjalność kuchni amerykańskiej, która stała się prawdziwym hitem na całym globie. To danie, które przywołuje na myśl leniwe, słonecznie poranki i rozpoczyna dzień od najsmaczniejszej strony

Moja Książka Kucharska
Domowe mieszanki przypraw – laurowa, cytrynowa, BBQ 38

mieszanki przypraw – laurowa, cytrynowa, BBQ 25 pomysłów na drugie śniadanie do pracy na zimno Kotlety wegetariańskie – aż 15 przepisów na wege kotleciki i pulpety Z czym jeść naleśniki, aby było smacznie i zdrowo? Sałatka z pieczarkami i jajkiem – prosta sałatka z dwóch składników Jakie ciasto zrobić na koniec wakacji? Zobacz 15 przepisów! pomysły na domowe mieszanki

Via Gusto
Pasta z zielonego groszku 25

Pasty kanapkowe Pasta z zielonego groszku może być być wykorzystywana na wiele sposobów. Można potraktować ją jako smarowidło do kanapek. Jest świetna do faszerowania jajek lub naleśników. Ale ja lubię ją też po prostu w towarzystwie świeżych warzyw, jako alternatywa dla hummusu. Pastę przygotowuje się ekspresowo. Groszek, jeśli używamy tego mrożonego, wystarczy zalać wrzątkiem i poczekać parę minut. Brokuł

Healthycreations.pl
Bób – przepisy na 6 potraw z bobem w roli głównej 32

delikatnym serku twarogowym typu Capri. Takie połączenie sprawia, że pesto jest bardzo kremowe i przyjemnie otula makaron. W tej formie będzie także świetnym dodatkiem do kanapek czy faszerowania naleśników. Pesto z bobu i orzechów włoskich Pesto z bobu i orzechów włoskich Kremowe pesto z bobu Makaron z pesto z bobu 2. Zupa krem z bobu Zupa krem bazuje

Healthycreations.pl
Recenzja wyciskarki wolnoobrotowej Hurom H200 All In One 38

też wykorzystują soki w przepisach. Mając świeży sok z buraków skusiłam się na wykorzystanie go do upieczenia uroczej różowej chałki. Z kolej sok ze szpinaku wylądował w zielonych naleśnikach. Możliwość szybkiego i łatwego wyciśnięcia soku z dowolnych składników zdecydowanie pobudza kulinarną kreatywność. Muszę jednak w tym miejscu wspomnieć o jeszcze jednej kwestii, która dla wielu osób może się okazać

Healthycreations.pl
Kotlety wegetariańskie – aż 15 przepisów na wege kotleciki i pulpety 47

PRZEPIS Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga: Facebook Instagram Pinterest Sprawdź najnowsze przepisy Kotlety wegetariańskie – aż 15 przepisów na wege kotleciki i pulpety Z czym jeść naleśniki, aby było smacznie i zdrowo? Sałatka z pieczarkami i jajkiem – prosta sałatka z dwóch składników Jakie ciasto zrobić na koniec wakacji? Zobacz 15 przepisów! Sernik ze śliwkami

Via Gusto
Lemon curd, czyli krem cytrynowy :) 38

szczególnie według mojego przepisu . Dzięki dodatkowi skórki z cytryny do fazy gotowania, nabiera przyjemniej intensywnej kwaskowatości . Świetnie komponuje się ze słodkimi przyjemnościami. Moje dzieci uwielbiają smarować nim gofry i naleśniki ( to ich ulubione śniadanie) :). Razem z kremem śmietanowym świetnie komponują się jako wypełnienie tortu. Ja uwielbiam stosować Lemon Curd jako różnego rodzaju wypełnienie: drożdżówek , bez, bezików . Niedawno robiłam pączki

SmartBake.pl
Krem jabłkowy, czyli przepyszny apple curd 31

swój intensywnie cytrynowy smak . Apple curd to jego odpowiednik z dodatkiem pysznych jabłek. Najczęściej stosuje się go nie tylko jako dodatek do deserów , ale również jako dodatek do chleba , naleśników , mięs … itp Z czego zrobiony jest Krem jabłkowy? Podstawowym składnikiem kremu jabłkowego są oczywiście… jabłka . Od nich wszystko zależy. Jeżeli użyjesz jabłek kwaskowych nasz krem będzie bardzo

SmartBake.pl
Cukinia w pomidorach 44

pomidorach to danie typu – nie wygląda, ale smakuje No tak jest! Idealnie sprawdza się jako pasta do chleba, sos do grzanek i pizzy oraz do kanapek, nadzienie do naleśników, do wrapów, to tortilli. Koniecznie spróbujcie bo sezon cukiniowy w pełni! PRZEPIS CUKINIA W POMIDORACH Składniki: 2 średnie cukinie 3 średnie cebule oliwa lub olej sól i pieprz mały

Dorota Smakuje
Kompot ze śliwek węgierek 45

poza kompotem wykorzystać śliwki ze słoika? Na pewno sprawdzą się do ciasta. Wystarczy że po otwarciu słoika przełożysz je na sito aby spłynął syrop. Z takimi śliwkami możesz przygotować naleśniki oraz inne desery. Z innych przetworów polecamy: śliwki w occie znakomite na przekąskę jak i dodatek do sałatek, dżem z jabłek oraz powidła śliwkowe . Smacznego Śliwki to zaraz

Kuchnia Na Wypasie
Jak smażyć jabłka? 47

cukrem brązowym, cynamonem i szczyptą soli. Delikatnie wymieszaj. Smażaj jabłka, od czasu do czasu mieszając, aż będą miękkie i karmelizowane. Gotowe jabłka podawaj na ciepło jako dodatek do deserów, naleśników, gofrów lub jogurtu. Smażone Jabłka z Miodem i Orzechami Składniki: 3 jabłka, pokrojone na plasterki lub kostkę 2 łyżki masła 2 łyżki miodu 1/4 szklanki posiekanych orzechów (np. włoskich

Podstawy Gotowania
Jak zachować smak lata? 8 sposobów na wykorzystanie darów Matki Natury 50

przyrządzić purée z cukinii, a w późniejszym czasie: dyni. Przygotowane w ten sposób warzywa zamroź. Zimą wykorzystasz je na wiele sposobów: do przyrządzenia pysznego warzywnego makaronu, zdrowych gofrów lub naleśników. Purée możesz dodać też do zup, sosów oraz pasztetów. Niektóre warzywa (zwłaszcza aromatyczne pomidory) warto też wysuszyć i stosować jako dodatek do sosów czy zup. Możesz wreszcie przygotować

Kuchnia MagdaLeny
Jak zachować smak lata? 8 sposobów na wykorzystanie darów Matki Natury 50

przyrządzić purée z cukinii, a w późniejszym czasie: dyni. Przygotowane w ten sposób warzywa zamroź. Zimą wykorzystasz je na wiele sposobów: do przyrządzenia pysznego warzywnego makaronu, zdrowych gofrów lub naleśników. Purée możesz dodać też do zup, sosów oraz pasztetów. Niektóre warzywa (zwłaszcza aromatyczne pomidory) warto też wysuszyć i stosować jako dodatek do sosów czy zup. Możesz wreszcie przygotować

Kuchnia MagdaLeny
Racuchy drożdżowe z jagodami 39

Łuki kupił ponad 2 litry jagód. Jak tylko wsiadł do auta, zaczęłam kminić nad tym, co z nimi zrobię. Myślałam też dziś zaraz po przebudzeniu. Pierogi, jagodzianki, naleśniki, koktajl, makaron, ryż. Pudding, kluski takie i śmakie. Ostatecznie na pierwszy strzał poleciały babcine racuchy. Według przepisu z książki kucharskiej z lat 70. Więc jest w nich masło, mleko, jajka, świeże

Kardamonovy

Proponowane wyszukiwania