naleśniki - 13886 przepisów (strona:368/926)

Muffiny z bananem i masłem orzechowym 17

konkretnym przepisie, bo znając życie jak zacznę wydziwiać to wyjdą mi zakalce. Muszę poszukać jakichś przepisów na babeczki z mąki pełnoziarnistej. Wczoraj Tola z przyjemnością zjadła naleśniki z tejże mąki, więc myślę, że wchłonie i w muffinach. Jak macie jakieś ciekawe przepisy, dajcie mi koniecznie znać. Przepis na muffiny z bananem i masłem orzechowym pochodzi z bloga bakeandtaste . Miary

Kardamonovy
Owsianka z dynią, rodzynkami i orzechami 18

maksymalnie 4 dni. Możecie je oczywiście także zawekować albo zamrozić. A potem już możecie jechać z koksem. Bo takie puree jest świetne do ciast, babeczek, do sosów, zup, klusek, naleśników i innych racuchów. Owsianka z dynią, rodzynkami i orzechami jest naprawdę przepyszna. Jest rozgrzewająca, słodka, sycąca. Na jesienne śniadania jest jak znalazł, o ile rano macie luźne 10 minut

Kardamonovy
Koktajl z melonem i kiwi 15

sama jak palec. Będę się jednak starała pić koktajle w miarę regularnie, minimum 2 razy w tygodniu. To chyba tyle na dziś, idę się jeszcze pokrzątać, może usmażę jakieś naleśniki. Tolka przychodzi z przedszkola zawsze STRASZNIE głodna. Muszę jedynie pamiętać, żeby nie usmażyć ich za dużo, bo moja MŻ pójdzie w zapomnienie. Składniki: pół melona (ja użyłam melona kantalupa

Kardamonovy
Orkiszowe racuchy drożdżowe z jabłkami 27

Mamo, usmaż mi placki” – to najczęściej słyszę, gdy pytam Tolę co mam jej zrobić na obiad. „Placki, naleśniki i te jabłka smażone”. Postanowiłam więc usmażyć racuchy, ale tym razem dodać do nich mąkę orkiszową, która jest zdrowsza niż typowa pszenna. Tak, orkisz to nadal pszenica, ale to szlachetniejsza odmiana. Staram się ją więc upychać gdzie

Kardamonovy
Dutch Baby z fetą i szpinakiem 26

Przypomniałam sobie, że mam w lodówce szpinak, kupiony z myślą o czymś, czego finalnie nie zrobiłam. Miałam ochotę zjeść na śniadanie jajka. Szybki serczing w głowie i jest. Pieczony naleśnik, czyli Dutch Baby. Wróciłam do domu, upiekłam go, zjadłam. Wyszedł przepyszny. Jutro zrobię go My na obiad, gdy wróci z pracy. Dutch Baby można robić na dwa sposoby. Pierwszy(...)dekoracji). Pieczemy 20-25 minut, aż się podniesie i zarumieni. Przed podaniem posypujemy go pozostawionym szpinakiem i fetą. Ja jeszcze posypuję wszystko świeżo zmielonym pieprzem. Podobne przepisy: Pieczony naleśnik – Dutch Baby Dutch Baby pieczony ze śliwkami Artykuł Dutch Baby z fetą i szpinakiem pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Marchewka z groszkiem z mąką orkiszową 23

jest niczym nadzwyczajnym (przynajmniej dla nas). Nawet mój mąż jakiś czas temu powiedział, że wolałby żeby jednak zwykłą mąkę pszenną powoli zastępować tą szlachetniejszą. Więc zastępuję. Coraz częściej robię naleśniki z orkiszem, racuchy, placki. Chleb jest już właściwie standardem. W domu mam zawsze parę rodzajów tych mąk, najczęściej korzystam z pełnoziarnistej i 630. Do dzisiejszego przepisu użyłam tej drugiej

Kardamonovy
Placki z twarogiem 24

był odpowiedni czas na zrobienie placków z twarogiem? Chore dziecko, które siedzi obecnie ze mną w domu. Tola jak każde dziecko jest wielkim miłośnikiem placków. Najlepiej też wchodzą oczywiście naleśniki, omlety biszkoptowe i racuchy z jabłkami. Pierwszy raz postanowiłam jej podać placki z twarogiem. No zaskoczyło, zdecydowanie. Za jednym posiedzeniem zjadła jakieś 8 sztuk. I nie, nie były

Kardamonovy
Racuchy z twarogiem na sodzie 30

sodzie. Co ma piernik? Ano po powrocie z wspomnianego weekendu, znalazłam kostkę białego sera w lodówce. Termin ważności zachęcał do zużycia. No i tak myślałam nad leniwymi, nad naleśnikami z serem, nad kotletami takimi i siakimi. Chodziły za mną także racuchy. I od razu przypomniały mi się racuchy na sodzie, które robi moja kuzynka (według przepisu naszej babci

Kardamonovy
Zapiekanka z chleba tostowego? To idealne danie na ciepło! 32

skład zapiekanki zawsze musi wchodzić makaron, naleśniki, tortilla lub ziemniaki? Niekoniecznie! Jeśli chcesz zaoszczędzić czas na gotowaniu to zapiekanka z chleba tostowego jest idealnym wyborem. Brzmi dziwnie? Nie potrzebujesz do niej wielu składników, a całość smakuje naprawdę świetnie. Przekonaj się! Szybka zapiekanka z chleba tostowego Chociaż zapiekanka z chleba tostowego brzmi trochę zabawnie to odpowiednio dobrane składniki i masa

Rozdomowiona
Kryzysowa Szwajcaria i Cholermus 36

życzenia spełniają, ale nie znam procedury :) Musiałem jakieś danie przygotować szwajcarskie. Kota już gotowałem tutaj , więc padło na coś czego nazwa bardzo mi się spodobała. Jest to rodzaj grubego naleśnika, który kroi się szpatułką, a następnie smaży na brązowo i podaje z musem jabłkowym. Składniki: - mąka - woda - mus jabłkowy - olej Wykonanie: Z mąki, wody i odrobiny oleju robimy gęste naleśnikowe(...)ciasto, które wylewamy na rozgrzaną patelnię. Plusem tego naleśnika jest to, że może nam się rozpaść, bo docelowo właśnie o to chodzi. Także generalnie próbujemy go podsmażyć z dwóch stron, ale docelowo i tak go kroimy na nieregularne kawałki, które smażymy. Podajemy z musem jabłkowym

Kryzysowa Książka Kucharska
Ciasto z serem i czereśniami 173

piekarniku nagrzanym do 175°C przez około 40 minut. Opcjonalnie posypać cukrem pudrem. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Deser z czereśniami i kardamonem → Zapiekane naleśniki czekoladowe z migdałowym twarożkiem i czereśniami → Ciasto czekoladowe z marcepanem i śliwkami → Ekspresowe ciasto z malinami → Pleśniak z truskawkami Artykuł Ciasto z serem i czereśniami pochodzi z serwisu Oryginalny smak

Oryginalny smak
Ciasto z czereśniami z patelni WOLL 26

patelni. Jednak po głębszym zastanowieniu i dokładnym zaznajomieniu się z właściwościami zaproponowanego mi produktu, zrozumiałam, że jednak się mylę :) Z pomocą patelni wyczarować można przecież tak wiele pysznych deserów! Naleśniki, racuchy, pankejki, czy inne placuszki - nie zrobimy ich bez patelni :) A taki karmel na przykład? Do jego przygotowania również potrzebna jest patelnia i to dobrej jakości ( istnieje spore ryzyko

Opowieści z piekarnika
Przepis na frużelinę truskawkową 26

ognia. Jeśli chcemy cieszyć się smakiem frużeliny w zimie, to taką gorącą przekładamy do wyparzonego słoika i szczelnie zamykamy. Słoik musimy zapasteryzować. Frużelinę możemy zastosować do posmarowania racuchów, pankakes, naleśników, różnych ciast, tortów i deserów. Jeśli frużeliny nie będziemy pasteryzować, to w lodówce spokojnie wytrzyma przez kilka dni. Smacznego :)  Zapraszamy na nasz kanał na YouTube: www.youtube.com/c/DietaRozdzielna

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Bakalie — 5 powodów, dlaczego warto je jeść? 42

Smaczna przekąska i dodatek do potraw Warto wiedzieć, że bakalie są idealne nie tylko jako przekąska, którą zjesz wprost z torebki. Doskonale pasują też do dań słodkich, takich jak naleśniki, ciasta czy owsianka, jak i wytrawnych — możesz je dodawać np. do zdrowych sałatek. Niektóre orzechy po zmieleniu (np. migdały) mogą stanowić wartościową mąkę. Doskonale sprawdzają się w deserach, zwłaszcza

Kuchennyviral.pl