naleśniki - 14236 przepisów (strona:376/950)

Jakie patelnie na indukcję wybrać? 102

smażyć jednocześnie. Możesz wybrać dużą patelnię na indukcję (średnica 26-30 cm), średnią (20-24 cm) lub małą (12-18). Wysokość ścianek – niskie patelnie indukcyjne są idealne do smażenia naleśników czy placków, z kolei wysokie są bardziej uniwersalne i z powodzeniem możesz w nich dusić potrawy czy mieszać smażone dania. Kształt – podstawą jest oczywiście okrągła patelnia indukcyjna. Jest

Rozdomowiona
Muffiny z jabłkami – pomysł na drugie śniadanie do szkoły, który robię od przeszło 3 lat 92

składniki suche: najpierw mąkę i proszek do pieczenia, później dodajemy cukier. Następnie mieszamy całość. Ważna zasada – lepiej mieć rzadsze ciasto niż gęste. Ma być lejące, ja na cienkie naleśniki. Dzięki temu, uzyskamy puszyste i delikatne muffinki . Rozlewamy ciasto do foremek na muffiny do maksymalnie połowy ich wysokości. Ja bardzo lubię silikonowe. Sprawdzają się w 100%. Jabłka obieramy

W Kawiarence
Dżem na poprawę odporności z czarnego bzu i jabłek – szybki przepis 107

Trzeci równie prosty sposób to dodanie 2 łyżeczek żelfixu, który zapobiegnie pleśnieniu owoców. [Kampania finansowana jest ze środków Funduszu Promocji Owoców i Warzyw]. Własnoręcznie przygotowany dżem smakuje idealnie do naleśników, gofrów i pancakes i równocześnie to świetny sposób n budowanie dobrych nawyków żywieniowych Artykuł Dżem na poprawę odporności z czarnego bzu i jabłek – szybki przepis pochodzi z serwisu

W Kawiarence
Pasztet jajeczny z pieczarkami 112

przez 40 minut . Po upieczeniu pasztet wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Jeszcze więcej wegetariańskich przepisów! Pizzerinki na serku wiejskim Fritatta ze szpinakiem (keto) Sos serowo-śmietanowy Naleśniki bez mąki na mascarpone (keto) Kotlety z buraka (wegańskie) Chaczapuri adżarskie Tortilla hiszpańska Pieczone placki z cukinii (keto) Pulpety z kaszy jaglanej (wegańskie) Tofu mielone Tortilla przepis na ciasto

WegePrzepis
Robot planetarny czy mikser? Co wybrać do kuchni? 104

więcej potraw w tym samym czasie. Mikser ręczny to bardzo proste urządzenie, które głównie sprawdzi się do szybkiego łączenia składników. Idealny sprzęt do sporadycznego użytku. Pomaga połączyć ciasto na naleśniki, biszkopt czy pieczywo. Dobrze, aby miał możliwość regulacji mocy oraz bardzo wygodny uchwyt. Na rynku są też dostępne niewielkie modele mikserów automatycznych do mieszania, ubijania i wyrabiania ciasta. Robot

Rozdomowiona
Domowy krem pistacjowy (tylko 4 składniki) 103

cudo. Gdyby nie zdrowy rozsądek taki krem lądowałby w całości od razu w moim brzuszku, ciężko się mu oprzeć ;) WSKAZÓWKI: Do czego to pistacjowe cudo użyć? Jako polewę do naleśników, pancakes, do serniczków, tortów, tiramisu, smarowania wafli, nadziewania drożdżówek, do posmarowania croissantòw/chałki/bułeczki, do nadziewania pączków i do setek innych rzeczy. Mleko/napój roślinny możesz zastąpić

Czarnawisienka
Pasztet jajeczny 112

termoobieg) przez 40 minut . Po upieczeniu wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Jeszcze więcej wegetariańskich przepisów! Pizzerinki na serku wiejskim Fritatta ze szpinakiem (keto) Sos serowo-śmietanowy Naleśniki bez mąki na mascarpone (keto) Kotlety z buraka (wegańskie) Chaczapuri adżarskie Tortilla hiszpańska Pieczone placki z cukinii (keto) Pulpety z kaszy jaglanej (wegańskie) Tofu mielone Tortilla przepis na ciasto

WegePrzepis
Śniadanie Wielkanocne – jajka 94

gotować jajka by nie pękały Pasta jajeczna ze szczypiorkiem Klasyczna pasta jajeczna Jajka z szynką Jajka zapiekane Zielona pasta z awokado Jajka marmurkowe Pasta z jajek i makreli wędzonej Naleśniki z jajecznicą Omleciki owsiane – 3 składnikowe Mini omlety biszkoptowe Omlet z cukinią Mini omlety z piekarnika Pasta jajeczna z pieczarkami i boczkiem Jajka faszerowane wiosenne Jajka faszerowane pieczarkami Jajka

Dorota Smakuje
Jak wybrać dobre jajka ? 99

zrobić z jajek, jeśli nie są pierwszej świeżości?   Jajka, które przechowujemy już długo w lodówce i które mają np. 4 tygodnie, przeznaczmy do wypieku ciast lub robienia naleśników czy placuszków. Wysoka temperatura panująca w piekarniku, czy na patelni, skutecznie uchroni nas przed ewentualnymi sensacjami żołądkowo-jelitowymi, które mogłyby mieć miejsce, gdybyśmy spożyli je na miękko

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Placki bananowe bez jajek 127

wyrzucacie. Te banany są mega słodkie i mają mega potencjał. Przede wszystkim nie wiem czy wiecie, ale są świetnym zastępnikiem jajek w przepisach – sprawdziłam ostatnio, że w naleśnikach zamiast jajek robią robotę. Jeśli nie macie na nie pomysłu od razu p[odpowiadam – świetnie się mrożą! I wtedy one już sobie czekają a wu szukacie u mnie

Dorota Smakuje
Które restauracje w Karpaczu warto odwiedzić ? 103

smażony ser, są też pierogi i placki ziemniaczane. Dla tych, którzy marzą o solidniejszym posiłku, przygotowano kotlety schabowe lub zestawy obiadowe z dorszem, na miłośników słodkości czekają z kolei naleśniki z serem. Oczywiście Karpacz oferuje więcej miejsc gdzie można skosztować pysznych potraw, dlatego warto zajrzeć na podroztrwa.pl po więcej inspiracji. *artykuł sponsorowany The post Które restauracje w Karpaczu warto

Słodkie okruszki
Omlet ze szparagami 91

wody z solą i cukrem, wrzucić szparagi i gotować 7 minut, po czym delikatnie odcedzić. ? Jajka roztrzepać z solą, pieprzem i papryką. ? Wylać połowę na małą patelnię do smażenia naleśników z odrobiną oliwy. ? Gdy wierzch omletu prawie się zetnie, na jednej połowie położyć połowę szparagów i złożyć omlet na pół. ? Tak samo usmażyć drugi omlet. ? Na patelni przysmażyć pomidorki

To co kocham
Dżem rabarbarowo-truskawkowy 78

Miałam w zapasie niezbyt ładne truskawki, dokupiłam rabarbar i zrobiłam dżem. Bardzo lubię takie połączenie słodkich truskawek i kwaśnego rabarbaru. Taki dżemik jest świetny do naleśników, gofrów i na kanapki. Składniki: ? 1 kg truskawek ? 1 kg rabarbaru ? 1 szklanka cukru Wykonanie: ? Rabarbar pokroić na 2 cm kawałki. ? Wrzucić go do garnka z cukrem i 2 łyżkami wody i rozgotować

To co kocham
Dżem z jabłek i brzoskwiń z rodzynkami 74

aromatyczny dżemik na bazie jabłek i brzoskwiń z eleganckim akcentem rodzynkowym. Ja użyłam greckich rodzynek koryntek, są one malutkie, ciemne i bardzo słodkie. Ten dżemiko-mus jest idealny do naleśników, a także na słodką kanapkę. Składniki: ? 1 kg jabłek po obraniu ze skórki i z gniazd nasiennych ? 1 kg brzoskwiń bez pestek ? 200 g cukru ? sok z 1 cytryny

To co kocham