Koreańskie placki z cukinią i marchewką – Hobakjeon

Koreańskie placki z cukinią i marchewką – Hobakjeon

Przepis na : obiad

Smaki Azji: Hobakjeon – koreańskie placki z cukinii, marchewką, cebulą i chili. Pyszna, szybka i chrupiąca przekąska. Przepis na sos gochujang Co oznacza słowo hobakjeon? Koreańskie placki z cukinią, marchewką i cebulą, znane jako hobakjeon , to pyszne i łatwe do przygotowania danie, które można podać jako przystawkę, dodatek do głównego dania lub nawet samodzielny posiłek. W języku koreańskim hobak oznacza cukinię, a jeon odnosi się do wszelkiego rodzaju smażonych placków lub naleśników, które są po...

Czytaj dalej na blogu Tajemnice Smaku

Warto przeczytać

Halloween najlepsze przepisy!

Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Szybkie przekąski na Sylwestra. Szybkie przekąski na imprezę.

Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.