Nie znam osoby która powie że nie lubi frytek. A jeśli słyszę (albo czytam) u kogoś ostro trenującego że ziemniaki to samo zło, śmieję się pod
Karo in the KitchenBurgery to jedna z popularniejszych vege-potraw – pyszne, soczyste, sycące i oryginalne w smaku, często spotykają się z kulinarnym uznaniem nawet największych miłośników wołowiny. Warsztaty Vege
COOKMAGAZINESkładniki opakowanie śledzi cebula lub por lampka pół wytrawnego białego wina odrobina masła lub oleju kokosowego kilka listków szpinaku sól, pieprz 50 g borowików Przygotowanie Grzyby
Gaździnka warzySkładniki 150 ml mietanki 400 g gorzkiej czekolady 50 g masła 50 ml miodu odrobina brandy pół kubka śliwek 1/3 żurawiny, pestek dyni kilka migdałów Przygotowanie
Gaździnka warzyHerbata zimowa to chyba mój ulubiony sposób na mróz za oknem i poprawienie sobie nastroju. Na blogu znajdziecie także przepis na grzany cydr oraz grzane wino
Moja pasja smakuWitam Was ciepło w nowym roku. Na wstępie pragnę Wam życzyć byście byli szczęśliwi. Po prostu. Szczęśliwi i zdrowi, bo to najważniejsze ! Dziś zapraszam Was na
Moja pasja smakuUwierzycie, że do wczoraj nigdy nie jadłam czarnego sezamu? jakoś mi było z nim nie po drodze a raczej z zakupem tych ślicznych czarniutkich ziarenek. Przepis
Dzieje kuchennej WiewiórySkładniki cały słoiczek suszonych pomidorów opakowanie białej fasoli 2-3 ząbki czosnku majeranek, sól, pieprz 2-3 listki laurowe 3-4 ziarenka ziela angielskiego lampka białego
Gaździnka warzySkładniki 1,5 kiszonej kapusty białe pół wytrawne wino 100 g suszonych borowików 500-600 g pieczarek ciemny sos sojowy - grzybowy sól, pieprz lubczyk dwa duże
Gaździnka warzyDo tego roku moimi niezmiennymi książkowymi hitami świątecznymi były trzy książki. Były to: "Gwiazdka" Thrumana Capote, "Noelka" Małgorzaty Musierowicz oraz magiczna "Nigella świątecznie". W
Dzieje kuchennej WiewióryCześć ! Aromatyczne potrawy, gorąca, rozgrzewająca zupa. Tylko tego potrzebuję do szczęścia, gdy za oknem zimno. To moje zimowe comfort food. Na pewno macie coś takiego. Zdradźcie
Moja pasja smakuTo kolejna szybka propozycja dla tych, którzy więcej czasu spędzają w pracy niż w domu i nie stołują się na mieście :) Kasza gryczana z sosem
Dzieje kuchennej WiewiórySkładniki 150 g makaronu penne - pełne ziarno puszka tuńczyka w oleju garść listków szpinaku sól, pieprz szczypta oregano łyżeczka octu jabłkowego cebula kilka suszonych pomidorów Przygotowanie
Gaździnka warzyShakshuka oznacza wielki bałagan. Głównymi składnikami są pomidory, papryka, cebula i jajka. Ostatnio zakochałam się w tym daniu, więc często gości na moim stole. Jest pyszne
Moja pasja smakuSpytałam dzieci co chcą zjeść na obiad. Oczywiście usłyszałam, że kotlety. Zapytałam czy z mięsa czy może jakieś inne. Naturalnie odparły, że z mięsa...
Dzieje kuchennej Wiewióry