Cześć! Dziś mam dla Was przepis na jedno z moim ulubionych śniadań. Mam na myśli szakszukę. Dziś w wersji zielonej – ze szpinakiem. Na moim blogu
Moja pasja smakuUwielbiam potrawy zapiekane zawijane gdzie różne smaki się przeplatają i 'wymieniają się' swoim aromatem. Jednym z takich dań na
Wylizany RondelCzęsto słyszy się jedź szpinak bo zawiera dużo żelaza. Czy to prawda? Zacznijmy od tego, że na przyswajalność żelaza ma między innymi wpływ forma chemiczna związku
wysmienityMatko Boska, co za banał… Jajka, ziemniaki i fasola. Brzmi jak klasyczny wiosenny obiad, prawda? Brzmi, tylko i tyle – bo na pewno zwyczajnie nie wygląda. Jest
Karo in the KitchenMacie swoje ulubione, ukochane warzywa? ja w zależności od pory roku pożeram szparagi, piekę marchewki, robię ciastka z dyni. Każda pora ma swój kolor ale na
Dzieje kuchennej WiewióryNiejednokrotnie widziałam zastosowanie odżywek białkowych jako polewy do słodkich dań - placków, omletów, owsianek. Musiałam i ja wypróbować ten patent. W tym celu przygotowałam mega puszysty, wegański
Zdrowie na języku :PKiedyś „spotkałam” je na blogu Gotuj z Blue Raven . Bardzo mnie zaintrygował prosty przepis i obiecałam sobie, że kiedyś z niego skorzystam. Jak to zwykle bywa
mojewypiekiinietylkoMimo ogromnego zbioru książek kucharskich niewiele mam takich, do których często wracam. Wyjątkiem jest ‘Mamushka’ Olii Herkules – lekka, rodzinna, ciepła, bez zadęcia i przepychu. Olia zebrała
Karo in the KitchenPyszna i prosta, bogata w cenne białko oraz błonnik fit pasta fasolowa na kanapki - spróbujcie dla urozmaicenia śniadania czy kolacji! SKŁADNIKI (na 6 grubo posmarowanych kanapek
Moje Kuchenne RewelacjeWiosna to pierwsze młode warzywa. Już pojawiają się wczesne ziemniaki – jeszcze nie nasze, polskie, ale greckie, egipskie i cypryjskie. Te ostatnie lubię najbardziej – sprowadzana odmiana ma
Karo in the KitchenCześć! Za oknem znów deszczowo. Moje kolejne danie poprawiające nastrój w dni takie jak ten to stir-fry z brokułem, pieczarkami, dymką i makaronem soba. Dodatek
Moja pasja smakuPrzepyszna alternatywa do dań mięsnych. Bogata w smaku, pełna aromatu no i przede wszystkim zdrowa. Zawiera wiele przypraw oraz warzyw, których regularne stosowane korzystnie wpłyną na
wysmienitySernik z zieloną herbatą matcha chodził za mną już od dłuższego czasu. Matcha to sproszkowana zielona herbata. Jedna ze zdrowszych. Tak, tak. Są zdrowe i zdrowsze
KucharzycaFrytki, fryteczki, frytunie.... Kto nie lubi klasycznych frytek z ziemniaków? No właśnie, ja nie przepadam za klasycznymi frytkami z ziemniaków. Ziemniaki, owszem, ale ćwiartki zapieczone w
Blondynka GotujeOstatnio mamy czas dla kasz. Pęczak, gryczana a ostatnio bulgur. Na zimno, na ciepło. Syncio nie przepada za gryczaną paloną, wszyscy kochamy pęczak. W niedzielne popołudnie
Dzieje kuchennej Wiewióry