Ciemne, zimne, wietrzne popołudnie czyli idealny czas na pyszną, sycącą sałatkę z pęczaku. Przygotowałam ją na bazie przepisu Dominiki Wójciak znalezionego w lutowej KUCHNI. Pęczak z
Dzieje kuchennej WiewióryGalaretka z kiwi nie do wykonania? Jeśli użyjesz żelatyny na pewno się nie zsiądzie, gdy jednak zamienisz żelatynę na agar-agar zrobisz pyszną galaretkę. Kiwi wygląda
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Cześć. Ostatnio jedna z czytelniczek bloga zapytała jak zrobić domową granolę? Uznałam, że to świetny pretekst do zrobienia wpisu. Dziś mam dla Ciebie przepis na granolę
Moja pasja smakuPewnego zimowego popołudnia dostałam wiadomość. Była to prośba o przepis na zupę krem czosnkową, bo " do kogo jak nie do Ciebie ". Niestety jako, że nie
Dzieje kuchennej WiewióryNie mogłam nie ulec pokusie... gdy zobaczyłam te kruche ciasteczka na blogu addio pomidory wiedziałam, że pojawią się jako chrupiąca słodkość do kawy w weekend. Nietrudno
Dzieje kuchennej WiewióryPo zawrotnej popularności poprzedniego posta z Pączusiami w roli głównej aż nie śmiem proponować Wam skromnych gofrów :) Ale są to wyjątkowe gofry! delikatne, pachnące, wierzchu
Dzieje kuchennej WiewióryCześć. Dziś kilka słów o 3 nowych książkach, które zagościły w mojej biblioteczce. Wiem, że lubicie wpisy takie jak ten, więc od czasu do czasu będę
Moja pasja smakuJest takie islandzkie słowo „Gluggaveður”, które oznacza pogodę idealną do obserwowania przez okno. Jak dla mnie, to cała zima jest gluggaveður… Śnieg jest cudowny
Gotuj z Blue RavenZapewne wielu z Was zabiera ze soba do pracy małe pojemniczki z lunchem, ale na litośc boską ile można jeść kurczaka z ryżem? Dlatego też chciałam
Malinowo w kuchniTo nie pierwszy przepis na hummus na blogu i na pewno nie ostatni. Jest już przepis na hummus grecki, i na mój ulubiony – z masłem orzechowym
Karo in the KitchenPrzyznajcie się ile razy szykując obiad mamrotaliście pod nosem „ech, znowu ziemniaki?” Ziemniaki wcale nie muszą być nudne i byle jakie mimo, że grają przy obiedzie
Karo in the KitchenSkładniki jajko sól szynka szwardzwaldzka parmezan pieczywo z masłem 82 % garnek z wodą folia spozywcza Przygotowanie Szklankę wyłożyć folią spożywczą, wbić jajko i przyprawić odrobiną soli
Gaździnka warzyOstatnie dwa dni były dziwne... z jednej strony emocjonujące z drugiej nerwowe. Wczoraj miałam możliwość wziąć udział w ciekawym projekcie ale o szczegółach będę mogła opowiedzieć
Dzieje kuchennej WiewióryKrem nie byle jaki. Z przytupem papryczki chilli. Proste szybkie danie. W chłodne wieczory przyjemnie rozgrzewa. Ponieważ w zimie wieczór już popołudniu, to danie sprawdzi się
Kucharzyca