Środa godzina 6.00. Przede mną wizja wizyty u stomatologa i całej doby spędzonej w pracy. O 18ej ma się odbyć uroczysta kolacja z okazji otwarcia projektu
Dzieje kuchennej WiewióryBardzo prosty i szybki makaron. Smak niezwykle wyrazisty i zaskoczy niejedną osobę. Świeży czosnek, mielony pieprz, odrobina słodyczy i mamy połączenie idealne Śmiało próbujcie, 15 minut
Apetyt na ZieloneJuż pewnie zauważyliście, że Blondyna uwielbia granolę. Lubie próbować, lubię nowe smaki, nowe struktury. Tym razem chciałam sprawdzić granolę, do której idzie aż 300 ml miodu
Blondynka GotujeBezglutenowe ciasto marchewkowe z orzechami pekan, rodzynkami i przyprawami korzennymi. Jeśli glutem Wam nie przeszkadza możecie do przygotowania użyć mąki pszennej. Możecie też zestaw przypraw zastąpić
SzczyptaSmaQSkładniki 5 jajek szklanka kaszy jaglanej kilka suszonych pomidorów 1 surowe jajko bułka tarta sól, pieprz, lubczyk 200 ml śmietanki sok z połowy cytryny sól, pieprz
Gaździnka warzyCześć ! Dziś zapraszam Was na pyszne śniadanie – grzankę z chałki z pastą z awokado i jajkiem w koszulce. Ostatnio uzależniłam się od produktów marki Fithia
Moja pasja smakuUwielbiam owsianki. Ostatnio przygotowałam pyszną nocną kokosową owsiankę z chia. Do owsianki użyłam napoju owsianego z kokosem BIO Amandin . Po prostu zakochałam się w jego
Słodkie okruszkiJesienna podstawa owocowej diety? To proste – jabłka! Miękkie lub twarde, soczyste, te bardziej i mniej kruche. Słodkie albo te lekko cierpkie. Idealne na przetwory, do ciasta
Karo in the KitchenAjwar, cukinia i bakłażan. Ser feta i ryż arborio. Trochę Grecji, trochę Serbii, trochę Włoch. Prosta zapiekanka wegetariańska. Przenikające się smaki warzyw i kremowy ryż idealnie
KucharzycaMamy jakiś "mięsny" czas. Czy mi się to podoba czy nie zawsze na pytanie o to co by zjedli rodzina odpowiada "kotlet", lasagne czy inne danie
Dzieje kuchennej WiewióryUwielbiam desery. Dziś zapraszam Was na zdrowy deser czekoladowy. Przygotowałam go na napoju ryżowym, a więc z powodzeniem mogą go również jeść weganie. Do tego kilka
Słodkie okruszkiCześć ! Dziś na blogu obiecany przepis na chleb cukiniowo-orzechowy. Jakiś czas temu miałam przyjemność brać udział w warsztatach kulinarnych z marką Hotpoint z okazji Europejskiego
Moja pasja smakuLekko, ale do syta. Wegańsko – bo ostatnio mięso jemy średnio dwa razy w tygodniu. Sezonowo – bo ze świeżym szczypiorem i chrupiącą kalarepą. Po chińsku – bo z
Karo in the KitchenCześć ! Dziś bez przepisu za to konkurs + recenzja najnowszej książki Just Nicole: „ La Veganista. Wypieki „. W swojej kolekcji mam już „ La Veganista. Superfood ” . Książka
Moja pasja smakuPasztet warzywny z ciecierzycą i żurawiną Ostatnio pasztet warzywny z ciecierzycą i żurawiną piekę średnio raz w tygodniu - dla siebie lub dla rodziny i znajomych, których
Moje Qulinaria