pączki - 10939 przepisów (strona:336/730)

Drożdżowe pierogi z soczewicą 135

warto piec dłużej bo ciasto będzie bardziej suche. Po upieczeniu lekko przestudzić i pałaszować z sosem. Sos jogurtowy koperkowo-szczypiorkowo-czosnkowy 400 gr jogurtu greckiego 1/2 pęczka koperku 1/2 pączku szczypiorku 1 ząbek czosnku sól pieprz Koperek i szczypiorek posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. Wszystkie składniki wymieszać. Gotowe. *jeżeli nie przepadacie za soczewicą, choć wątpię bo smakuje prawie identycznie

moj przepis na
Zapiekane gnocchi z sosem bolognese 89

mniejszych kokilkach. Odsączamy mozzarellę z zalewy.   Sos z patelni próbujemy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy do niego posiekane listki bazylii oraz opakowanie gotowych gnocchi, prosto z paczki. Wszystko dokładnie mieszamy, aby kluski pokryły się dokładnie sosem.   Wszystko przekładamy do naczynia do zapiekania. Na wierzchu rozkładamy rozerwane w palcach kawałki mozzarelli. Wstawiamy do piekarnika i zapiekamy około

Smaczna Strona
Jak przyrządzić tofu? Miłość lub nienawiść… 118

smakowe. Kolejny raz próbując vege jedzenie z satysfakcją stwierdzam, że nie ma jak kawałek dobrego mięsa. Jednakże tam całkiem nie chciałam się poddać i musiałam w jakiś sposób wykorzystać paczkę tofu, która aż taka tania nie była. 250 gram tofu za tyle co pół kilograma mięsa w przeliczeniu na szwedzkie korony…Czy kuchnia vege jest tania? Nie sądzę

codojedzenia
Chleb na zakwasie: przepis na razowy chleb żytni 198

miejscu z małym dostępem powietrza, chleb będzie miękki nawet 10 dni po upieczeniu. 🙂 Chleb na bazie mąki pszennej i żytniej (57% żyto) Chleb 100% żyto Polecam także: Przepis na pączki w dwóch odsłonach: smażonej i pieczonej Drożdżowa babka wielkanocna z masą krówkową Słodkie bułeczki drożdżowe – domowy przepis Trudność Zaawansowany Czas przygotowania 18 godzin Czas gotowania 40 min. Całkowity czas

A to pestka
Wielkanocny Konkurs Ciastkożerców 2020 127

wysyłam jedynie na terenie Polski. Zwycięzców proszę o przesłanie danych do wysyłki na mój adres mailowy kontakt@ciastkozercy.pl (Wasze dane osobowe zgodnie z polityką prywatności są wykorzystane jedynie do przesłania paczki). Regulamin konkursu Jeśli coś jeszcze nie jest dla Was jasne, po szczegóły zajrzyjcie do regulaminu . Z niecierpliwością czekam na Wasze zdjęcia i trzymam kciuki! :) Róża Post Wielkanocny Konkurs Ciastkożerców

Ciastkozercy
Sałatka jajeczna z makaronem 192

Smaczna sałatka codzienna na różne okazje. -- Skład: jajka ugotowane i pokrojone 6-8 szt., makaron ugotowany/wystudzony (pół paczki) ~250 g,  groszek z marchewką (odcedzony z zalewy) 1 szkl., kukurydza konserwowa (odcedzona) 1 szkl.,  czosnek przeciśnięty przez praskę lub posiekany 2 ząbki, pół cebuli czerwonej pokrojonej w kostkę, 6-8 małych korniszonów lub 3 średnie pokrojone w kostkę, pół

chleba naszego
Brioszka 128

Jako szczęśliwa posiadaczka ostatniej paczki drożdży, wydzieliłam 1/4 jej zawartości i upiekłam śniadaniową brioszkę. A brioszka od klasycznego drożdżowego różni się tym, że zawiera dość sporo masła, a jajka i żółtka utarte są z cukrem na puszystą masę. Dzięki temu ciasto jest delikatne i ma delikatniejszą strukturę.  Brioszki mają różne kształty, ale ich wspólnym mianownikiem, oprócz wyżej wymienionych cech

bistro mama
Ziołowa nalewka przeciwwirusowa. 94

suszonych ziół : liścia podbiału kwiatu czarnego bzu korzenia lukrecji korzenia arcydzięgielu kwiatu lipy owocu maliny owocu głogu owocu dzikiej róży korzenia lubczyku kwiatu słonecznika ziela szanty pączków sosny 10 g suszonych liści szałwii 1 l alkoholu 70 % 1 butelka ( 0,75 l ) czerwonego wytrawnego wina gronowego 100 g jasnego płynnego miodu    Sposób wykonania :   W szystkie zioła

Przepisy i porady kulinarne
Jak ugotować czerwoną soczewicę? 171

jednak najbardziej lubię pracować z soczewicą tylko delikatnie przeciągniętą, tak więc gotuję ją około 15 minut. Czas jest zależny od tego jakiego strączka dostaniesz, bo jak popatrzysz na różne paczki czerwonej soczewicy, to niektóre są małymi, połamanymi płatkami, a inne pieknymi kulkami. Jak ugotować czerwoną soczewicę w zupie? Wystarczy, że około 12 minut przed planowanym końcem gotowania zupy, wrzucisz soczewicę

Blendman
Beza szwajcarska 118

możliwość, dobrze jest wykorzystać białka, które zostały rozbite przynajmniej 1 dzień wcześniej. W praktyce, ja wykorzystuję białka, które zostały mi z innych przepisów, np. z kremu patissiere albo z pączków. Białka, które zostały wcześniej rozbite mają mniejsze zawartość wody, ponieważ część miała szansę odparować. Jeśli nie macie wagi można przyjąć, że jedno białko waży ok. 30 g. a cukier dodajemy

Ciastkozercy
Brukselki z cytrynowym miso i makaronem soba - azjatyckie ocieplenie 138

chyba najlepiej odzwierciedlają to przysłowie. O poranku słońce przyjemnie łaskocze po nosie przez okno, niebo jest tak głęboko niebieskie, że ma się ochotę pofrunąć pod chmury, no i pączki na drzewach i krzaczkach widać nawet z drugiego piętra...a potem wychodzisz z psem i czujesz ten niesamowicie przejmujący i mroźny wiatr, jakiego nawet zimą nie było. Powietrze jest tak przeźroczyste

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Krakersy z pastą z zielonego groszku 80

domowe przyjęcia. Dodatkowo pasta doskonale sprawdzi się jako smarowidło do chleba.Prosto i smacznie. 300 g mrożonego zielonego groszku 150 g serka śmietankowego 1 łyżka kwaśnej śmietany sól pieprz 1 paczka krakersów Groszek ugotować w posolonej wodzie i odcedzić. Za pomocą blendera zmiksować jeszcze ciepły groszek na gładką masę. Odstawić groszek do ostygnięcia. Do ostudzonego groszku dodać serek i śmietanę oraz

Krylowa Kuchnia
Truskawkowy sernik na zimno 72

żadnych.Serniczek wyszedł delikatny i bardzo, bardzo truskawkowy. No i ciacho ma jeszcze jedną zaletę, dla tych którzy nie lubią piec-do piekarnika nie musimy się nawet zbliżać. 1/2 paczki biszkoptów 3 galaretki truskawkowe 1 kg dobrego sera z wiaderka (u mnie Mój Ulubiony) 750 g mrożonych truskawek kilka sztuk świeżych truskawek do dekoracji 4 łyżki cukru pudru 1/2 szklanki

Krylowa Kuchnia
Francuskie ślimaczki z szynką i parmezanem 101

Paczkę ciasta francuskiego staram się mieć zawsze w domu. Przydaje się zarówno gdy najdzie ochota na coś słodkiego, jak i słonego, no i jest super przydatne, gdy spodziewamy się gości, a nie bardzo mamy czas na pracochłonne dania. Gotowe ciasta francuskie można kupić w każdym prawie spożywczaku, należy tylko zwrócić uwagę, aby miało w składzie dużą ilość masła. Tym razem

Krylowa Kuchnia