pączki - 10682 przepisów (strona:342/713)

Owocowy sernik na zimno 81

upały. Jest łatwy w wykonaniu i smakuje każdemu! Owocowy sernik na zimno Składniki na tortownice o średnicy 26cm: 1 kg twarogu sernikowego (zmielonego, z wiaderka) 1 mała paczka biszkoptów owoce- my wybraliśmy ananasy i banany 1 galaretka cytrynowa 2 łyżki żelatyny (spożywczej, nie może być żelatyna fix) 1/2 szklanki mleka 150 g śmietanki 30% lub 36% 1 op. cukru wanilinowego

Sprawni w smaku
sernik gotowany na krakersach 162

słodkiej masie serowej grają doskonale. Zwłaszcza, że smaku dopełnia lekko kwaśny wiśniowy wierzch. Niby takie proste a goście nachwalić się nie mogli:) *foremka 25*34 cm Składniki: 2 paczki krakersów solonych 1 kg sera na sernik z wiaderka 5 jajek 1 szklanka cukru 150 g masła 2 opakowania budyniu śmietankowego 1/2 szklanki mleka słoiczek dżemu wiśniowego galaretka wiśniowa Foremkę

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Pierogi z truskawkami 109

Cześć Sezon na truskawki pomału się kończy. Ostatnie pyszne owoce można zjeść lub wykorzystać do przetworów na zimę. Ja przygotowałam paczkę pierogów. Przepis na ciasto jak zwykle zaczerpnęłam z „Kuchni polskiej” pod redakcją M.M. Kastelik s. 50 (z przepisu Pierogi z mięsem). Pierogi z truskawkami Przygotuj nóż i deskę do krojenia, garnek, łyżkę, sitka, miski (w tym jedną bardzo

blog.moje-pasje.info
Wafle krówkowe 244

krówkowym, które może wykonać nawet osoba mająca dwie lewe ręce w kuchni. Do wykonania wafli będziemy potrzebować tylko 3 składników. A więc zaczynamy.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 paczka wafli 1 puszka masy kajmakowej o smaku krówkowym 1 kostka masła Przygotowanie: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1. W rondelku rozpuszczamy kostkę masła.  2. Do przestudzonego rozpuszczonego masła dodajemy puszkę masy

Blog kulinarny S9.PL
3 bit z truskawkami – ciasto bez pieczenia! 197

masła Mus truskawkowy: 0,5 kg truskawek 4 łyżki cukru 1 galaretka truskawkowa Masa śmietankowa: 0,5 litra śmietanki kremówki 2 śmietan fix 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: duża paczka herbatników – ok 60 sztuk śmietana szczecinecka 18% lub inna kwaśna śmietana 180g 1 łyżka cukru pudru 1/3 szklanki mleka do nasączenia herbatników       *** Na dnie blaszki wykładamy

Blog z Apetytem
KRÓWKOWE CIASTO Z BANANAMI 436

KRÓWKOWE CIASTO Z BANANAMI SKŁADNIKI: Krem: śmietanka kremówka 30% (400 ml.) masa krówkowa o smaku orzechowym ( 5 łyżek = około 200g ) mascarpone (500 g) Dodatkowo: banany (2 duże) herbatniki (2 paczki) sok z cytryny (do skropienia bananów) orzechy włoskie (około 2 garście czyli 80 g) masa krówkowa o smaku orzechowym ( 600 g ) *blaszka o wymiarach 24 x 32 cm. (adsbygoogle = window.adsbygoogle

RITA food channel
Pesto z natki pietruszki z makaronem 114

natki pietruszki ¼ szklanki uprażonych pestek słonecznika 1 Ł. Soku z cytryny 2 duże ząbki czosnku Sól do  smaku Olej rzepakowy tłoczony na zimno i woda do pożądanej konsystencji ½ paczki ulubionego makaronu Dodatkowe pestki i ewentualnie natka do posypania Makaron wrzucam do osolonej wody i gotuję według przepisu. Natkę pietruszki siekam drobno. Zwykle odrzucam tylko najgrubsze łodygi, które wkładam

Figa S-makiem
Świąteczne pierniki 110

jest wiele przepisów. Wykorzystuję przepis, który poznałam dzięki mojej bratowej i jej mamie. Są boskie! Świąteczne pierniki   Składniki: ½ kg cukru ½ litr miodu (ok. 700 gram) 1 ½ kostki masła Paczka cynamonu Starta główka gałki muszkatołowej Łyżeczka mielonych goździków Łyżeczka imbiru Kilka ziarenek pieprzu i ziela angielskiego 1 ½ kg mąki 2 żółtka 6 łyżek wody 4 łyżeczki sody Na robienie pierników

Figa S-makiem
Farbowanie jajek wielkanocnych 133

dlatego chcąc uzyskać inne kolory również szukałam naturalnych barwników tylko w innych kolorach. Do farbowania moich jajek wybrałam kurkumę i czerwoną kapustę i oczywiście łupiny z cebuli. Potrzebne materiały: paczka kurkumy 1/2 małej główki czerwonej kapusty dwie garści łupin z cebuli wybrana ilość jajek garnki do farbowania Najpierw przygotowuję sobie barwniki. Łupiny cebuli wrzucam do garnka, zalewam wodą i gotuję

Figa S-makiem
Zakupy w sklepie internetowym bee.pl 118

jestem bardzo zadowolona i będę z zakupów korzystała dalej.  Towar był super zapakowany i zabezpieczony. Wszystko owinięte w folię bąbelkową i dodatkowo zabezpieczone taśmą. Przesyłka była kompletna. W paczce znalazłam też miłe gratisy :-) Sklep ma kilka opcji wysyłki do wyboru, a realizacja zamówienia jest sprawna

kruche babeczki
Oberiba na gęsto 153

Sama nazwa oberiba podobała mi się od zawsze. Podobnie jak kopruchy (czyli komary), albo kreple (pączki). No powiedzcie sami, czy nie wzbudzają od razu uśmiechu na ustach :) A oberiba to po prostu kalarepa. I choć nie mam śląskich korzeni, a specjały tej kuchni znam bardziej z nazw niż ze smaku, to moja zawodowa ścieżka tak się ostatnio ułożyła, że tych

bistro mama
Orzeźwiający sernik cytrynowo-miętowy na zimno 166

smakowe zatańczą taniec radości :) Ucierajcie zatem miętę i chłodźcie śmietankę na słodką ochłodę...i nie zapominajcie o nakryciach głowy i butelce wody! :) Sernik cytrynowo-miętowy na zimno Potrzebujesz: 1 paczka okrągłych biszkoptów 700g kremowego twarożku (np. President) 150ml śmietanki kremówki (bardzo zimnej) 150g cukru 2 łyżeczki żelatyny w proszku (+ ciepła woda do rozpuszczenia) 1/2 cytryny 2 garści świeżych liści mięty

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Śmietanowiec z truskawkami – ciasto bez pieczenia 150

/FYlhZAViBXU[/embed] Składniki na śmietanowiec z truskawkami: 3 galaretki różnokolorowe (dałam truskawkową, brzoskwiniową i agrestową) 1 kg śmietany 18% około 350 g truskawek 100 g cukru pudru 6 łyżeczek żelatyny paczka okrągłych biszkoptów Przygotowanie Dwie galaretki rozpuszczamy w osobnych miseczkach w 400 ml gorącej wody każda. Odstawiamy do przestygnięcia, następnie wkładamy do lodówki i czekamy aż stężeją. Kiedy galaretki będą sztywne

e-PrzepisyKulinarne
Śmietanowiec 169

łyżeczki cukru waniliowego 4 różne smaki galaretki owocowej + ok. 100 g biszkoptów Śmietanowiec – jak to zrobić? Pracę rozpoczynamy od przygotowania galaretek, ponieważ będą potrzebowały czasu na stężenie. 1 paczkę galaretki rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody (czyli 250 ml). Kiedy galaretki nie są już gorące przelewamy je na talerze wyłożone folią spożywczą. W ten sposób łatwiej wyciągnąć

Ciastkozercy

Proponowane wyszukiwania