pączki - 10682 przepisów (strona:334/713)

Jarmark Bożonarodzeniowy w Budapeszcie 116

się jutro - zostanie tu podlinkowany): Central Market Hall - hala z jedzeniem Fővám tér (jarmark) Vörösmarty tér (jarmark) The Sweet (pierniczki i inne słodkości) Plac Świętego Stefana (jarmark) Mr. Funk (pączki) Parlament Kościół Macieja i Baszta Rybacka Zamek królewski w Budapeszcie PRZERWA NA OBIAD Vörösmarty tér (jarmark nocą) Fővám tér (jarmark nocą) JEDZENIE Jedzenie na Węgrzech jest baaardzo tłuste. Na straganach

Czarnawisienka
ciasto wesoły góral wg s. Anastazji 235

powstanie gęsty budyń. Zestawiamy z ognia i odstawiamy do wystudzenia. Masło miksujemy na puch. Dodajemy stopniowo budyń oraz zmielone orzech i miksujemy na krem. Opcjonalnie dodajemy alkohol. dodatkowo: 1 paczka podłużnych biszkoptów 125 ml spirytusu 1 galareta np. wiśniowa 400 ml gorącej wody polewa czekoladowa wykonanie: Galaretkę rozpuszczamy w wodzie. Przelewamy do płaskiego naczynia wyłożonego folią spożywczą i odstawiamy

Domowy Smak Jedzenia
Makowiec 68

się składa, że mąż dostał w paczce świątecznej gotową masę makową, którą musiałam jakoś wykorzystać. Zdecydowałam się na zrobienie makowca. Osobiście wolę jednak robić nadzienie makowe samodzielnie.  Strucla to tradycyjne ciasto wigilijne. Przeważnie robi się ją z ciasta drożdżowego, ale ja zrobiłam z ciasta kruchego z twarogiem. Mimo to, makowiec wyszedł bardzo dobry i nie odczuwam różnicy pomiędzy tymi

Danka Pichci
Spaghetti Bolognese 64

można spotkać się z różnymi wersjami tego dania. Spaghetti Bolognese jest proste i szybkie w przygotowaniu, może stanowić sycący posiłek na obiad lub kolację. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 paczka makaronu spaghetti 500 g wieprzowego mięsa mielonego 1 cebula 3 ząbki czosnku 400 g passaty pomidorowej sól, pieprz, pieprz ziołowy 2 łyżki oliwy bazylia, oregano (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie

Danka Pichci
Blok czekoladowy z bakaliami 81

bakalie od Helio. Składniki:  200 g masła  1/2 szklanki wody 4 łyżki kakao  3/4 szklanki cukru  1 opakowanie granulowanego mleka w proszku  mała paczka zwykłych herbatników opakowanie orzechów laskowych prażonych od Helio opakowanie kandyzowanej czarnej porzeczki od Helio Przygotowanie: W rondelku na małym ogniu rozpuszczamy masło,dodajemy cukier, kakao i 1/2 szklanki wody. Mieszamy

Życie zaczyna się w kuchni
Domowa skórka pomarańczowa 150

Kandyzowana skórka pomarańczowa smażona w cukrze Skórka pomarańczowa do klasyczny dodatek do wielu tradycyjnych wypieków - serników, pączków, mazurków, babek drożdżowych lub keksów. Dzisiaj kandyzowana skórka pomarańczowa dostępna jest praktycznie w każdym sklepie, można jednak zrobić ją samemu w domu. Przygotowanie skórki pomarańczowej smażonej w cukrze zajmie dosłownie pół godziny. Składniki na domową skórkę pomarańczową smażoną w cukrze Skórki z dwóch

Gotujemy i jemy
Domowa skórka pomarańczowa 138

Kandyzowana skórka pomarańczowa smażona w cukrze Skórka pomarańczowa do klasyczny dodatek do wielu tradycyjnych wypieków - serników, pączków, mazurków, babek drożdżowych lub keksów. Dzisiaj kandyzowana skórka pomarańczowa dostępna jest praktycznie w każdym sklepie, można jednak zrobić ją samemu w domu. Przygotowanie skórki pomarańczowej smażonej w cukrze zajmie dosłownie pół godziny. Składniki na domową skórkę pomarańczową smażoną w cukrze Skórki z dwóch

Korniszonki
Krakersowy przekładaniec baz pieczenia 245

ciasto bez pieczenia, będziecie do niego wracać nie jeden raz. Wierzch dekorujemy kawałkami czekolady i posypujemy kakao. Wymaga schłodzenia, dlatego proponuję robić na noc aby nie kusiło. Składniki duża paczka krakersów 2 budynie śmietankowe 800 ml mleka 200 g masła 1/2 – 3/4 szklanki cukru 500 ml śmietany kremówki + 1/2 szklanki cukru 2 szt śmietana fix 1 sztuka gorzka czekolada

gotuj ze mną
Najlepszy przepis na udaną domówkę 74

moim chateau dawno nie było balu. Postanowiłam zatem zwołać paczkę Przyjaciół i Krewnych na porządną imprezę czyli nie siedzimy i biesiadujemy, tylko tańczymy do upadłego, a ja nie stoję

Na moim stole
Szafranowy wieniec z pistacjami, różaną wodą i płatkami róży 84

rozmącone jajko do posmarowania syrop – 3 łyżki cukru + 3 łyżki wody Cynamonowe nadzienie 100 g masła 2 łyżki cynamonu 40 g cukru 100 g pistacji, pokruszonych 10 suszonych pączków róży W podgrzanym mleku rozpuść drożdże i szafran. Dodaj jajko, wodę różaną, otartą skórkę z cytryny i połącz z mąką i cukrem. Zagnieć lekko lepiące ciasto. Pod koniec dodaj masło

codojedzenia
Gryczany chlebek bananowy z czekoladą 98

ogóle powinien iść prosto na śmietnik. Oczywiście to duży błąd. Tak naprawdę taki banan jest najsłodszy i najsmaczniejszy Z dojrzałych bananów można wyczarować wiele pysznych rzeczy: polecam na przykład pączki bananowo – orzechowe, bananowy krem krówkowy , czy też placuszki . To tylko kilka propozycji na wykorzystanie dojrzałych bananów Dziś do tego zbioru dokładam kolejny – gryczany chlebek bananowy z czekoladą Gryczany

365 dni dookoła kuchni
Smażone pierożki 128

ciasta wykrawamy kółeczka. Każde kółeczko smarujemy niewielką ilością koncentratu pomidorowego. Następnie na wierzch dodajemy odrobinę startego sera oraz łyżeczkę przygotowanego farszu. W niewielkim naczyniu rozgrzewamy olej i smażymy jak pączki, aż się zarumienią z każdej strony. Artykuł Smażone pierożki pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne FoodMagazine.pl

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Muffiny z malinami i piernikami 80

napoju wkruszyłam także połowę małego piernika, który jako ostatni leżał na talerzyku po wizycie gości. Mleko było przepyszne! Jako że rodzinnie lubimy pierniki, następnego dnia w sklepie kupiłam kolejną paczkę. Część z nich została wykorzystana do dzisiejszego przepisu. I nie ma co ukrywać – te muffinki pachną już świętami. Chciałam także, aby mrożone maliny były w nich wspomnieniem słodkiego lata

Raj dla Podniebienia
Zwijane drożdżówki z serem 85

Składniki: ( składniki na ok. 10 sztuk) (szklanka 250 ml) Ciasto: Mąka  pszenna 2 szklanki Suche drożdże paczka Mleko letnie 3/4 szklanki Żółtka 2 Cukier 2 łyżki Cukier waniliowy opakowanie (niepełna łyżka) Olej 4  łyżki Masa serowa: Twaróg półtłusty 250 g Jajko 1 Cukier 2 łyżki Cukier waniliowy opakowanie ( niepełna łyżka) Budyń w proszku 2 płaskie łyżki * Dodatkowo lukier

Kulinarne przygody

Proponowane wyszukiwania