pączki - 10939 przepisów (strona:329/730)

Pieczone warzywa z pokruszoną fetą 82

przez około 20 minut. Na koniec upieczone już warzywa posyp pokruszoną fetą i opcjonalnie dodaj do nich kiełki słonecznika. Smacznego! Spróbuj także: pieczone ziemniaczki, babeczki jajeczne z warzywami, pieczone pączki twarogowe. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na  Facebooku  i  Instagramie   Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności Artykuł Pieczone warzywa

Natka Pietruszki
Wafle z masą galaretkową 120

Składniki: Wafle paczka u mnie 5 sztuk Cukier szklanka ( lub mniej ) Galaretka truskawkowa śmietanka 30 % 200 ml Masło 200 g Przygotowanie: W garnku rozpuszczamy masło, dodajemy cukier, śmietankę. Gdy całość się zagotuje zdejmujemy z ognia i wsypujemy galaretkę. Energicznie mieszamy do całkowitego rozpuszczenia się galaretki.  Garnek wkładamy do zimnej wody. Gdy krem będzie przestudzony rozsmarowujemy na waflach zostawiając wolne

Kulinarne przygody
Dżem Z Czerwonej Porzeczki Bez Zagęstników 137

Taki dżemik jest idealny do ciast gdy chcemy przełamać ich słodycz, ale nie tylko, nadaje się też do nadziewania pączków czy po prostu na świeżą chałeczkę. Czerwona porzeczka zawiera w sobie pektyny więc zbędne jest dodawanie jakichkolwiek zgęszczaczy, jedyne czego nam potrzeba to cierpliwość bo troszkę musi się ona pogotować ;) Składniki na 4-5 słoiczków 200 ml: 1 kg czerwonych

Gotowanie...to proste !
KRUCHE CIASTO Z TRUSKAWKAMI I MASCARPONE 138

minut do lodówki. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego 200*C i pieczemy ok.18-20 minut, do lekkiego przyrumienienia, na termoobiegu. Odstawiamy do wystudzenia. W 70g (ml) gorącej wody rozpuszczamy 1/2 paczki galaretki, dokładnie mieszamy i odstawiamy do wystudzenia. Mascarpone ubijamy razem z kremówką na gęstą masę, dodajemy wystudzoną galaretkę i dokładnie mieszamy. Masę wykładamy na wystudzony spód. Rozprowadzamy po całej powierzchni ciasta

Smaczne Zdrowe
Jak zrobić idealną bezę? 121

wyjmowanie bezy z piekarnika po upieczeniu. Pozwolić, aby beza wystygła w piekarniku z lekko uchylonymi drzwiczkami. Jako ciekawostkę podam, że białka można mrozić. Białek po robieniu ciasta kruchego, faworków, pączków nie wyrzucam, tylko zbieram do zamykanego pojemnika i zamrażam. Zamrożone białka przechowuję nie dłużej niż 5 tygodni. Przed użyciem rozmrażam w temperaturze pokojowej. Osoby doświadczone w wypiekaniu, na pewno wiedzą

Kuchcik gotuje
Ciasto truskawkowo – poziomkowe 109

przepisu. Składniki 500 g śmietany kremówki 30% 400 g jogurtu naturalnego greckiego 3/4 szklanki cukru pudru 2 łyżki żelatyny 2 galaretki truskawkowe 500 g świeżych owoców, poziomek , truskawek duża paczka herbatników Galaretki rozpuszczamy w 700 ml gorącej wody, odstawiamy do wystygnięcia i lekkiego stężenia. Dno tortownicy, u mnie 20 cm wykładamy herbatnikami. Łatwiej jest układać w formie kwadratowej 24/24

gotuj ze mną
SERNIK KOKOSOWO - TRUSKAWKOWY 165

wiórków kokosowych 3/4 szklanki cukru 250 g margaryny 225 ml mleka 3 łyżki żelatyny Mus truskawkowy: 0,5 kg truskawek 0,5 szklanki cukru 2 opakowania galaretki truskawkowej Dodatkowo: paczka okrągłych biszkoptów Przygotowanie: Sernik kokosowy - margarynę rozpuścić i odstawić do lekkiego przestudzenia. Mleko podgrzać, odstawić z ognia i dodać 3 łyżki żelatyny i mieszając rozpuścić, następnie dodać wiórki kokosowe, wymieszać

Ciastka - domowe słodkości
Ciasto biszkoptowe Czereśniowy Sad z czereśniami i kremem śmietanowym bez pieczenia 107

wody), 1 galaretka agrestowa (do rozpuszczenia w 500 ml wody), 2 nie czubate łyżki cukru pudru (30 g), 4 nie czubate łyżeczki żelatyny (20 g), 2 paczki biszkoptów podłużnych (400 g), Wykonanie: Czereśnie pozbawiamy pestek. Galaretkę czarna porzeczka rozpuszczamy w gorącej wodzie, zostawiamy do wystudzenia, do jeszcze ciepłej dajemy czereśnie, czekamy, aż całkiem stężeje. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia

Bułka z Chlebem
7 sztuczek, dzięki którym sezon grillowy będzie prosty 119

grillowania. Rozproszy to aromatyczny zapach, a także doda dodatków smakowych mięsu. Wędź jedzenie wiórami drzewnymi. Pozwól, aby zrębki pobierały wodę przez ok. 30 minut. Owiń zrębki folią aluminiową. Pozostaw paczkę w połowie otwartą i zrób dodatkowe otwory na górze. Użyj formy do muffinek. Możesz użyć formy muffinki do różnych akcesoriów do grilla: keczup, musztarda, majonez itp. Umieść rybę w solance

ProstePesto.pl
Sernik gotowany 90

twarogu (najlepiej takiego nie z wiaderka) 1 szklanka cukru 6 jajek 1 masło cukier wanilinowy lub wanilia 2 budynie waniliowe lub śmietankowe 0,5 l mleka 6 paczek ciastek petite beurre (tych pakowanych po 10, polecam te grube i twarde) trochę mleka lub np. soku pomarańczowego do maczania ciastek   A gotujemy w następujący sposób: masło i cukier wkładamy

Słodki sentyment
Precle 94

Czas karnawału od zawsze kojarzy nam się z chrustami , obwarzankami czy pączkami. Ale może warto spróbować czegoś innego? Dla odmiany proponuję precle, które są smaczne, trochę inne i równie świetnie sprawdzą się podczas karnawałowej zabawy. Precle na raz, niewielkie i kuszące. Przepis znalazłam w mamy notatkach na karteczce wyciętej z gazety Tina z lat 90-tych A do przygotowania

Słodki sentyment
Kulki biszkoptowe 90

tych. Wśród najróżniejszych notatek zachował się jedynie skrawek gazety z kilkoma przepisami na ciasteczka, babeczki i właśnie owe kulki. Naprawdę prosty i ciekawy deser z odrobiną alkoholu Składniki: 1 paczka biszkoptów (15 dag) 3 czubate łyżki cukru pudru 5 dag masła 2 łyżki kakao 2 łyżki dżemu wiśniowego lub z czarnej porzeczki ½ szklanki mleka (szklanka o pojemności

Słodki sentyment
Sernik gotowany z czekoladą 95

twarogu (najlepiej nie z wiaderka, sernik będzie wtedy bardziej zwarty) 1 szklanka cukru 6 jajek 1 masło cukier waniliowy 2 budynie waniliowe lub śmietankowe 0,5 l mleka 6 paczek ciastek petite beurre (pakowanych po 10, polecam te grube i twarde) trochę mleka lub np. soku pomarańczowego do maczania ciastek Płatki migdałów, orzechy (dowolnie) Uwaga: szklanka o pojemności

Słodki sentyment
Ciasto śliwkowe pod bezowymi czapkami 95

ucierane ciasto śliwkowe, ale z dodatkiem bezowych ”czapeczek” nabiera całkiem nowego wyglądu. Klasyk w zabawnym wydaniu. A dodatkowo można wykorzystać białka, które zostaną nam, kiedy pieczemy kruche ciasteczka albo pączki . Samo ciasto ma nutkę lekko cytrynową, a dodatek śliwek sprawia, że uruchamia się nostalgiczne wspomnienie babcinej kuchni. Szybkie ciacho, które można pokochać. Składniki: 250 g masła ¾ szklanki cukru 1 łyżeczka

Słodki sentyment