się składa, że mąż dostał w paczce świątecznej gotową masę makową, którą musiałam jakoś wykorzystać. Zdecydowałam się na zrobienie makowca. Osobiście wolę jednak robić nadzienie makowe samodzielnie. Strucla to tradycyjne ciasto wigilijne. Przeważnie robi się ją z ciasta drożdżowego, ale ja zrobiłam z ciasta kruchego z twarogiem. Mimo to, makowiec wyszedł bardzo dobry i nie odczuwam różnicy pomiędzy tymi
Danka Pichcimożna spotkać się z różnymi wersjami tego dania. Spaghetti Bolognese jest proste i szybkie w przygotowaniu, może stanowić sycący posiłek na obiad lub kolację. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 paczka makaronu spaghetti 500 g wieprzowego mięsa mielonego 1 cebula 3 ząbki czosnku 400 g passaty pomidorowej sól, pieprz, pieprz ziołowy 2 łyżki oliwy bazylia, oregano (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie
Danka Pichcibakalie od Helio. Składniki: 200 g masła 1/2 szklanki wody 4 łyżki kakao 3/4 szklanki cukru 1 opakowanie granulowanego mleka w proszku mała paczka zwykłych herbatników opakowanie orzechów laskowych prażonych od Helio opakowanie kandyzowanej czarnej porzeczki od Helio Przygotowanie: W rondelku na małym ogniu rozpuszczamy masło,dodajemy cukier, kakao i 1/2 szklanki wody. Mieszamy
Życie zaczyna się w kuchniKandyzowana skórka pomarańczowa smażona w cukrze Skórka pomarańczowa do klasyczny dodatek do wielu tradycyjnych wypieków - serników, pączków, mazurków, babek drożdżowych lub keksów. Dzisiaj kandyzowana skórka pomarańczowa dostępna jest praktycznie w każdym sklepie, można jednak zrobić ją samemu w domu. Przygotowanie skórki pomarańczowej smażonej w cukrze zajmie dosłownie pół godziny. Składniki na domową skórkę pomarańczową smażoną w cukrze Skórki z dwóch
Gotujemy i jemyKandyzowana skórka pomarańczowa smażona w cukrze Skórka pomarańczowa do klasyczny dodatek do wielu tradycyjnych wypieków - serników, pączków, mazurków, babek drożdżowych lub keksów. Dzisiaj kandyzowana skórka pomarańczowa dostępna jest praktycznie w każdym sklepie, można jednak zrobić ją samemu w domu. Przygotowanie skórki pomarańczowej smażonej w cukrze zajmie dosłownie pół godziny. Składniki na domową skórkę pomarańczową smażoną w cukrze Skórki z dwóch
Korniszonkiciasto bez pieczenia, będziecie do niego wracać nie jeden raz. Wierzch dekorujemy kawałkami czekolady i posypujemy kakao. Wymaga schłodzenia, dlatego proponuję robić na noc aby nie kusiło. Składniki duża paczka krakersów 2 budynie śmietankowe 800 ml mleka 200 g masła 1/2 – 3/4 szklanki cukru 500 ml śmietany kremówki + 1/2 szklanki cukru 2 szt śmietana fix 1 sztuka gorzka czekolada
gotuj ze mnąmoim chateau dawno nie było balu. Postanowiłam zatem zwołać paczkę Przyjaciół i Krewnych na porządną imprezę czyli nie siedzimy i biesiadujemy, tylko tańczymy do upadłego, a ja nie stoję
Na moim stolerozmącone jajko do posmarowania syrop – 3 łyżki cukru + 3 łyżki wody Cynamonowe nadzienie 100 g masła 2 łyżki cynamonu 40 g cukru 100 g pistacji, pokruszonych 10 suszonych pączków róży W podgrzanym mleku rozpuść drożdże i szafran. Dodaj jajko, wodę różaną, otartą skórkę z cytryny i połącz z mąką i cukrem. Zagnieć lekko lepiące ciasto. Pod koniec dodaj masło
codojedzeniaogóle powinien iść prosto na śmietnik. Oczywiście to duży błąd. Tak naprawdę taki banan jest najsłodszy i najsmaczniejszy Z dojrzałych bananów można wyczarować wiele pysznych rzeczy: polecam na przykład pączki bananowo – orzechowe, bananowy krem krówkowy , czy też placuszki . To tylko kilka propozycji na wykorzystanie dojrzałych bananów Dziś do tego zbioru dokładam kolejny – gryczany chlebek bananowy z czekoladą Gryczany
365 dni dookoła kuchniciasta wykrawamy kółeczka. Każde kółeczko smarujemy niewielką ilością koncentratu pomidorowego. Następnie na wierzch dodajemy odrobinę startego sera oraz łyżeczkę przygotowanego farszu. W niewielkim naczyniu rozgrzewamy olej i smażymy jak pączki, aż się zarumienią z każdej strony. Artykuł Smażone pierożki pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne FoodMagazine.pl
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnenapoju wkruszyłam także połowę małego piernika, który jako ostatni leżał na talerzyku po wizycie gości. Mleko było przepyszne! Jako że rodzinnie lubimy pierniki, następnego dnia w sklepie kupiłam kolejną paczkę. Część z nich została wykorzystana do dzisiejszego przepisu. I nie ma co ukrywać – te muffinki pachną już świętami. Chciałam także, aby mrożone maliny były w nich wspomnieniem słodkiego lata
Raj dla PodniebieniaSkładniki: ( składniki na ok. 10 sztuk) (szklanka 250 ml) Ciasto: Mąka pszenna 2 szklanki Suche drożdże paczka Mleko letnie 3/4 szklanki Żółtka 2 Cukier 2 łyżki Cukier waniliowy opakowanie (niepełna łyżka) Olej 4 łyżki Masa serowa: Twaróg półtłusty 250 g Jajko 1 Cukier 2 łyżki Cukier waniliowy opakowanie ( niepełna łyżka) Budyń w proszku 2 płaskie łyżki * Dodatkowo lukier
Kulinarne przygodycukru trzcinowego – lubię mało słodki) 3 duże jajka 3 płaskie łyżeczki sody oczyszczonej ok. 1/2 łyżeczki soli ok. 60 g przyprawy korzennej do piernika (ok. 1,5-2 paczki – najlepiej zobaczyć z tyłu przyprawy ile potrzeba na 1 kg mąki, ponieważ bardzo różnią się składem; jeśli używamy domowej przyprawy to zazwyczaj wystarczy mniej – ok. 3-4 łyżki
Poezja smakufasoli czerwonej pól puszki kukurydzy ok. 100 gramów ostrego w smaku żółtego sera kilka łyżek sosu czosnkowego kilka łyżek keczupu sol pieprz szczypta chili w proszku Tortilla/Nachos mała paczka użyłam paprykowych Fileta z kurczaka pokroić w drobna kosteczkę, następnie przesmażyć na odrobinie tłuszczu z dodatkiem przypraw. Wystudzić. Fasolę czerwoną i kukurydzę odsączyć z zalewy. Cebule kroimy w małą kosteczkę
Andzia Pichci