pyszna. Dziś przepis na moją ulubioną botwinkę. A gdybyście chcieli spróbować botwinki w innej odsłonie to polecam tę zapiekankę z ryżem i botwinką . Botwinka Składniki: 2 pączki botwinki 3 młode marchewki 2 litry wywaru warzywnego albo mięsnego 2 liście laurowe 3 ziarna ziela angielskiego 5-6 ziemniaków 100 ml kwaśnej śmietany 18% 1 ząbek czosnku pół pęczka koperku
Smaczny zeszytPyszne ciasto kruche z delikatną bezą o kokosowym smaku, polane odrobiną czekolady. Ciasto, którego smak długo się pamięta. W tym cieście wykorzystałam mrożone białka, które zostały po wcześniejszym robieniu pączków. Białka można mrozić i przechowywać około miesiąca w zamrażarce. Przed wykorzystaniem białka, należy tylko rozmrozić w temperaturze pokojowej i nie tracą nic ze swoich właściwości. Do przygotowania ciasta kruchego
Kuchcik gotujełyżek mąki ryżowej - 1 łyżeczka sody oczyszczonej - 70g czekolady gorzkiej -2 łyżki prawdziwego kakao -2 łyżki syropu z agawy - 1 łyżka oleju + do smażenia dodatkowo: 2 paczki malin + odrobina cukru kokosowego Przygotowanie: -Płatki owsiane zalewamy mlekiem roślinnym, dodajemy 2 łyżki syropu z agawy i dokładnie mieszamy. Odstawiamy aż do momentu napęcznienia i zmięknięcia płatków. Czekoladę rozpuszczamy
Symfonia Smakówśmietana kremówki 36 procentowej 2 łyżeczki żelatyny 3lub 4 łyżki cukru pudru wykonanie żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki wody .Smetanę ubić z cukrem pudrem i letnią żelatyną. dodatkowo paczka biszkoptów dużych składanie ciasta Biszkopt-masa jabłkowa -biszkopty -masa jogurtowa -bita śmietana
Moje Wyrobykwiatuszków. To tylko sześć maleńkich pączusiów. Składniki: 8 szklanek mąki 10 dag drożdży 1 szklanka cukru 5 żółtek 1 jajko 0,5 kostki margaryny 5 łyżek oleju 1-2 paczki cukru waniliowego 2 łyżki spirytusu 2 szklanki mleka szczypta soli Drożdże kruszymy, dodajemy łyżkę cukru, 1,5 szklanki mleka (lekko ciepłe). Wszystko mieszamy na jednolitą masę. Odstawiamy
Pyszności Słodkościsera białego 3/4 szklanki cukru 3 łyżki żelatyny 250 g margaryny 200 g gorzkiej czekolady 200 ml mleka 2 opakowania galaretki o smaku truskawkowym 700 ml gorącej wody 1 paczka okrągłych biszkoptów (ok. 180g) 50 g startej gorzkiej czekolady Przygotowanie: Galaretka - 2 opakowania galaretki o smaku truskawkowym rozpuścić w 700 ml gorącej wody. Galaretkę odstawić w chłodne miejsce do czasu
Ciastka - domowe słodkościproszku do pieczenia - 5 łyżek cukru - szczypta soli - 3 łyżki mąki tortowej - 3 łyżki mąki ziemniaczanej Masa: - 900ml soku przecierowego marchwiowego z bananem - 3 budynie śmietankowe do tego duża paczka delicji pomarańczowych i 2 galaretki brzoskwiniowe lub pomarańczowe Na początek oczywiście biszkopt. Rozdzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę . Żółtka dokładnie mieszamy z cukrem
Kuchnia Pełna EmocjiDostałam niedawno ciekawą paczuszkę z wyrobami Lubelli . W paczce tej był ciekawy makaron muszelki. Nadaje się on do zup ale ja , jak wiecie lub jeszcze nie - nie lubię tradycyjnych połączeń dlatego wymyśliłam coś innego. Fenomenalna sałatka, którą można sobie zafundować na obiad lub lekką kolację. Świeże teraz warzywka , do tego zdrowa rybka , makaron odrobina sosu na bazie
Kuchnia Pełna EmocjiNastępnie ułożyłam filety rybne na blasze, każdy posmarowałam łyżeczką majonezu, a następnie posypałam tartym serem i cebulką. Możecie użyć dowolnego ulubionego żółtego sera, ja akurat miałam tartą mozzarellę w paczce i taką wykorzystałam do tego przepisu. Całość zapieka się około 4-5 minut i gotowe. Dla mnie wygrała wersja w panierce z mąki i bułki tartej, Adasiowi smakowała
Słodko-Słony Świat Ilonypodawane na ciepło. Focaccia podawane jest przed posiłkiem dla zaspokojenia pierwszego głodu oraz do innych potraw jako dodatek. Składniki: Ciasto drożdżowe: 700g mąki pszennej 21g świeżych drożdży lub 1 paczka suchych drożdży instant (7g) 450ml lekko ciepłej wody 100ml oliwy z oliwek 2 łyżeczki soli Dodatkowo: 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki wody 2 łyżeczki gruboziarnistej soli 3 łyżeczki
Oka w rosole czyli KaFka gotujestarożytnego Egiptu. Słowo „za’atar”, które pochodzi od starożytnego „dzikiego oregano”, jest wielokrotnie wymieniane w biblii jako „ezov”, hebrajskie pochodzenie słowa hyzop. Do dzisiaj niektóre komercyjnie sprzedawane izraelskie paczki za’atar są oznaczone jako „święty hizop” jako odniesienie do jego korzeni religijnych. Tylko garść składników składa się na tę starożytną mieszankę ziół, sól, sumak, suszony tymianek lub oregano
RafalCookwielokrotnie, dlatego szczerze polecam. Mam jeszcze pewną ciekawostkę: brokuł to w rzeczywistości odmiana kapusty szparagowej. Warzywo kapustowate i najprawdopodobniej przodek kalafiora. Kwiatostan brokuła to róża składającą się z mniejszych pączków kwiatowych. Artykuł Sałatka z brokułem fetą i prażonym słonecznikiem pochodzi z serwisu ProstePesto
ProstePesto.plłyżki + 1 łyżka żelatyny 250 g margaryny 100 g gorzkiej czekolady 200 ml mleka 1 puszka mandarynek (312g) 2 opakowania galaretki o smaku pomarańczy 700 ml gorącej wody 1 paczka okrągłych biszkoptów (ok. 180g) sok wyciśnięty z 2 mandarynek (ok. 100 ml) Przygotowanie: Galaretka - 2 opakowania galaretki o smaku pomarańczy rozpuścić w 700 ml gorącej wody. Galaretkę odstawić w chłodne
Ciastka - domowe słodkościjajka 2 żółtka (pozostałe z biszkoptu) 200 g roztopionego masła 2 budynie waniliowe bez cukru 200 ml mleka 1 i 3/4 szklanki cukru pudru 1 cukier waniliowy Dodatkowo: duża paczka delicji pomarańczowych / brzoskwiniowych / morelowych puszka brzoskwiń w syropie 2 galaretki pomarańczowe / brzoskwiniowe / morelowe 1 filiżanka kawy + ewentualnie 1 łyżka wódki Sposób wykonania: 1. Zrobić biszkopt: białka ubić ze szczyptą soli
Kuchnia domowa Anicelu późniejszego kontaktu). Każda osoba może udzielić maksymalnie 3 odpowiedzi . Każdą należy umieścić w osobnym komentarzu. Nagroda: 3 x 250 g MOOM Wygrywają 3 osoby, każda po 1 paczce MOOM (kakao na dobranoc) Sponsorem nagród jest MOOM UWAGA! Biorąc udział w konkursie polub fanpag sponsora Wytrzymajwdomu oraz fanpage Slodkie okruszki Konkurs trwa od 01.05.2020 r. do 14 .05.2020 r. (włącznie
Słodkie okruszki