Światem zaczęła rządzić jesień” Tak śpiewa mi się od kilku dobrych dni. Dzisiejsza pogoda jest na to dowodem – od rana niebo zasnute chmurami, z których co jakiś czas pada deszcz. Gdyby nie możliwość wyjścia w moich kolorowych kaloszach, dzień byłby strasznie ponury. Rozweselić taki czas jak dzisiaj pomoże nam wyjątkowy napój -słodki i aromatyczny likier kakaowy . Nie taki ze sklepowej półki, lecz robiony samodzielnie. Przepis jest bardzo łatwy, a efektów można już skosztować po kilku dniach. My już się... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Likiery, ach likiery! Słodkie trunki, których wręcz nie da się nie lubić. Kiedyś najpopularniejszym likierem był ajerkoniak, lecz w obecnych czasach wyobraźnia ludzka nie zna granic i powstaje wiele nowych likierów.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...