wedliny domowe - 2196 przepisów (strona:97/147)

Serek à la almette 125

Ostatnio mam „fazę” na wszelkie smarowidła kanapkowe. Jako, że nie jadam raczej kupnych wędlin ani żadnych gotowców (po prostu mi nie smakują), musiałam opracować swój własny, domowy zestaw różnych pyszności do położenia na chleb, który przy okazji będę mogła spokojnie podać swojej latorośli, która nie przepuści żadnej mojej kanapce. Była już „nutella” w bardzo zdrowej i pysznej wersji, był też

Przepysznik - BLW i nie tylko
Sos tatarski 139

proporcjami dodatków. Jak dla mnie obowiązkowe są grzyby marynowane, korniszony, jajka, szczypior i koper. Jeżeli lubicie, możecie dodać jeszcze kapary. Dla mnie tylko domowy sos tatarski ma prawo pojawić się na wielkanocnym stole. Doskonały do pasztetu, wędlin, śledzi i całej reszty ryb i mięs na zimno. Z podanego przepisu wychodzi ok. 2 szklanek. Dokładnie nie wiem,bo podjadałam. Prosto

Pełny talerz
Karkówka pieczona miodowa 293

Pieczona karkówka o miodowo-czosnkowym aromacie to nasza kolejna propozycja na obiad lub wędlinę na kanapki. Gdyż pieczona karkówka ma tę zaletę że można ją podawać zarówno na ciepło jak i na zimno. Jakiś czas temu podawaliśmy Wam przepis na rolowaną karkówkę , na którą potrzeba jednak czasu, gdyż karczek przed upieczeniem peklował się 4 dni. Ten przepis nie wymaga(...)pokryte i wstawiamy na noc do lodówki. Następnego dnia mięso układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ponad brzegi, z tego co wycieknie podczas pieczenia będzie można przygotować pyszny domowy sos pieczeniowy . Czas pieczenia mięsa zależy od wagi mięsa. Na każde 0,5 kg mięsa liczymy ok. 30 minut. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni C, gdy wstawiamy blaszkę do piekarnika

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Łopatka paprykowa z szynkowara 142

Dzisiaj mamy dla was bardzo prostą wędlinę. Kiedyś, gdy nieco rzadziej robiliśmy w domu wszelakie mięsiwa, miałem taką swoją ulubioną sklepową wędlinę. Nie wiem nawet co

Marder&Marder Manufacture
Ogórki małosolne 177

Ogórki małosolne - są pyszne na chleb z wędliną, do sałatki lub jako dodatek do obiadu. Wbrew pozorom są łatwe i szybkie do przygotowania. Po za tym

Ugotować
Bułki hamburgerowe 99

natrafiłam u dorotuś . Przepis idealny, bułki nie tylko nadają się do hamburgerów, ale i do dżemu, czy wędliny. Nasza mała córeczka jadła je również z ogromnym apetytem bez jakichkolwiek dodatków. Polecam bardzo ten przepis… a już wkrótce nasze domowe fastfoody właśnie z wykorzystaniem tych bułek. Składniki (cytuję): - 3/4 szklanki ciepłej wody; - 1/3 szklanki mleka w proszku; - 2 łyżki masła

dom-agi.pl
Zakąski z wędlin babci Basi 166

moim blogu znajdziesz przepisy na potrawy domowe, proste, łatwe i bez wyszukanych produktów oraz porady kulinarne. Cenię sobie NORMALNOŚĆ – codziennie i od święta. Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz…, Podaję propozycję na szybką przystawkę – zakąski z wędlin na sylwestrowy wieczór i nie tylko . Kupujemy kilka gatunków wędliny, układamy ozdobnie na sałacie

Pysznosci Babci Basi
Dip czosnkowy 124

mięs podawanych na ciepło jak i na zimno. Idealnie pasuje też do warzyw surowych lub zapiekanych na grillu lub na patelni domowej, czy też zapiekane w piekarniku. Dip ten będzie też pasował do kanapek z wędliną, serem, warzywami […] The post Dip czosnkowy appeared first on Magiczny Garnek

Magiczny Garnek
Kanapkowa pasta z soczewicy 164

Bardzo pyszna, bardzo zdrowa pasta kanapkowa :)  Pasta z soczewicy to świetna alternatywa dla wędliny, czy sera, które zwykle są podstawowymi dodatkami do pieczywa.  A źródło inspiracji do domowych past kanapkowych jest wprost nieskończone - możemy wykorzystać jajka, warzywa , ryby. Może być bardzo smacznie, kolorowo i przede wszystkim zdrowo :). Polecam na FIT śniadanko z ciemnym chlebkiem :)   SKŁADNIKI

Moje Kuchenne Rewelacje
szynka domowa bez pośpiechu suszona 125

suszona szynka W moim domu na świątecznym stole, zawsze gościła domowa suszona szynka. W tym roku, domowej tradycji musiało stać się zadość, więc śpieszę z przepisem na wyrób, tej pysznej wędliny.  składniki 2 sztuki wieprzowych szynek każda o wadze jednego kilograma mieszanka peklująca na obie szynki 40 g soli 3 g saletry 10 g cukru ( ja używam brązowego

Miód i pieprz
Pyszny Sos Wiosenny do Jajek i Mięs 148

Witam serdecznie Propozycja na pyszny domowy sos wiosenny który idealnie nadaje się do jajek i różnego rodzaju mięs i wędlin. Będziemy potrzebować : 1 szklanka majonezu 1/2 szklanki śmietany 12% lub 18% 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki posiekanych marynowanych grzybów 4 duże rzodkiewki 2 łyżki usiekanej natki pietruszki 2 łyżki usiekanego koperku 2 łyżki usiekanego szczypiorku sól, pieprz Link

Uwaga Babcia Gotuje
True Brunch w Hotelu Hyatt Regency w Warszawie 103

Mieście czy też zakupów. Wybór przekąsek i dań bardzo duży i różnorodny. Zaczynając od dań śniadaniowych – mleko, jogurt... z różnymi dodatkami, omlety, domowe pieczywo z dżemami oraz wspaniałym miodem z własnej pasieki , duży wybór różnego rodzaju wędlin i serów z dodatkami;  poprzez dania na ciepło – zapiekanki, makarony,  wspaniałą pieczoną wołowinę ,  pizzę – na zamówienie, wypiekaną w piecu opalanym

królestwo garów
Mielonka wieprzowa (z szynkowaru) 219

Kupiłam ostatnio szynkowar.  Na pierwszy ogień, za namową Edytki, przygotowałam mielonkę wieprzową z przepisu Izy.  Przygotowanie takiej wędliny jest dziecinnie proste, a mielonka smakuje wybornie.  Z 820g mięsa wyszło mi 660g domowej mielonki.  Wydaje mi się, że to dość dobry wynik.  Już rozmyślam co teraz przygotować w szynkowarze.   W końcu na święta będzie

Sto kolorów kuchni
masło, margaryna czy mix 129

oleju rzepakowym, - unikaj tłustych przekąsek, takich jak chipsy, krakersy, ciasteczka i produkty typu "Fast food", - jedz drób bez skóry, - wybieraj chude wędliny, - do surówek i sałatek używaj dresingów przygotowywanych na bazie olejów roślinnych, - do przygotowywania domowych wypieków używaj margaryny miękkiej lub oleju zamiast margaryny twardej. Pozdrawiam

NaKońcuJęzyka
Schab z śliwką 148

Wpis pochodzi z www.mgotuje.plSchab pieczony z śliwą w środku to świetny pomysł na obiad z dodatkiem ulubionego sosu lub jako wędlina

Marta Gotuje