uwielbiam domową pizzę to już wiecie! I doskonale wiecie o tym, że robię ją z różnymi dodatkami. Cienkie ciasto i pyszne dodatki tworzą smaczną pizzę. Chudy wędzony łosoś, jajka, pieczarki, wędlina i kukurydza sprawiają, że pizza ma niepowtarzalny smak! Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 0,5 łyżeczki soli 0,5 łyżeczki cukru 3/4 szklanki letniej wody 25 g świeżych drożdży
VioletoweKucharzenieSkładniki na kanapki są, a zbliża się wielkimi krokami lato więc nie mam chęci na wędliny, czy kiełbasy, w lodówce truskawki, ogórek, sałata, szczypior i pomidor i to mi podsunęło pomysł, gofry, ale nie takie słodkie, tradycyjne, ale na słono, zamiast kanapek, szybko i domowo. Bałam się, że wyjdą gumowate, ale nie wyszły chrupiące, a dzieci zajadały się ze smakiem
dom-agi.plDomowy sok z jeżyn Jeżyny to cudowne, czarne owoc, które świetnie smakują jedzone prosto z krzaka, ale są także idealnym składnikiem do przygotowania dżemu, soku lub
KorniszonkiProste do zrobienia..a jaki efekt..na blogu w sumie już jest przepis na takie roladki ..ale warto przypomnieć..takie roladki można "nadziewać" czym się chce
Moje domowe kucharzeniewygodne , utrzymane w stonowanej kolorystyce, większość z balkonami. Posiłki serwowane w pensjonacie to kuchnia domowa. Nie mamy wyboru. Każdy z gości otrzymuje na obiadokolację to samo, jednak potrawy są smaczne , urozmaicone, smakują dzieciom jak i dorosłym. Śniadanie to urozmaicony szwedzki stół, z dużą ilością wędlin dobrej jakości, serów, ryb oraz ciepłymi daniami (typu jajecznica, kiełbaski na ciepło) Właściciele pensjonaty Wojciech
WYSPA SZCZĘSLIWAAksamitny pasztet z drobiową wątróbką Przepis na gładki , aksamitny pasztet z dodatkiem , drobiowych wątróbek . Jest pyszny , doskonały na kolację , czy śniadanie . W zasadzie na każdą okazję
Ogrodnik w podróżyWspaniały dodatek do wędlin, mięs na zimno, jajek, śledzi... . Wersji sosu jest sporo. Ale zawsze jest to sos ostry, na bazie majonezu. Szukając oryginalnego przepisu trafiłam na sos majonezowy w książce „Nowoczesna kuchnia domowa” opracowanej przez Antoninę Piętkową i prof. Jana Piętka z roku 1935. sos majonezowy 1 łyżka musztardy*, 1 łyżka posiekanego szczypiorku, 1 łyżka kaparów, 1 korniszon**, parę
królestwo garówŚwięta Wielkanocne zrobiłam taki sos do jajek i domowych mięs na zimno. Moi panowie tak go polubili, że w lodówce musi być ciągle dostępny. Jedna porcja się kończy a druga już się robi. Sos nadaje się do jajek, wędlin czy własnie mięs na zimno a nawet żółtego sera. A zrobienie go nie zajmuje dużo czasu. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniSzynkowar staram się wykorzystać w miarę możliwości dość często. To doskonały wynalazek, by przygotować dobre i zdrowe wędliny. Dzisiaj szynka z udźca indyka i piersi drobiowych
W kuchennym oknie EwyUpiekłam pachnące, pyszne bułeczki. Są puszyste, mięciutkie i mają piękny kolor dzięki dodatkowi pomidorów. Smakują mi same, ale będą dobrą podstawą kanapek z serem czy wędliną
Smaczna Pyzamieszamy :) Smacznego! Ann * najlepsza szynka jaką możecie wybrać to domowy wyrób. Wiadomo, że nie każdy ma takie możliwości, ale pamiętajcie, że kupując w sklepie możecie zdecydować jaki skład Wam odpowiada. Macie takie prawo, ale i obowiązek wobec nas samych. Będąc w sklepie macie prawo sprawdzić jaki skład wędlin oferuje konkretny producent. Nie obawiajcie się tego! Ja spotkałam się
Kuchnia moimi oczamidoskonale nadaje się do dań mięsnych, ja smaruję sobie nią kanapki z wędliną zamiast musztardy czy majonezu. R ada : Można zrobić konfiturę bez pektyny, wtedy będzie mieć rzadszą konsystencję. Aby konfitura była zdrowsza można zamiast cukru dodać miód np. połowę cukru połowę miodu. Domowy chlebuś, domowa szynka i domowa konfitura z derenia. mniam, mniam
Przepisy i porady kulinarneuwielbia, Dario i ja też lubimy tę tradycyjną, włoską potrawę. Można do niej wykorzystać wędlinę, która jakoś nie została zjedzona w ciągu tygodnia, można też przygotować pizzę minimalistyczną – z serem i sosem pomidorowym. Ponieważ na pizzę zapraszałam Was już kilka razy, tym razem proponuję Wam domowy sos do pizzy. Ten przepis to efekt moich kulinarnych poszukiwań, który w pełni
W mojej kuchniDziś zapraszam Was na pyszny, bardzo prosty w wykonaniu domowy chrzan z jajkiem. Co prawda Święta już dobiegają końca, ale nic nie stoi na przeszkodzie aby taki chrzan przygotować sobie na co dzień. Pasuje on doskonale jako dodatek do wszelkich wędlin, kiełbas, mięs pieczonych i gotowanych np. golonka :) U mnie sprawdza się nawet do kiełbas i mięs z grilla
Kuchnia z widokiem na ogródPizza "Wiejska" charakteryzuje się sporą ilością wędliny począwszy od szynki, poprzez boczek, a skończywszy na kiełbasie. Z "mięsną ucztą" idealnie komponują się dodatki warzywne w postaci ogórka konserwowego oraz cebuli, które również znajdziemy na tej wiejskiej wersji domowej pizzy. Pizza "Wiejska" przypadnie do gustu szczególnie panom, którzy w zdecydowanej większości nie wyobrażają sobie pizzy bez mięsnych dodatków. Najlepsza Domowa
Słodka Strona