Dzisiaj przedstawię trochę banalną "potrawę", ale chyba każdy ją od czasu do czasu je - tosty. Ponieważ nic co ludzkie obce mi nie jest, uważam że te
Taste Of My Daygrackie, twaróg, wędliny z dobrym składem ale też ser mozzarella czy parmezan. Nie kupuj gotowych dań czy sosów w torebkach. Wszystko możesz samemu przygotować w domu a dzięki temu Twoje potrawy będą jeszcze smaczniejsze i o wiele zdrowsze. Jak zacząć się odchudzać nie rezygnując z pysznych dań? Na moim blogu znajdziesz wiele przepisów na domowe, szybki dania ale przygotowane
Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według Sylwiipieczone, wędliny i sery - po 3 dag z każdego asortymentu na 1 osobę. Ta ilość w zupełności wystarczy, daje to ok. 30 dag na osobę, do tego pozostałe ryby, tymbaliki , marynaty i śledzie. Co powinno się znaleźć na stole wiejskim - kiełbasy swojskie, balerony, salcesony, kaszanka, pasztety, boczek pieczony, pieczenie, jakieś pierogi i oczywiście domowy smalec
Kulinarny karnet ChristopheraDobrych chlebów nigdy dość a ten który dziś przedstawiam do takich należy, dodatek pieprzu syczuańskiego powoduje lekkie pieczenie na języku ale nie ostrość. Polecam zwolennikom dań
Moje Małe CzarowanieProsto i smacznie..Placki..dla odmiany ..a'la pizza...a do nich sos tysiąca wysp.. Zaglądajcie..i czekajcie....bo warto..fajna nagroda będzie do wygrania
Moje domowe kucharzeniezdecydowanie wolę domową wersję, od tych w słoiczkach których etykiety są długie ;) Sos słodko ostry chili to naprawdę pyszny pomysł. Znamy ten sos właśnie z restauracji chińskich czy budek z azjatyckim jedzeniem, bardzo go lubimy do sajgonek czy innych dań. U mnie gdy tylko go postawiłam w słoiku na stole, natychmiast wylądował na kanapkach z wędliną. Naprawdę
Kuchnia na wzgórzusłodkie więc do wędlin nie pasują :) Będziemy potrzebować : z podanych proporcji wyjdzie 12 bułek 500 g mąki pszennej ( poznańskiej ) 250 ml letniego mleka 25 g świeżych drożdży 50 g cukru kryształ 50 g masła lub margaryny w pokojowej temperaturze szczypta soli do pomalowania bułek przed pieczeniem kilka łyżek mleka 1 jajko Link do filmu z przepisem : Domowe bułki pszenne
Uwaga Babcia Piecze ChlebOto pyszny bochen, który zachwyci Wasze podniebienie tak jak i moje zachwycił. Chleb upieczony jest ze sporą ilością miodu ale nie jest słodki, idealny do kanapek
Moje Małe Czarowaniemajonezem. Wykładamy wędlinę drobiową pokrojoną w średnią kostkę. Majonez. Ostatnią warstwę, którą smarujemy majonezem stanowi pokrojony w kostkę ananas. Na majonez posypujemy cienką warstwę drobno siekanego pora. Na sam wierzch posypujemy drobniutko posiekanym jajkiem. Sałatka pięknie prezentuje się w przeźroczystym naczyniu. Przy nakładaniu należy sięgać samego dna by mieć cały przekrój smaków. Dla mnie to już domowy smak. Prezentowane zdjęcia
Kuchnia po mojemudomowe generują ponad 2 mln ton marnowanej żywności. Nasz kraj jest na 5 miejscu w Unii Europejskiej wśród państw marnujących najwięcej jedzenie za Wielka Brytanią, Niemcami, Francją i Holandią. Przyczyny wyrzucania żywności są rożne. Przeoczenie terminu ważności, złe przechowywanie, za duże zakupy, zbyt duże porcje (raport: Banki Żywności). Statystyczny Polak wyrzuca 52 kg żywności przez rok. Najczęściej wyrzucane produkty: wędliny(...)wody i energii, szacunek do zwierząt i jedzenia. Poszerzajmy naszą świadomość i wiedzę na temat skutków marnowania żywności oraz edukujmy się jak temu zapobiegać. W marnowaniu żywności My - gospodarstwa domowe mamy duży udział. * W publikacji wykorzystałam dane z Banki Żywności ** Materiały MediaMarkt
AZgotuj!PIEROGI CHŁOPSKIE Z ZIEMNIAKAMI I KIEŁBASĄ DO BARSZCZU Pierogi chłopskie z ziemniakami i kiełbasą to tradycyjne, rdzenne danie pochodzące z kuchni podkarpackiej. Przepis na te domowe
Moja Książka Kucharskagospodarstwa domowe (53 proc.), przetwórstwo (19 proc.), gastronomia (12 proc.) i produkcja (11 proc.). Według danych opublikowanych w 2010 roku w Polsce wyrzuca się blisko 9mln ton żywności, czyli statystyczny Polak w ciągu roku marnuje prawie 52kg produktów. Prawie 1/3 Polaków przyznaje się, że czasem zdarza im się wyrzucać żywność. „Wśród produktów, które najczęściej lądują w koszu są wędliny
Obiad gotowyKażdy, kto słyszy piewszy raz o takiej konfiturze, bardzo się dziwi. No bo jak to, cebula na słodko? Potwierdzam, że na słodko, ale
To co kochamwędlino-podobny, ale jakoś tak wielkopolska "kiszka" (tak nazywała kaszankę moja babcia), czy śląski "krupniok", jeszcze gorzej mi brzmią. Różnica pomiędzy black puddingiem, a naszą kaszanką jest jedna. Ten pierwszy jest na płatkach owsianych, a nasza, no chyba każdy wie na czym. Poddaję się zatem i mamy kaszankę. Dostałem spory kawał świeżej kaszanki, z przedświątecznego świniobicia. Taka domowa
BaRepas