wprawnie nam idą prace domowe przy napojach... Wróćmy jednak do lodówki. I tego,że nawet z resztek przedwyjazdowych można wyczarować coś smacznego Tego,że dziś sobota,a ja nie wiem czego mam ochotę się wieczorem napić. Składniki dwie-trzy garście makaronu dwie łyżki groszku łyżka kukurydzy garść szpinaku cebulka 2-3plastry wędliny pomidor przecier pomidorowy oliwa przyprawy
Fiolka w kuchnialbo - w zdrowszej wersji - domowym pesto. Ten tort wykorzystacie na każdą okazję w ciagu roku, posmakuje także dzieciom!:) Poniżej podaję przykładową wersję tortu. Ilość i rodzaj składników zależy tylko od Waszego upodobania.SKŁADNIKI:16 kromek chleba tostowegołosoś wędzony (ok. 150-200 g)jajka ugotowane na twardo (ok. 4 szt.)szynka gotowana lub inna wędlina (ok. 150 g)garść rukoliserek
Słodko-Słony Świat Ilonydodatkiem cytryny lub swój domowy dodać do buraczków wsypać cukier, dodać gęstą śmietanę, wszystko dokładnie wymieszać i przełożyć do słoika schować do lodówki aby smaki się przgryzły, w słoiku może być w lodówce kilka dni - buraczki z chrzanem i śmietaną są smakowitym dodatkiem do wielu potraw mięsnych na zimno czy na ciepło, do jarskich , do wędlin.........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiędobrej jakości parówką w środku, domowymi sosami i świeżymi warzywami są o niebo zdrowsze niż dostępne na każdym rogu hot-dogi z fast-foodowej budki. Bułeczki, które upiekłam z tego przepisu są pyszne; wyjątkowo mięciutkie, z delikatnym miąższem. Sprawdziły się znakomicie na ciepło, w swojej popisowej/tytułowej roli, oraz jako zwykła bułeczka śniadaniowa z wędliną i serem. Z pewnością takie
6nieboDzisiaj przedstawię trochę banalną "potrawę", ale chyba każdy ją od czasu do czasu je - tosty. Ponieważ nic co ludzkie obce mi nie jest, uważam że te
Taste Of My Daygrackie, twaróg, wędliny z dobrym składem ale też ser mozzarella czy parmezan. Nie kupuj gotowych dań czy sosów w torebkach. Wszystko możesz samemu przygotować w domu a dzięki temu Twoje potrawy będą jeszcze smaczniejsze i o wiele zdrowsze. Jak zacząć się odchudzać nie rezygnując z pysznych dań? Na moim blogu znajdziesz wiele przepisów na domowe, szybki dania ale przygotowane
Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według Sylwiipieczone, wędliny i sery - po 3 dag z każdego asortymentu na 1 osobę. Ta ilość w zupełności wystarczy, daje to ok. 30 dag na osobę, do tego pozostałe ryby, tymbaliki , marynaty i śledzie. Co powinno się znaleźć na stole wiejskim - kiełbasy swojskie, balerony, salcesony, kaszanka, pasztety, boczek pieczony, pieczenie, jakieś pierogi i oczywiście domowy smalec
Kulinarny karnet ChristopheraDobrych chlebów nigdy dość a ten który dziś przedstawiam do takich należy, dodatek pieprzu syczuańskiego powoduje lekkie pieczenie na języku ale nie ostrość. Polecam zwolennikom dań
Moje Małe CzarowanieProsto i smacznie..Placki..dla odmiany ..a'la pizza...a do nich sos tysiąca wysp.. Zaglądajcie..i czekajcie....bo warto..fajna nagroda będzie do wygrania
Moje domowe kucharzeniezdecydowanie wolę domową wersję, od tych w słoiczkach których etykiety są długie ;) Sos słodko ostry chili to naprawdę pyszny pomysł. Znamy ten sos właśnie z restauracji chińskich czy budek z azjatyckim jedzeniem, bardzo go lubimy do sajgonek czy innych dań. U mnie gdy tylko go postawiłam w słoiku na stole, natychmiast wylądował na kanapkach z wędliną. Naprawdę
Kuchnia na wzgórzusłodkie więc do wędlin nie pasują :) Będziemy potrzebować : z podanych proporcji wyjdzie 12 bułek 500 g mąki pszennej ( poznańskiej ) 250 ml letniego mleka 25 g świeżych drożdży 50 g cukru kryształ 50 g masła lub margaryny w pokojowej temperaturze szczypta soli do pomalowania bułek przed pieczeniem kilka łyżek mleka 1 jajko Link do filmu z przepisem : Domowe bułki pszenne
Uwaga Babcia Piecze ChlebOto pyszny bochen, który zachwyci Wasze podniebienie tak jak i moje zachwycił. Chleb upieczony jest ze sporą ilością miodu ale nie jest słodki, idealny do kanapek
Moje Małe Czarowaniemajonezem. Wykładamy wędlinę drobiową pokrojoną w średnią kostkę. Majonez. Ostatnią warstwę, którą smarujemy majonezem stanowi pokrojony w kostkę ananas. Na majonez posypujemy cienką warstwę drobno siekanego pora. Na sam wierzch posypujemy drobniutko posiekanym jajkiem. Sałatka pięknie prezentuje się w przeźroczystym naczyniu. Przy nakładaniu należy sięgać samego dna by mieć cały przekrój smaków. Dla mnie to już domowy smak. Prezentowane zdjęcia
Kuchnia po mojemu