Żelatyna-praktyczne wskazówki
Żelatyna-praktyczne wskazówki
Ile to ja miałam kłopotu z żelatyną. Trudno powiedzieć i zliczyć. Jednak, aby lepiej zrozumieć żelatynę zacznijmy od początku.Żelatyna to tak na prawdę mieszaniną białek i peptydów. Żelatyna ma w przemyśle cukierniczym i w samej kuchni szerokie zastosowanie. Używamy jej do ciast, deserów i dań na zimno. Produktem, którym z niego powstaje to znana wszystkim galaretka. Żelatyna jest wykorzystywana w przemyśle kuchennym jako zagęstnik. Spotkamy ją w jogurtach, wędlinach(!). Czym jest żelatyna? Żelatyna jest p... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Ciasta z tradycjami
Autor
Honorata
Cześć
Jestem młoda i pełną energii dziewczyną, której pasją są wypieki. Uwielbiam piec oraz komponować nowe smaki. Oprócz wypieków bardzo lubię przeczytać dobrą książkę.
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, galaretka, deser, desery, diety, dieta, dietetyczne , wegańskie, dietetycznie, ciasto na zimno, deser z galaretka, ciasto z galaretka, dania dietetyczne, dietetyczne ciasta, ciasto owocowe, ciasta z masa, ciasto z kremem, ciasta z kremami
Inne przepisy z Ciasta z tradycjami
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję