wedliny domowe - 2196 przepisów (strona:93/147)

Kiełbasa Lisiecka według JackaW 300

Przepis Będziemy potrzebować : -szynka 1 klasa 4 kg -karkówka 1 kg Przyprawy: -peklo sól 18 g /kg -czosnek świeży wyciśnięty przez prasę 60 g do całości

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Boczek pieczony w ziołach i przyprawach 170

Przepis Będziemy potrzebować: -1,5 kg surowego boczku ze skórą -6 plastrów wędzonej słoniny Przyprawy -15 g /kg sól kamienna nie jodowana -3 g kg sól

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Kiełbasa ala - Salami w przyprawach i ziołach 261

Przepis Mięso -0,5 kg schabu -250 g łopatki tłuściejszej -250 g karkówki Przyprawy  -peklo sól 10 g/kg -sól kamienna 10 g/kg -cukier 1/3 szklanki

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Mielonka tyrolska 312

Przepis Będziemy potrzebować  -sztuczne osłonki barierowe -termo kurczliwe -woda 150-200 mililitrów Mięso  -800 g boczku -350 g łopatki (tylko chude kawałki) -350 g

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Mozaika z karczku i boczku 178

Przepis Taką wędlinę najlepiej zrobić w prasce lub szynkowarze.Ja do tego celu użyłem praski o wkładzie max.2,5 kg.Więc będę potrzebował i użyłem: Mięso: -karczek

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Boczek gotowany 294

Przepis 1. Na początek boczek myjemy i peklujemy zgodnie z tabelą peklowania www.wedlinydomowe.pl/roboczy/tabelapeklowania.htm lub 80-90 gram soli lub peklo soli na jeden litr wody

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Polędwica dojrzewająca. 533

Przepis Składniki Przyprawy podane są na jedną sztukę Polędwiczki ,proponuje zrobić od razu 2-3 sztuki bo szybko znikają z talerza:) Cukier - jedna łyżka Sól kamienna/Morska

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
PASZTET 201

PRZEPIS Będziemy potrzebować -½ kg mięsa wieprzowego (łopatka lub karkówka) -½ kg surowego tłustego boczku lub podgardle czy pachwina -½ kg wątroby drobiowej lub wieprzowej -jedna pierś z kurczaka

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Pieczeń 443

Przepis Mięso -szynka 0.7 kg -łopatka 0,6 kg -boczek 0,5 kg Przyprawy -peklo sól lub sól nie jodowana 16-18 g /kg mięsa -pieprz

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Kiełbaska z boczku i drobiu 197

PRZEPIS Przyprawy -sól lub peklo sól  16-18 g/kg mięsa -pieprz czarny 2 g/mięsa -czosnek wyciśnięty przez praskę ilość według uznania -pieprz

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
ala-Mortadela ze słoniną 178

PRZEPIS Produkt eksperymentalny wyszedł jest smaczny:) Ta wersja którą przedstawię będzie parzona lecz uważam,że wędzona będzie jeszcze lepsza. Będziemy potrzebować: Przyprawy: -peklo sól 18 g/kg

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
MOZAIKA z karkówki ,boczku i szynki 242

Przepis Będziemy potrzebować : -kawałki karkówki,boczku i szynki.Jedna wędzonka waży około 1,5 kg -peklo sól lub sól - strzykawka z igłą do nastrzyku -duży garnek lub

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Szynka gotowana i zapiekana 352

Przepis 1.na początek dowolne mięsko u nas szynkę peklujemy zgodnie z tabelą peklowania u mnie było to 5 dni.Do solanki dałem liść laurowy,ziele angielskie ,pieprz

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Schab dojrzewający 410

Składniki Schab bez kości - około 1,5 kg Cukier - 3/4 szklanki Sól kamienna/Morska (niejodowana) - 3 łyżki Peklosól - 1,5 łyżki Majeranek - 1,5 łyżki pieprz czarny

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Karczek dojrzewający 197

PRZEPIS Cukier - 3/4 szklanki karkówka około 1,5 kg Sól kamienna/Morska (niejodowana) - 3 łyżki Peklosól - 1 łyżka pieprz czarny - 1,5 łyżeczki. pieprz ziołowy -1,5

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Proponowane wyszukiwania