To miał być pasztet z żurawiną. Kremowy, rozpływający się w ustach... Już widziałam plaster tego pasztetu na kromce domowego chleba. Przygotowałam wszystkie składniki, mięso dusiło się
Obiad gotowyprodukty charakteryzujące się delikatnym smakiem z naturalnymi przyprawami. Firma zapewnia wysoką jakość surowca, odpowiednie selekcjonowanie i stosowanie wysokich standardów w procesie produkcji. Mnie wędlina smakowała jak ta wyrabiana kilka dekad temu. Domowa, pachnąca, delikatna. Po prostu smaczna
AZgotuj!Szynka drobiowa z szynkowaru 2016-06-09 17:05:32 Domowe wyroby w postaci pasztetów, pieczonych mięs i wędlin robiłam zawsze tradycyjną metodą w piekarniku. Sceptycznie podchodziłam do zakupu szynkowaru, traktując go jako kolejny, zagracający kuchnię sprzęt. Jednakże nie byłabym sobą, gdybym nie podjęła się kolejnego wyzwania. Już po pierwszym użyciu zmieniłam opinię na temat tego gadżetu. Wyroby z szynkowaru
Wędrówki po kuchniWędzone półtuszki kurczaka z beczki Takie półtuszki, to najpyszniejsza wersja kurczaka na świecie . U mnie w domu wszyscy kochają wędzonego kuraka , a do tego świeże buły
Ogrodnik w podróżyogórki gruntowe w zalewie octowej poddane wcześniej procesowi kiszenia. Dodatek cebuli, chili i pieprzu sprawia, że są bardziej wyraziste w smaku. Pasują doskonale do pajdy domowego chleba ze smalcem, kanapek z tradycyjnie wędzoną wędliną czy też śledzika w majonezie.” Czytaj więcej
Wiem co jemPasztet idealny - smaczny, dobrze doprawiony, nie tłusty a jednocześnie wilgotny. Któż nie lubi domowego pasztetu? U nas nie tylko zastępuje on wędlinę, ale stanowi też pyszną zakąskę na wszelkiego rodzaju spotkania towarzyskie - ja i moja rodzina nie wyobrażamy sobie bez niego nie tylko Świątecznego stołu. Gdy planuję menu na jakąkolwiek imprezę pasztet zawsze stanowi pierwszą pozycję w kategorii Przekąski
Kto ugości moich gości?domowy pełnoziarnisty bajgiel z makiem podany z sałatą, wędliną i jajecznicą,pomidorki koktajlowe, rzodkiewka, ogórki konserwowe(zdjęcie pod tytułem, "o matko, ale późno") Dla takich rzeczy mogę co jakiś czas zrobić wyjątek i zjeść wytrawne śniadanie <3 Nie wiem czemu, ale zawsze jak robię bajgle(2 raz >.<) to nie wychodzą one takie puszyste są raczej takie
More food, love and dreamsOd czasu do czasu mozna sobie pozwolić na taki domowy, choć dośc tłusty...ale nawet najlepszy kupowany się nie równa smakiem więc warto zrobić samemuSkładniki:1kg
Z Majeczką w kuchniDzisiaj 04.02.2018 r. Światowy Dzień Rzeźnika i Przemysłu Wędliniarskiego, z tej okazji przedstawiam moje domowe wyroby, a przepisy znajdziecie w zakładce "mięsa/wędliny
chleba naszegoniedawna. Ale domowe, pyszne do niego dodatki to już niemal nasza tradycja. Są bezkonkurencyjne w starciu ze "sklepowymi" zakupionymi na stoiskach z wędlinami. Świeżość, zapach, smak i gwarancja jakości - czegóż chcieć więcej?Dziś podzielę się pomysłem na domowy klops. Jego dodatkowe atuty to nieskomplikowana receptura i bardzo szybkie wykonanie - co przykładowo różnicuje go od dojrzewającego przez 10 dni schabu
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaSzynka drobiowa ze szczypiorkiem – szynkowar Szynkowar , dawno go już nie dotykałam , jakoś nie było czasu , ochoty i potrzeby . Siedziałam w wędzonkach i dojrzewających wędlinach , no ale czas go odkurzyć , bo to przydatna rzecz " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Wędlinka, wyszła bardzo smaczna i aromatyczna , delikatna , dzieciaki ją wprost uwielbiają . Szkoda tylko ,że pokrywka mi się(...)kształt nie jest idealny , chociaż i tak najważniejszy jest przecież smak " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Szyneczka podana na świeżym pieczywie z majonezem zdrowo i domowo …mniam Niewiele rzeczy , może z nią konkurować . Składniki : 1 kg piersi z kurczaka – filetów bez skóry pęczek świeżego , grubego szczypiorku 1/2 łyżeczki, mielonego , białego pieprzu 2 łyżki, żelatyny
Ogrodnik w podróżyJedną z nich jest szybka przekąska na ciepło przygotowana z frankfurterek o dużej zawartości mięsa. w cieście francuskim. Od kilku lat sama robię wyroby domowe, ostatnio trochę czasu zabrakło na przygotowanie, pomyślałam ze wykorzystam wędliny marki Duda, Moim zdaniem
Kulinarne pyszności Molkiwędzenia najlepszy byłby domowy. W innym przypadku kupujemy ser twardy ale niezbyt chudy Dzielimy na części . ja przygotowałam trzy sztuki. Jeden obkleiłam plasterkami czosnku Drugi niewielką ilością czosnku i utłuczonym kolorowym pieprzem. Trzeci plasterkami oliwek i kaparami. Takie oblepione sery trzeba zawinąć w gazę i przygotować solankę. 1 łyżka soli na litr wody. Namoczyć sery na ok 2 doby(...)Wędzić razem z wędliną ok 3 godziny
Gotowanie jest łatweprzygotować także na każdą inną okazję – nadaje się do jedzenia zarówno na ciepło, jak i na zimno. Idealnie sprawdzi się również jako zamiennik wędliny na kanapce . Świetnym dodatkiem do pieczonego mięsa jest domowa ćwikła , albo chrzan . Pieczona łopatka z białą kiełbasą i boczkiem – składniki 2 kg łopatki 12 plastrów wędzonego boczku 2 białe kiełbasy 150 g żółtego sera
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!ziś uwędziłem kilka kiełbas i szynek na święto Wszystkich Świętych. Pięknie pachną i ślicznie wyglądają. Nie ma to jak swojska wędlina, wiemy co jemy ! T utaj znajdziesz przepis na domową kiełbasę : kiełbasa domowa
Przepisy i porady kulinarneprzygotować także na każdą inną okazję – nadaje się do jedzenia zarówno na ciepło, jak i na zimno. Idealnie sprawdzi się również jako zamiennik wędliny na kanapce . Świetnym dodatkiem do pieczonego mięsa jest domowa ćwikła , albo chrzan . Pieczona łopatka z białą kiełbasą i boczkiem – składniki 2 kg łopatki 12 plastrów wędzonego boczku 2 białe kiełbasy 150 g żółtego sera
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Kolejny domowy wyrób czyli smaczna,pachnąca bez żadnych dodatków,naturalna wędlina na kanapki. Tak przygotowane słoiki można przechowywać do 3 miesięcy,ale uwierzcie mi kiedy otworzycie jeden sięgniecie po następny. Tej mielonce nie można się oprzeć. 1,3 kg łopatki wieprzowej 1,5 łyżeczki soli 1 łyżeczka soli peklowej 1 łyżeczka świeżo mielonego pieprzu 1 łyżka majeranku
Kolorowa kuchnia ElkiSzynka domowa w przyprawach Wystarczy dobry kawałek mięsa, przyprawy, chęci i mamy domową wędlinkę, która na świeżym pieczywie z masełkiem zadowoli każde głodne podniebienie i może
Wino Francja Kuchniamogę sobie przypomnieć źródła... Ale dla takich przepisów, warto prowadzić zeszyt ;) Idealnie dosmakowane i wilgotne mięsko. Doskonale nadaje się do podania na obiad oraz jako wędlina na kanapkę. Wystarczy tylko kilka składników i pyszne domowe mięsko gotowe :) Zachęcam! Składniki: 1-1,5 kg schabu 1 litr mleka 4 ząbki czosnku pół łyżeczki gałki muszkatołowej 1,5 łyżki rozmarynu sól
Czerwona Porzeczkachrupiące bułeczki pszenno - żytnie na lnianym oleju. Wiem, wiem jeszcze ciepłe są niezdrowe ale takie są najlepsze. No a jeszcze jakbyśmy mieli do nich domowe masełko to już poezja. Nie trzeba wtedy ani wędliny, ani sera a nawet pomidora czy ogórka. W pieczywie fajne jest to, że nie musi być nudne i zawsze możemy kombinować z proporcjami i rodzajami mąk
Ewa w kuchniW myśl zasady że domowe najlepsze powstała kolejna domowa wędlinka. Pieczona karkówka. Aromatyczna, mięciutka...palce lizać! Składniki: 1 kg karkówki po łyżeczce słodkiej i ostrej papryki
Z Majeczką w kuchnicukinii jest tani, prosty do zrobienia, wilgotny i bardzo smaczny. Kanapki z takim pasztetem są zdrowe i nie zawierają sztucznych dodatków, jakimi napchane są dzisiejsze wędliny. Komponuje się zarówno z pomidorkiem jak i z domową konfiturą z czerwonej cebuli. Składniki: 5 małych lub 3-4 średnie cukinie * 4 ząbki czosnku 2 średnie marchewki 2 cebule 4 jajka (białka i żółtka
Poezja smaku