Sałatka ze szparagami i granatem 334parze około 5-7 minut, mają być al dente. Pomidorki kroimy w ćwiartki, dymkę siekamy, a granat przekrajamy na pół i wyciągamy „nasionka”. Do dużej miski przekładamy kurczaka, sałaty,warzywa, szynkę i owoce granatu. Zalewamy wcześniej przygotowanym sosem. Sałatkę podałam z grzankami
Mania Gotowania
Pizza ze szparagami 270wsypać drożdże. i nastawić program zagniatanie i wyrastanie ciasta drożdżowego. Przygotować szparagi. Umyć, nie odłamywać końcówek. Odciąć główki. Trzymając szparagi za zdrewniały koniec, przy pomocy obieraczki do warzyw, pociąć szparagi wzdłuż na cieniutkie paski, rozpoczynając cięcie za zdrewniałą częścią. Główki pociąć wzdłuż nożem. Gotowe ciasto wyjąć na blat, podzielić na dwie części, rozwałkować lub rozciągnąć rękami na cienkie
Stare Gary
Kwiaty cukinii po grecku 204Blueberry Corner by "jagodzianka" Właśnie zaczął się sezon na kwiaty cukinii, które niestety wciąż są mało popularnym warzywem na naszych stołach. Można je jedynie … Przeczytaj cały artykuł Post Kwiaty cukinii po grecku pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry Corner
998. Ryżowe eksperymenty & Kilka pomysłów na ... 252czerwonej soczewicy (czerwona soczewica, pomidory z puszki, cebula, koncentrat) ryż z mleczkiem kokosowym; z groszkiem i fasolką lody banan-ricotta, z truskawkami dom. tortilla z pieczonym kurczakiem, warzywami i sosem czosnkowym marchewkowe batoniki owsiane z daktylami i masłem orzechowym
More food, love and dreams
Brownie z kaszy gryczanej z musem truskawkowo-miętowym 200się jak wiele rodzajów kasz mamy dostępnych w Polsce i jak wspaniałe rzeczy można z nich stworzyć. Okazuje się, że te mniejsze lub większe ziarenka wspaniale pasują do mięs, warzyw, świetnie sprawdzają się w sałatkach, deserach na zimno i słodkich wypiekach, a nawet jako samodzielna przekąska. Postanowiłam wykorzystywać je częściej w swojej kuchni. Pierwszym kaszowym eksperymentem było docenione w konkursie
Zawsze głodna!
Ziołowa mielonka z szynkowara 304Można go kupić tutaj: http://www.szynkowar-stal-nierdzewna.pl/ . 1 kg mielonego mięsa wieprzowego 2 łyżki soli peklowej 3 łyżki żelatyny spożywczej w proszku 250ml wody po szczypcie: pieprzu ziołowego, suszonej mieszanki warzyw, bazylii, oregano, majeranku, przyprawy gyros 1. W wodzie rozpuszczamy sól peklową. 2. Do mięsa mielonego dodajemy przyprawy, żelatynę, zalewamy przygotowanym roztworem i ugniatamy mieszając przez około 5-10 minut
Szefowa kuchni
Sos z rukoli i awokado 213Bardzo smaczny sos. Można w nim maczać warzywa lub pieczywo. Można doprawić nim sałatę - wtedy warto dodać nieco więcej oliwy. Będzie też dobry do makaronu. składniki 1 dojrzałe awokado 4 ząbki czosnku 50 g rukoli sok z 1 limonki garść liści bazylii 90 ml oliwy z oliwek sól, pieprz przygotowanie wszystkie składniki włożyć do blendera i zetrzeć na gładką masę
Stare Gary
Szybka sałatka z pomidora i rzodkiewki z sosem jogurtowym / Easy tomato and radish salad with yogurt dressing 231Przygotowanie: W średniej misce wymieszaj rzodkiewki, pomidory, szczypiorek, cebulę, czosnek i bazylię, po czym dopraw solą i pieprzem. W małej miseczce wymieszaj dokładnie wszystkie składniki dressingu. Przygotowanym sosem zalej warzywa, wymieszaj i w razie konieczności dopraw. Smacznego! English version Easy tomato and radish salad with yogurt dressing (4 servings) Ingredients: 8 medium tomatoes, washed and sliced 8 radishes, washed
karmelowy
Sałata z pomidorami i ogórkiem 221gallery-item {float: left;margin-top: 10px;text-align: center;width: 50%;} #gallery-119 img {border: 2px solid #cfcfcf;} #gallery-119 .gallery-caption {margin-left: 0;} Składniki wyjściowe Pokrojone warzywa Mieszanie składników Sałata z pomidorami i ogórkiem Post Sałata z pomidorami i ogórkiem pojawił się poraz pierwszy w Kulinarna Pokusa
Kulinarna Pokusa
Detoks - dzień 4 243spokojnie, bez żadnych rewelacji. Samopoczucie bez zmian, wygląd bez zmian. Tylko teraz strasznie mnie głowa boli :( Poza tym generalnie jest dobrze, choć marzę o żytniej bułce z dużą ilością warzyw... i kawa, koniecznie z mleczkiem sojowym... mmm... jeszcze kilka dni :) Muszę dotrwać co najmniej do 10 dnia (czyli zalecanego minimum) i zobaczymy co dalej ;) Moje dzisiejsze menu: Śniadanie: - zupa krem
pyszne zdrowości
Rolada szpinakowa z botwiną i pokrzywą 234Wiosenne jedzonko, jak ja lubię iść na ryneczek, nakupić pyszności czytaj warzyw i owoców i potem kroić, siekać i przetwarzać wszystko tak aby wszystkim smakowało. Radośćć mojego czarowania. Roladę szpinakową wymyśliłam jak w lodówce została już tylko część botwinki i sporo szpinaku, polecam bo naprawdę jest pyszna. Pokrzywę urwałam do chleba ale jeszcze sporo mi zostało i dlatego wylądowała
Moje Małe Czarowanie
Orzeźwiająca woda ze smakowym lodem (ogórek, cytryna, borówka amerykańska) 1972PLN. Włożyłam do niej kawałek zielonego ogórka, cytryny, borówki amerykańskie,zalałam wodą mineralną niegazowaną i zamroziłam. Smakowo - rewelacja, gdy lód się rozpuści to można końcówką patyczka porozgniatać owoce i warzywa aby podkręcić intensywność
upichcona
Placki z buraków i cukinii - 88 kcal 263minut. Po tym czasie odciśnij nadmiar wody, zawijając cukinie w czystą ściereczkę. Dokładnie wykręć, im mniej wody tym lepiej. 2.Buraki obierz, (surowe) również zetrzyj na tarce. 3.Wymieszaj starte warzywa, dodaj wszystkie pozostałe składniki. Dokładnie wymieszaj. 4.Na patelni rozgrzej część oleju, następnie smaż placki na średnim ogniu. Mogą się trochę rozwalać, ale łatwo sobie z tym poradzić. 5.Gotowe udekoruj tymiankiem
Powiedz dietom nie
Pikantna sałatka z grillowanymi szparagami, mozzarellą i suszonymi pomidorami 216razem jeszcze przez 3 minuty. Studzimy. Mozzarellę odsączamy, suszone pomidory kroimy na małe kawałki, pomidorki cherry na połówki. Szynkę parmeńską kroimy w krótkie paseczki. Mieszamy ser, szynkę i wszystkie warzywa, doprawiamy solą i pieprzem i spryskujemy sprayem chili (2-3 razy). Smacznego
Moje Kuchenne Rewelacje
Podpłomyk z bobem i fasolką szparagową 250stopni- najlepiej na kamieniach do pizzy. W między czasie można przygotować sos jogurtowy. my dodaliśmy czosnek i przyprawy prowansalskie i czerwoną paprykę. Upieczone placki posmarować sosem i nałożyć warzywa. Na koniec posypać tartym serem kozim. Smacznego
MarciochaKucharzy