Chodziła od jakiegoś czasu za mną zupa (jak to bardzo często w moim przypadku bywa). Wymyśliłam, że zrobię ziemniaczaną. Kartoflankę robiłam nie raz, do gustu przypadła
Pobite gary BarbaryTo danie skradło serce nie tylko w mojej rodzinie. Znajomym do których zabrałam faszerowane papryki także zasmakowało. Jestem więc pewna, że nie tylko Ci na diecie
Magiczne Życie MartyPuszyste, drożdżowe racuchy z dyni z dodatkiem skórki pomarańczowej, polane pysznym i gęstym sosem pomarańczowym. Macie ochotę? Zapraszam Składniki: 3/4 szklanki startej dyni (na najmniejszych oczkach
Oryginalny smakBób w swoim życiu jadłam może dwa razy. Mało, prawda? Pamiętam jednak, że bardzo mi smakował. Dlatego też, kiedy przechodziłam obok mojego ulubionego straganu nie mogłam
Mango PapajaWitam!!! Nadeszły wakacje. Z jednej strony odpoczynek, z drugiej powinnam zacząć szukać pracy. Wstępnie nic mi się nie chce, i siedzę w domu. Mam zamiar spotkać
sierotka maRysia w kuchniNie bardzo wiedziałem jak nazwać tę potrawę, czyli jaki dać tytuł posta. Myślałem i myślałem, aż w końcu dałem taki jak widać :) No więc co Magda
Marder&Marder ManufactureZaplanowałam kolację rocznicową, ale nie zrobiłam zakupów...;) Improwizowałam z tego co wpadło mi w ręce i smak nas bardzo zaskoczył :) wyszukane czy romantyczne to to na
Kolorowy PrzepisownikDyniowe serniki … ciasta .. desery … racuchy czy też z upy co roku goszczą na moim stole. Nie mogę się doczekać , kiedy to targi i stragany
Ostra na Słodkoapusta nad Wisłą to dość modne warzywo, ale ta dopiero całkiem niedawno wkradła się na nasze salony, by brylować na kuchennym parkiecie. Panie i Panowie przed Wami pak choi (zwana również bok choy) w oryginalnej odsłonie z marynowanym tofu, fistaszkami i sosem kabayaki. Niebywałą zaletą tej chińskiej kapusty jest jej ekspresowe przygotowanie. Wystarczy ją przez 5 minut gotować na parze(...)sojowy, wino mirin i wsyp cukier. Gotuj na małym ogniu, aż sos się redukuje i stanie się gęsty niczym karmel. Wyjmij imbir oraz czosnek. Podanie Tofu podsmaż na patelni z rozgrzanym olejem kokosowym. Kapustę pak choi umyj, odkrój głąb, a następnie blanszuj lub gotuj na parze przez około 5 minut. Podawaj z usmażonym tofu. Następnie polej sosem kabayaki i posyp
Food Squareniej lodowata woda sprawia, że tłuszcz nie przedostaje się do środka. Poniższy przepis zaczerpnęłam od mojego ulubionego francuskiego szefa kuchni Cyrila Lignac’a. W podobny sposób możecie przygotować inne warzywa, na przykład cukinie pokrojone w talarki, kalafior, brokuły czy oberżyny, a także owoce morza i ryby. Możecie serwować szparagi same lub z sosem np. z jogurtu i mięty(...)niego kilka kostek lodu i wymieszaj. W tak przygotowanym cieście zanurzaj szparagi, po czym smaż je na rozgrzanym (do około 160° C) oleju, we frytkownicy, woku lub na patelni o grubym dnie. Smaż przez około 2 minuty, po czym przewróć na drugą stronę, aż nabiorą złocistego koloru. Osącz na ręczniku papierowym, dopraw solą (na przykład grubą solą morską) i pieprzem
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaKaszotto z marchewką i groszkiem to jedno garnkowe danie, które idealnie sprawdzi się na obiad. Jest zdrowe, smaczne i bardzo szybkie w przygotowaniu. Do tego dania
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Po zakończonej diecie dr Dąbrowskiej przychodzi czas na tak zwane wychodzenie z diety. Oznacza to powolne wprowadzanie zakazanych podczas postu określonych produktów. Czas wychodzenia trwa dokładnie
Kulinarne przygody GatityTen sos odkryłam zupełnie niedawno… Jak mogłam na niego wcześniej nie wpaść? Jest kremowy, lekko słodki, idealnie pasuje to chrupiącego tofu i słodkich truskawek. Koniecznie
JaglusiaNiedawno zagościły u mnie w domu prawdziwe, góralskie oscypki i wpadłam na pomysł, aby wykorzystać je w sałatce. Dodanie melona i oliwek, dressingu na bazie sosu
Jaglusia