udka w sosie - 1461 przepisów (strona:61/98)

Pieczony kurczak w warzywnym kuskusie 134

czasu do czasu mam ochotę na udka. Jako, że nie przepadam za smażonymi postanowiłam przyrządzić wersję zdrowszą i przy okazji kolorową dzięki wykorzystaniu sezonowych warzyw. Do tego dania możecie też wykorzystać piersi z kurczaka albo mix (uwaga: piersi upieką się dużo szybciej). Mięso doprawiłam i upiekłam w piekarniku polewając od czasu do czasu sosem żeby nie było suche. Całość podałam

Milion Smaków
Kaczka pieczona z karmelizowanymi gruszkami i cydrem lubelskim 199

patelnię- zalewamy ją cydrem, otrzymany sos dolewamy do gruszek ostudzoną kaczkę nadziewamy gruszkami, jeśli zostaną- wkładamy je razem z kaczką do rękawa i wstawiamy do nagrzanego do 200"C piekarnika. pieczemy około 30 minut podajemy z fasolką szparagową lub pure z ziemniaków i selera Smacznego!! P.S. Zamiast całej kaczki, możecie użyć tylko udek lub piersi:) będą tak samo

Luźna Kuchnia
Smażony kurczak w stylu azjatyckim Tao Tao 169

Składniki: 4 udka z kurczaka 4 podudzia z kurczaka 2 marchewki- pokroić w kostkę 1 szklanka groszku mrożonego 4 garści fasolki szparagowej 1 szalotka 1 łyżeczka masła 1 łyżeczka kurkumy 4 ząbki czosnku świeżo mielony pieprz sól himalajska  2 garści czarnych oliwek bez pestek 3/4 szklanki wody 8 łyżek Sosu Słodkiego tao Tao 2 łyżki sosu sojowego z grzybami

ClauditteMissCooking
Makaron z sosem serowym 108

dań z makaronem jakie ostatnio robiłam. Bardzo mi smakowało! Możecie wymieszać sobie makaron z sosem na patelni, albo tak jak ja, dopiero na talerzu. Makaron wspaniale smakuje otulony serowym sosem, dodatek szpinaku sprawia, że danie nie jest nudne, a mielone mięso dodatkowo dopełnia całość. Makaron ze szpinakiem i kurczakiem jest szybki do przygotowania, prosty, syty,  no i przede wszystkim(...)macie ochotę na taki makaron ze szpinakiem, myślę, że ten przepis się Wam spodoba ok. 500 g mielonego mięsa drobiowego (u mnie mielona pierś kurczaka; można zmieszać z mielonym udkiem) 350-400 g świeżego szpinaku baby 1 duża cebula 2 większe ząbki czosnku około 400-500 ml śmietanki 30% 150-200 g serka topionego 150-170 g sera cheddar (starty

Smaki Na Talerzu
Kaczka pieczona po polsku 201

posmarowania kaczki Kapusta • 1 opakowanie 0,5 kg kapusty czerwonej, zakwaszonej • 4 śliwki suszone • 3 łyżki masła • 50 ml wina czerwonego • 1 łyżka miodu • 1 łyżeczka mąki Sos jabłkowo-żurawinowy • 2 łyżki żurawiny ze słoika • 1 łyżka jabłek prażonych lub 1 jabłko pokrojone w drobną kostkę i podduszone • 50 ml cherry • 1 łyżka miodu • sól, pieprz Solanka(...)upieczeniu przekroić na pół, wyjąć jabłka i wyluzować kości – ręką w rekawiczce oddzielać po kolei mięso od kości, kości długie z udek wywinąć i wyjąć. • Uformować 2 porcje mięsa z 2 połówek kaczki i zapiec je przez 15 minut w temp. 200 st.C. • Kaczkę możemy również podawać w całości

To co kocham
Filety z kurczaka w jogurtowej marynacie na grilla 442

Mięso z kurczaka ze względu na swoją dostępność oraz cenę jest najczęściej wybieranym mięsem przez Polaków. Wykorzystujemy go nie tylko do przygotowania obiadów, ale możemy stworzyć

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pełnoziarniste spaghetti z kurczakiem i burakiem naciowym 112

pół łyżeczki oregano sól pieprz Udka umyć, mięso oddzielić od kości, pokroić w kostkę, cebulę pokroić w kostkę, marchewkę na plasterki,czosnek posiekać. W wooku rozgrzać tłuszcz, wrzucić mięso i warzywa i podsmażyć. Dodać przyprawy, pokrojonego pomidora, drobno posiekaną papryczkę chili i dusić pod przykryciem. Buraki naciowe przepłukać i posiekać niezbyt drobno. Dodać do sosu, jeszcze dusić

Gotowanie jest łatwe
Golonka z indyka pieczona z warzywami 160

łatwo przesuszyć. Mięso z udek indyka jest ciemniejsze i znacznie wilgotniejsze. Ma tylko jedną wadę – jest dość problematyczne w krojeniu na talerzu. Najłatwiej sobie pomagać rękami podczas jedzenia – dlatego serwujmy podudzia w swojskim gronie, gdzie możemy jeść bez skrępowania. Golonka z indyka pieczona z warzywami: 2-4 golonki z indyka (podudzia) 1/2 szklanki sosu sojowego 1/3 szklanki sake

Poezja smaku
Zupa brokułowa 233

drugiego dania, czy z sosem czosnkowym. Chyba brakuje mi jakiś witamin a jak wiemy brokuł jest bogaty w witaminy C,A,B i beta karoten. Z soli mineralnych zawierają dużo wapnia, fosforu, żelaza i miedzi. Dlatego by nie traciły swoich wartości, najlepiej tylko krótko je obgotować. I tak powstała szybka zupa brokułowa. Składniki :* udko z kurczaka  * brokuł* 3 ziemniaki

Magiczne Życie Marty
Wietnamski kurczak curry 282

Składniki: 4 ćwiartki z kurczaka 2 szalotki 3 ząbki czosnku 1/2 papryczki chili 1 cm imbiru 1 łyżka przyprawy corma curry 2-3 łyżki sosu sojowego

czarrna od kuchni
Sałatka z kurczakiem wędzonym 207

Składniki : pęczek rzodkiewek 2 udka wędzone kurczaka 1 ogórek zielony mała sałata lodowa puszka kukurydzy szczypiorek, natka sól, pieprz Przygotowanie : Kukurydzę osączyć, umytą rzodkiewkę, obrany ogórek pokroić w kostkę Sałatę rozdrobnić ( ja pokroiłam we wstążki) Mięso obrałam ze skóry i pokroiłam również w kosteczkę Składniki połączyłam, dodałam pokrojony szczypiorek i natkę- wymieszałam.  Składniki na sos: miód, oliwa, musztarda

Proste Potrawy
Cytrynowe mięso z udek z kurczaka, z ryżem pełnoziarnistym na żółto i brokułem 170

mięsa z udek kurczaka (4 szt.), 1 szt. trawy cytrynowej, 4 ząbki czosnku, 4 łyżki oleju rzepakowego, ½ łyżeczki suszonego lubczyku ogrodowego, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, sól do smaku, świeży szczypior z cebulką, 300 g ryżu pełnoziarnistego Uncle Bens, 1 płaska łyżeczka kurkumy, 1 świeży brokuł (ewentualnie ok. 400 g mrożonego), sos Habanero Hot Sauce do smaku. Przygotowanie

Moniki Smakołyki
Czerwone curry z kurczaka i mango 173

mięsa z udek kurczaka (mogą być też piersi) 2 szt. dojrzałego mango 1 puszka mleczka kokosowego (400 ml) 2 łyżki czerwonej pasty curry 3 cm kawałek świeżego imbiru 3 ząbki czosnku 1 kłącze trawki cytrynowej (gdyby nie była dostępna  można ominąć) 1-2 czerwone papryczki chili 1 łyżka cukru trzcinowego 1 łyżka sosu rybnego sok z 1 limonki świeża

Moje Kuchenne Rewelacje
Kurczak w sosie jogurtowo-musztardowym 169

Składniki 500g mięsa z udek z kurczaka 200g jogurtu naturalnego 3 łyżki musztardy Bazylia Ewentualnie sól, pieprz- musztarda już dużo doprawia Groszek Cebula Jogurt, musztardę, bazylie mieszamy. Mięso kroimy i dorzucamy do jogurtu, mieszamy, wstawiamy do lodówki na ok 2 godziny. Cebulę kroimy i podsmażamy. Dorzucamy mięso, smażymy, pod koniec dodajemy groszek. Ja do gotowego sosu dorzuciłam jeszcze ugotowany ryż

Idę coś wszamać
Margarytkowa potrawka z kurczaka 248

muszkatołowa Mięso z udek oddzieliłam od kości, pokroiłam na mniejsze kawałki.  Śmietanę i żółtko rozmąciłam w ok. 0,5 szklanki zimnego rosołu. Na roztopionym maśle zasmażyłam mąkę i cały czas energicznie mieszając, aby się nie zgrudkowała, podlałam resztą zimnego rosołu. Zagotowałam ok. 10min., pamiętając o mieszaniu. Następnie wlałam rosół z żółtkami i śmietaną. Gdy sos zgęstniał dodałam przyprawy

bastalena

Proponowane wyszukiwania