Piątek: Kurczak escabeche z winogronami i jabłkiem

Piątek: Kurczak escabeche z winogronami i jabłkiem

Piątek: Kurczak escabeche z winogronami i jabłkiem

Pyszne, miękkie udka z chrupiącą skórką, upieczony razem z winogronami i jabłkiem. Kurczak escabeche jest bardzo łatwy do zrobienia i elegancki, tak że spokojnie może wystąpić w roli niedzielnego obiadu. Przygotowanie: 10 minut Czas pieczenia : 40-50 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji: 2   W średniowieczu danie było nazywane przez Arabów „ojcem gościnności”, bo stanowiło zasadniczy składnik menu podczas biesiad w tamtych czasach. Potrawa wraz z nimi przywędrowało do Hiszpanii, którą, o czym ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, jabłka, udka , kurczak pieczony, obiad, mięso, cydr, mięsa pieczone, sosy, kaczki, udka z kurczaka, potrawy z kurczaka, pieczone udka, jabłka prażone, sos winegret

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.