udka w sosie - 1461 przepisów (strona:64/98)

Tajskie czerwone curry z kurczakiem i ziemniakami (Geang phed gai) 286

udek i podudzi bez skóry i kości, pokrojonego  na kawałki 2-3cm 200 g małych ziemniaków 1 łodyga trawy cytrynowej 1 łyżka oleju roślinnego 2 łyżki czerwonej tajskiej pasty curry 2 szalotki pokrojone na cienkie plasterki 2 duże ząbki czosnku grubo posiekane 2-cm kawałek świeżego galangalu lub imbiru 3 liście limonki kaffir 1 łyżka sosu rybnego

Kuchnia Prezydentowej
Jedzenie i uczty Jezusa: Kurczak duszony z suszonymi morelami i pilaw z kaszy bulgur 186

udka z obu stron na złocisty kolor. Wyciągamy, a na rozgrzany tłuszcz wrzucamy cebulę, smażymy do zeszklenia. Dodajemy czosnek i smażymy jeszcze minutę.  2. Do garnka wkładamy kurczaka, dodajemy resztę składników, doprowadzamy do wrzenia. Zmniejszamy ogień i dusimy pod przykryciem 40 minut, co jakiś czas przewracając kurczaka.  3. Kurczaka wyciągamy na półmisek. Zwiększamy ogień i redukujemy sos

My Culinary Art
Tacos z pikantnym grillowanym kurczakiem 100

każdej potrawy, a nawet do deserów. Tacos z pikantnym grillowanym kurczakiem przygotowaliśmy podczas warsztatów kulinarnych. Autorem przepisu jest światowej klasy szef kuchni - Gary Evans - globalny ambasador sosów TABASCO® Sos TABASCO® jako jeden z nielicznych produktów kulinarnych, przetrwał próbę czasu - od 1868 roku do dnia dzisiejszego produkowany jest wg tej samej receptury - miazga z papryczek chili dojrzewa przez trzy lata(...)mogą być świetnym dopełnieniem grillowego przyjęcia, a ich przygotowanie zajmuje dosłownie kilka chwil. Tacos z pikantnym grillowanym kurczakiem Tacos z pikantnym grillowanym kurczakiem  - składniki 500g mięsa z udek z kurczaka (bez kości i skóry) 1 średnia cebula, pokrojona w cienkie kliny (z małej cebuli otrzymacie osiem części, z dużej odpowiednio więcej) 1 łyżka TABASCO® Habanero Pepper Sauce 1 łyżka

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Karkówka w jogurcie na grilla 221

Karkówka to jedno z najbardziej popularnych mięs używanych do grillowania. Jednak aby nie była zbyt sucha warto wiedzieć w jaki sposób przygotować odpowiednią marynatę. Karkówka w

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Podudzia kurczaka po pekińsku 136

udka piec w różnych marynatach. Te podudzia są wyraziste w smaku słodko-pikantne syrop klonowy i świeżo wyciśnięta pomarańcza dodała im niebanalnego smaku. Bardzo szybko i bardzo prosto. Wszystkie produkty do przygotowania tego przepisu znajdziecie w sklepie Kuchnie Świata Polecam!   SKŁADNIKI: 10-12 sztuk podudzi kurczaka Marynata: 2 łyżki ketchupu 4 łyżki syropu klonowego 2 łyżki sosu sojowego ½ pomarańczy

Wanilia i Kardamon
KURCZAK W CURRY ZAPIEKANY Z WARZYWAMI I SEZAMEM 125

sos, który można zagęścić lub nie i polać ziemniaki. Ja osobiście wolę nie zagęszczany, bo po co dodawać mu kalorii. Takie ćwiartki śmiało można podać jako jedno z dań na ciepło  np. imprezowych lub okolicznościowych. Takiej wersji nikt się nie powstydzi a goście będą się zajadać. Polecam z bukietem surówek :)  Składniki: 6 ćwiartek z kurczaka ( podzielone na udka

Kuchnia Paulettes
Bulionetka warzywno- mięsna (domowa kostka rosołowa) 160

pyszny sos. Nie zawiera glutaminianu sodu i spokojnie możemy podawać przygotowane na niej posiłki swoim dzieciom.  Składniki na ok 2,5l pasty 1 kg marchwi 500g korzenia pietruszki 1 duży seler 1/4 kapusty białej 1 duży por 1 duża cebula 3 gałązki lubczyku 2 gałązki selera 3 ząbki czosnku 700ml rosołu drobiowo-warzywnego Mięso drobiowe z 5 udek 250g

Kuchnia w czekoladzie
Soto Ayam (indonezyjski rosół) 238

udka z kurczaka (lub 1 ćwiartka) 1 pierś z kurczaka 2 białe części trawy cytrynowej, przekrojone wzdłuż na pół i zmiażdżone trzonkiem noża 4-5 cienkich plastrów imbiru 2 listki limonki kaffir świeże lub suszone (można zastąpić skórką z limonki lub cytryny) 2 ząbki czosnku 1 suszona papryczka chili 1 łyżeczka ziaren czarnego pieprzu sól, pieprz mielony, sos sojowy jasny

Kuchnia Prezydentowej
duszone udka z cebulą,czosnkiem,solą wędzoną... 163

zrumienić udka z każdej strony, posypać papryką dodać ćwiartki cebuli, ząbki czosnku przekrojone na połowę, wlać wodę i pod przykryciem dusić do miękkości mięsa na koniec do smaku można dodać przyprawę w płynie...............SMACZNEGO!!! sól morska wędzona Royal Brand: naturalna sól morska, powstaje w wyniku naturalnego procesu wędzenia soli morskiej - zastosowanie:do dań typowo amerykańskich,do barbecue,do sosów

W Mojej Kuchni Lubię
Kurczak w czerwonym curry z ryżem 176

Kurczak w czerwonym curry z ryżem to bardzo szybkie danie do przygotowania. Jednak przed smażeniem, namoczymy kurczaka w mleku przez co stanie się jeszcze bardziej delikatniejszy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Poniedziałek: Najprostszy kebab w bułce 97

udek z kurczaka bez kości Fociaccia ( według tego przepisu ) lub duża bagietka Sałata plus dowolne warzywa (ogórek, pomidor, rzodkiewka) Sól i pieprz Marynata 3 łyżki oleju 1 łyżeczka kminu 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka mielonego ziela angielskiego 1 łyżeczka czosnku w proszku 1/2 łyżeczki pieprzu kajeńskiego (lub według upodobań do ostrości) Duża szczypta cynamonu Sos

Niedzielny kucharz
Udko z nadzieniem i kluski śląskie 110

udka  1 jabłko pół papryki ogórek cebula pół szkl białego wina 1 łyżki octu balsamicznego sól pieprz pieprz ziołowy staropolski oregano bazylia łyżka masła Udka umyć i wyluzować , (kości przydadzą się na wywar do zupy)  Rozłożyć mięso, nadziać kawałkiem jabłka, papryki, cebuli i ogórka, zwinąć skórką do zewnątrz i spiąć wykałaczkami.  W rondelku rozgrzać łyżkę masła przysmażyć(...)roladki i podlać winem, a następnie wodą, dodać posiekaną cebulę i przyprawy. dusić ok 35 min na wolnym ogniu. Roladki podawać z kluskami śląskimi polane sosem który powstał podczas duszenia

Gotowanie jest łatwe
Sałatka z wędzonym kurczakiem i makaronem 527

udko wędzone z kurczaka  cebula czerwona puszka kukurydzy papryka czerwona szczypiorek 3 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka musztardy sarepskiej pieprz ziołowy Wykonanie:Makaron gotujemy al dente. Kurczaka obieramy i kroimy na mniejsze części. Cebulę kroimy w pół-piórka, paprykę w kostkę, a szczypiorek siekamy. Wszystkie składniki mieszamy razem. Z majonezu, jogurtu i musztardy robimy sos, doprawiamy

Czerwona Porzeczka
Shoarma z kurczaka. Znasz ją z restauracji, bardzo łatwo zrobisz w domu [PRZEPIS] 134

naszego przepisu wychodzi tak, że palce lizać. Cały sekret w doborze przypraw i sposobie smażenia. Przepis na shoarmę z kurczaka Składniki: kilogram mięsa z kurczaka (piersi lub filety z udek), płaska łyżka mielonego kuminu (inaczej kmin rzymski, znajdziecie go na półce z przyprawami w większości supermarketów, nie mylić z kminkiem. Nie można pominąć. To ta przyprawa nadaje charakteru shoarmie), płaska(...)zrumienić. Inaczej istnieje ryzyko, że zacznie się gotować i puści wodę, co zepsuje shoarmę. Później smaż jeszcze około 3 minut, prawie cały czas mieszając. Rada: shoarmę podaliśmy z prostym sosem czosnkowym (2 ząbki czosnku rozetrzyj na papkę z solą, wymieszaj z 400 ml jogurtu naturalnego i odstaw do schłodzenia), frytkami oraz świeżymi warzywami. Tak przyrządzone mięso świetnie smakuje też zawinięte

Kulinarna Polska
Pieczone podudzia z kurczaka 231

Po podudzia z kurczaka sięgam wtedy kiedy zależy mi na tym aby porcje kurczaka nie były zbyt duże. Pieczone podudzia z kurczaka Wiadomo, udka z kurczaka

mecooks