ogórkami kiszonymi i właśnie pulpety w sosie koperkowym. Pulpety ugotowałam trochę bez przekonania, tak jak ostatnią potrawkę z kurczaka. I znowu wszystko się udało i smakowało tak jak trzeba. Ja nie wiem... Zamiast indyka możecie użyć mięsa np. z łopatki wieprzowej. Składniki: 500 g mielonej piersi z indyka 3 łyżki otrębów (można użyć kaszy manny
Kardamonovyprzygotowywać. Przecież to nie może być trudne skoro w Poznaniu w każdej dzielnicy można znaleźć kilka miejsc by ich spróbować. Tym razem nie udało mi się kupić ładnej wołowiny, więc wybór padł na indyka i to był strzał w dziesiątkę. 500 g mięsa mielonego z indyka mały pęczek szczypiorku pocięty na drobno 1 jajko 3 łyżki bułki
Emskie Smakiaksamitnym sosem smakuje wyjątkowo. Szałwia nadaje charakterystycznego smaczku, dlatego nie ma możliwości podmiany innym ziołem. Wyrafinowane i bardzo proste danie uda się każdemu. Koniecznie przygotuj te rzymski klasyk w domowym zaciszu! Składniki: 2-3 sznycle z indyka 10 listków szałwii plasterki szynki parmeńskiej masło 150 ml białego wtrawnego wina sól, pieprz Wykonanie: sznycle z indyka rozbić tłuczkiem
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Święta, święta..i po świętach kłopot: co zrobić z pozostałościami ze świątecznego stołu? U mnie na przykład został kawałek pieczonego indyka. W tym roku wzięłam się “za bary” z indyczką w całości. Poszło mi całkiem nieźle, jednak nie udało nam się zjeść takiej ilości mięsa. Tuż przed świętami zaś, z tęsknoty za wiosną kupiłam małą główkę […] Artykuł Mini
WiszniówkaPulpeciki cielęce w sosie pieczarkowym są delikatne i rozpływające się w ustach. Nie martwcie się jednak, jeśli nie uda Wam się kupić cielęciny – w jej zastępstwie dobrze sprawdzi się indyk. Sekretem smaku jest bowiem prosty, ale jakże pyszny pieczarkowo-koperkowy sos – wyjątkowo kremowy i aromatyczny. Smak mojego dzieciństwa! To świetne danie zarówno dla starszych dzieci (pieczarki mogą
Poezja smakuPyszne i chrupiące nuggetsy z indyka w płatkach kukurydzianych pieczone w piekarniku. Zrobiłam je w sumie po to, żeby dodać do tortilli. Niestety zdjęcia nie udało mi się zrobić, bo moi Panowie za szybko je spałaszowali, dobrze, że nuggetsom zrobiłam wcześniej. Oczywiście jeśli wolicie kurczaka to spokojnie możecie go użyć zamiast indyka. Na pewno posmakują dzieciom
kruche babeczkipodstawie przepisu z książki "Domowy wyrób kiełbas" Susan Mahnke Peery i Charles G. Reavis. składniki 500 g filet z piersi indyka lub mieszane jasne i ciemne mięso (można ze skórą) 500 g udo z kurczaka bez kości ( można ze skórą) 2 łyżeczki soli kuchennej 1 łyżeczka pieprzu kajeńskiego 1 łyżeczka mielonej kolendry 1 łyżeczka mielonego imbiru
Stare Garyproduktami Spichlerz Rusiecki, a w niej znalazły się słoiki z pasztetem, mięsem, smalcem ze skwareczkami, czosnkową kiełbasą słoikową oraz udziec z indyka. Zgodnie stwierdziliśmy, że zaczniemy od pasztetu pieczonego z kurczakiem :) Cóż, wybór był udany. Pasztet jest pieczony w słoiku, na zwartą konsystencję, ale nie przypomina pasty, jest gruborozdrobniony. Rzadko kupuję takie produkty w sklepie, gdyż ich skład zazwyczaj
Obiad gotowyspotykamy się ze stwierdzeniem, że jest ono jak podeszwa. Trzeba przyznać, że jeżeli ktoś bardzo się postara to z pewnością takie mięso uda mi się podać. Warto wiedzieć, że nie koniecznie musi tak być! Nasz indyk będzie dowodem na to, że gotowane mięso może być smaczne i aromatyczne. Ciasna Kuchnia i jej gotowane mięso (indyk) Nasz indyk będzie kruchy
Ciasna Kuchnianiebawem będę się nim delektował, bo za trzy tygodnie Ola przybędzie do Arabii Saudyjskiej ;) Składniki - proporcje na 5 - 6 litrowy garnek 2 uda z kurczaka 1 porcja rosołowa (korpus) z kurczaka 1 małe podudzie z indyka (opcjonalnie) 1 szyjka z indyka 0,6 kg wołowiny (szponder, pręga lub antrykot) 0,6 kg cielęciny z kością lub młodej
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataryż pełnoziarnisty z indykiem , fasolką szparagową, cukinią i marchewką. Do tego troszkę kurkumy, zioła prowansalskie, sól i pieprz. Tak lekko, bo jeść się średnio chce :). To udanego piątku Wam życzę i weekendu oczywiście :). Ja mam zamiar robić ogórki w musztardzie i curry, ale zobaczymy co z tego mojego zamiaru wyjdzie ;)). Składniki: około 300 g filetu z indyka 3 marchewki
kruche babeczkibudek, które nie cieszą się najlepszą sławą. Jak dla mnie taki fast – food smakuje najlepiej w weekendy dlatego dzisiaj dodaję ten przepis! Udanego Weekendu kochani! SKŁADNIKI : ( poracja na 2 burgery ) bułki – 2 sztuki mięso mielone z indyka – 30 dkg ogórek konserwowy słodki – 1 sztuka ser mozzarella – 1 kulka pesto buraczane lub buraki ćwikłowe – 2 łyżki pieczarki – 4 sztuki majonez
kuchniabellissima.wordpress.comowoce. Może uda nam się przemycić w obiedzie coś czego zazwyczaj nie jemy? Przyznam szczerze, że kiedyś nie przepadałam za brukselka i jej gorzkawym smakiem, oraz specyficznym aromatem. Aby uniknąć jednak tego smaku, należy pamiętać aby wodę, w której gotujemy brukselkę delikatnie posłodzić. Spróbujcie :) Składniki: 20dag brukselek 0,5kg sznycli z indyka 200ml śmietany 18% 2 łyżeczki
ChilliJemysól, chili, pieprz cayen, cebula, czosnek, liść laurowy mielony,kmin rzymski. Przyprawa uniwersalna do mięs, sosów, gulaszu, szaszłyków, grilla. udko z indyka przyprawa meksykańska marchew cebula czosnek sól, pieprz majeranek ziele angielskie, listek laurowy Z uda wyjąć kość i pokroić w kostkę, natrzeć przyprawą i odstawić do lodówki na kilka godzin. Następnie podsmażyć na patelni .Przełożyć
Moje domowe kucharzenieząbki czosnku - sól, pieprz - liście laurowe - masło - natka pietruszki (u mnie suszona) Dodatkowo: - sznurek lub siatka masarska Przygotowałam 2 piersi z indyka. Dobrze, gdy będą ze skórą (moje były bez, ale można sobie jakoś poradzić). Ponieważ miałam udo indycze, wykorzystałam do jednej z nich skórę. Jeżeli nie macie takiej możliwości, zróbcie tak, jak zrobiłam z drugą – obłożyłam plastrami szynki(...)nacięcia wkładamy po plasterku szynki oraz cieniutkie plasterki kwaśnego jabłka, posypujemy suszoną natką pietruszki. Mięso z każdej strony oprószamy solą i pieprzem. Zawijamy w skórę (u mnie z uda indyczego) lub w dodatkowe plastry szynki. Aby mięso utrzymało ładny kształt i nie rozpadło się podczas pieczenia filety obwiązujemy sznurkiem lub jak to ja zrobiłam – wkładamy do siatki masarskiej
mojewypiekiinietylko