uda z indyka - 317 przepisów (strona:4/22)

Zupa ogórkowa 90

mamę czy babcię. Oczywiście gotowałam na czuja, więc pewnie pojawią się komentarze, że zrobiłam coś nie tak. Nie mniej jednak postanowiłam umieścić ten post bo wyszła genialna. Składniki: udo z indyka 2 średnie marchewki mały por mały seler korzeń pietruszki sól 1/2 łyżeczki ziarnistego pieprzu ziemniaki ogórki kiszone wraz z wodą z kiszeni (ok. 500 g) 250 ml śmietany(...)ewentualnie 18%) 1 łyżeczka ziarenek smaku Sposób przygotowania: Udo wrzuć do zimnej wody wraz z pieprzem, ziarenkami smaku i włoszczyzną. Gotuj na wolnym ogniu ok. 60 minut. Na grubych oczkach tarki zetrzyj ogórki kiszone i dodaj je wraz z wodą do garnka z bulionem. W oddzielnym garnuszku ugotuj w osolonej wodzie ziemniaki pokrojone w kosteczkę. Gdy będą już prawie dobre

Wielki apetyt
Kotlety mielone z indyka z cebulą i majonezem 139

Kotlety mielone z indyka z cebulą i majonezem Kotlety mielone ,zawsze mają wzięcie w naszej rodzince . Nie ważne czy są z wieprzowiny , wołowiny , kurczaka , kaczki czy indyka . Wspaniale smakują na gorąco , a jeszcze lepiej na kanapkach na zimno . Chyba większość ludzi nie pogardzi poczciwym , domowym kotletem mielonym . Większość, także potrafi go zrobić i każdy ma na to swój(...)który powoduje że kotlety są soczyste , mięciutkie ..po prostu pyszne Zresztą co to byłby za blog kulinarny , na którym nie ma podstaw kuchni i klasyki Składniki : 1 kg uda z indyka bez kości ( lub usunąć kość ) 1 duża ,cebula biała 2 ząbki czosnku 1 łyżka majonezu , gęstego 1 jajko bułka tarta 3 łyżki wody gazowanej 1/2 płaskiej łyżeczki

Ogrodnik w podróży
Jesienny pieczony udziec indyka 145

Soczyste, aromatyczne, z delikatną, prawie niewyczuwalną korzenną nutą. Imbir, rodzynki, wanilia, cynamon i inne pachnące składniki sprawiają, że mięso przyprawia o smakowy zawrót głowy.   Składniki: udo z indyka 1-1,3 kg 1 cebula 3 ząbki czosnku 3 łyżki suszonej skórki pomarańczowej 2x cukier waniliowy 2 jabłka cytryna sól, suszony imbir, czerwona papryka słodka, majeranek, cynamon, gałka muszkatałowa

Pociąg Do Kuchni
Kotlety drobiowe z jajkiem – „szkockie jajko” 276

Obsmażyć ze wszystkich stron na złoty kolor. Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 15 minut. * ja użyłam udo z indyka, ale może być kurczak ** mieszanka firmy Kamis   zastawa

królestwo garów
Zupa pieczarkowa 96

masła sól, pieprz O bieram warzywa, kr oj ę , gotuj ę w bulionie , który doprawiam solą , pieprzem lub kostką rosołową . M iałam odlany litrowy słoik bulionu (gotowany na udzie z indyka, z zielem angielskim i liściem laurowym) . W tym samym czasie c ebul ę i pieczarki kroję i smaż ę na maśle , nie sol ę by pieczarki nie zrobiły

Na moim talerzu
Gotowanie bez chemii. Zioła w kuchni. 151

pora cebulę kilka ziarenek ziela angielskiego kilka liści laurowych 3 ząbki czosnku lubczyk sól, pieprz tymianek kurkuma ewentualnie suszone grzyby jeśli chcesz bulion mięsny, polecam gotować go na udzie z indyka Por pokrój i podsmaż z czosnkiem. Cebulę obierz, nabij na widelec i przypiecz nad palnikiem tak długo aż zrobi się czarna. Pozostałe warzywa obierz i pokrój, zalej

Pani domowa
POLICZKI WIEPRZOWE W SOSIE MYŚLIWSKIM Z PARMEZANOWYMI KLUSECZKAMI 316

niesamowicie soczyste! PS. Wśród nowości od KRAKUS znajdziecie nie tylko policzki, ale również inne rodzaje mięs, które warto spróbować! Są to m.in: Szynka wieprzowa, Łopatka wieprzowa, Golonka, Udo z indyka, Skrzydło z indyka, Pierś z kurczaka i Pierś z gęsi. Polecam

Ostra na Słodko
Zupa pieczarkowa 206

bulionu200 ml śmietanymajeranek łyżka masłasól, pieprz Obieram warzywa, kroję, gotuję w bulionie, który doprawiam solą, pieprzem lub kostką rosołową. Miałam odlany litrowy słoik bulionu (gotowany na udzie z indyka, z zielem angielskim i liściem laurowym). W tym samym czasie cebulę i pieczarki kroję i smażę na maśle, nie solę by pieczarki nie zrobiły się szare. Gdy warzywa

NA MOIM TALERZU
Smakowity pasztet z kruszonką pistacjową 131

bierze udział w konkursie SMAKOWITA PAJDA TO KULINARNA FRAJDA! , którego sponsorem są ZT Kruszwica S.A. producent smalczyku roślinnego Smakowita Pajda. Składniki :* 35 dag wątróbki drobiowej* 60 dag uda z indyka* 35 dag mięsa gulaszowego z indyka  * cebula* 2 ząbki czosnku* średnia marchewka * średnia pietruszka * kawałek selera* opakowanie Smakowitej Pajdy z ziołami ogrodowymi

Magiczne Życie Marty
Kotleciki/paluszki z indyka z dodatkiem cukinii i kuskusu 125

smakuje z każdym dodatkiem, z którym zdecydujecie podać te kotleciki. Dzisiejszy przepis- to moja kolejna, bardzo udana improwizacja. Polecam Składniki na 7 kotlecików: – 500g mięsa z indyka (u mnie kawałek uda i kawałek piersi) – 150g cukinii – 50g kaszy kuskus – 1 cebula zwykła – 3 ząbki czosnku – garść drobno posiekanej zieleniny (u mnie koperek(...)wymieszać. Kotleciki wyłożyć na warzywa, delikatnie zanurzyć w sosie i dusić na małym ogniu pod pokrywką z dziurką przez około 20 minut. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego Kotleciki/paluszki z indyka z dodatkiem cukinii i kuskusu Kotleciki/paluszki z indyka z dodatkiem cukinii i kuskusu Kotleciki/paluszki z indyka z dodatkiem cukinii i kuskusu Artykuł Kotleciki/paluszki z indyka

Smaki Armine
Papryka faszerowana mięsem z indyka 81

Papryka faszerowana mięsem z indyka przepis na paprykę faszerowaną mięsem mielonym, ryżem i kukurydzą. Papryka faszerowana mięsem z indyka jest gotowa do podania na stół w niespełna 40 minut. Możesz ją przygotować na obiad, ciepłą kolację albo dla niespodziewanych gości. Czerwona papryka nadziewana mielonym mięsem indyczym, ryżem, kukurydzą i doprawiona popularnymi w Meksyku przyprawami, to bardzo proste(...)sposobów, dostarczając organizmowi nienasyconych kwasów tłuszczowych i niezbędnych kwasów tłuszczowych. Mięso z indyka ma niską zawartość tłuszczu (filet bez skóry, udo bez skóry), wysoką zawartość białka. (tuszka, filet bez skóry, udo bez skóry), a pierś z indyka charakteryzuje się niską zawartością tłuszczów nasyconych i sodu. Jednocześnie mięso indycze stanowi źródło niezbędnych dla prawidłowego funkcjonowania organizmu witamin m.in. witaminy

Cztery Fajery
Kurczak Fricassee 170

danie Abrahama Lincolna. Kremowy sos złożony jedynie z warzyw i bulionu czyni go niezwykle zdrowym i niskokalorycznym. Prosta, ale pyszna i aromatyczna potrawa. 400 g Mięsa z uda kurczaka lub indyka 2 szt. Marchewki 4 łodygi Selera Naciowego 1 szt. Cebuli 1 łyżeczka Koncentratu Czosnkowego 2 szt. Liści Laurowych 1 łyżeczka Suszonego Oregano 1 łyżeczka Mielonego Kuminu

Oslov.
Pulled turkey podany ze świerkami z Omega-3 i buraczkami. 171

Uda indycze to zawsze wyzwanie. Ogromny kawał mięcha, trzeba mu przyznać. Chciałam polecić Wam, aby robić je długo, na wolnym ogniu, aby rozpadło się samo

MamaOskarka
Gulasz wołowo - drobiowy w czerwonym winie 139

trzeba po prostu sprawdzać czy mięsko jest mięciutkie. Tyle wywodu przejdźmy do przepisu. Składniki: 500g wołowiny bez kości 250g mięsa drobiowego ( np. filet z uda kurczaka lub indyka) ok. ½ szklanki mąki do oprószenia mięsa 2 średnie cebule 3 marchewki 3 łodygi selera naciowego 2 papryki (zielona i czerwona) 5 ogórków konserwowych 1 szklanka wytrawnego czerwonego wina 1 szklanka

W kuchennej krainie
Sałatka z indykiem i ziemniaczkami 94

Sałatka z indykiem i ziemniaczkami to świetna propozycja obiadu, jak też sałatki na przyjęcia czy imprezy. Jest bardzo uniwersalna! Jak to powiedział mój mąż, smakuje trochę jak kebab czy gyros. Sałatkę z indykiem przygotowałam z mięsa indyka, które pochodziło z uda – mięso było soczyste oraz posiadało małe przerosty tłuszczu. Można użyć oczywiście do sałatki mięsa z piersi(...)indyka, czy też w końcu piersi kurczaka, ale ja szczerze polecam mięsa z udek. Do sałatki użyłam sałaty lodowej, która po wymieszaniu bardzo nie wiotczeje i dość długo zachowuje swoją świeżość. Nie polecam na pewno używać sałaty maślanej, ale na przykład pekińską czy rzymską rekomenduję jak najbardziej. Kwintesencją tej sałatki jest mieszanka prostych przypraw, majonez oraz chrupiące ziemniaczki

Kuchnia Bazylii